AKTUALIZOVANÉ Fico: Moldavsko má našu plnú podporu pri vstupe do Európskej únie + VIDEO + FOTO

NETKY.SK • 10 September 2024, 15:19 • 4 min
AKTUALIZOVANÉ Fico: Moldavsko má našu plnú podporu pri vstupe do Európskej únie + VIDEO + FOTO

BRATISLAVA - Fico zdôraznil, že medzi Slovenskom a Moldavskom nie sú žiadne otvorené politické otázky.

slovakia

left justify in out

Slovensko podporuje vstup Moldavskej republiky do Európskej únie, uviedol predseda vlády SR Robert Fico na tlačovej konferencii v Bratislave po stretnutí s moldavským premiérom Dorinom Receanom, ktorý pricestoval na oficiálnu návštevu so svojou delegáciou.

"Prioritnou témou, ktorej sme venovali najviac priestoru, je ambícia Moldavskej republiky stať sa členským štátom EÚ," povedal Fico. Zdôraznil, že medzi Slovenskom a Moldavskom nie sú žiadne otvorené politické otázky.

"Môžeme sa teda sústrediť na lepšiu ekonomickú spoluprácu a riešiť dôležité politické otázky. Vzájomný obchodný obrat medzi Slovenskom a Moldavskom je okolo 120 až 130 miliónov eur, no veríme, že existuje priestor na jeho zvýšenie a na aktívnejšiu spoluprácu podnikateľských sektorov oboch krajín," dodal Fico.

Moldavský premiér Dorin Recean zdôraznil význam slovenskej podpory: "Moldavsko sa chce stať členským štátom EÚ a k tejto otázke bude u nás 20. októbra dôležité referendum. Podpora Slovenska je pre nás kľúčová, preto ďakujeme za jasnú podporu našej cesty do EÚ."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Netky, Foto: Netky
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies