Dolinková: Zvažujem jasné právne kroky pre šírenie klamstiev k FN v Trenčíne + VIDEO

NETKY.SK • 30 Júl 2024, 15:24 • 2 min
Dolinková: Zvažujem jasné právne kroky pre šírenie klamstiev k FN v Trenčíne + VIDEO

TRENČÍN - Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková zvažuje právne kroky pre šírenie nepravdivých tvrdení k fungovaniu kardiológie vo Fakultnej nemocnici (FN) v Trenčíne.

slovakia

left justify in out

"V pondelok som osobne navštívila kardiologické oddelenie vo Fakultnej nemocnici Trenčín. Riaditeľ, lekári aj obsluhujúci zdravotnícky personál ma informovali o fungovaní v daných podmienkach a o tom, ako sa darí situáciu stabilizovať aj do najbližšieho obdobia. Považujem za mimoriadne neetické vyvolávať v našej spoločnosti hystériu založenú na neoverených tvrdeniach a faktoch, na ktorú doplácajú pacienti v tomto regióne," skonštatovala.

Opozičným poslancom vyčítala riadenie krajiny počas pandémie ochorenia COVID-19. Sú podľa nej spoluzodpovední za viac ako 20 000 nevinných obetí. "Ja som sa presvedčila o fungovaní kardiologického oddelenia v Trenčíne a vedenie robí všetky kroky na stabilizovanie situácie, aj zabezpečenie dostupnej zdravotnej starostlivosti pre pacientov," podotkla. Apelovala na nešírenie nepravdivých informácií. "Sú len šírením poplašnej správy a preto zvažujem jasné právne kroky," dodala.

 

Tvrdenia o kolapse okrem ministerky odmietla aj trenčianska nemocnica. Oddelenie je podľa nej funkčné a jeho chod je plynule zabezpečený.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva SR, FB/Zuzana Dolinková, Fakultná nemocnica Trenčín, Foto: FB/Fakultná nemocnica Trenčín - Oficiálna stránka
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies