Bratislava – Dostali ste chuť na nejaké dobré mäsko? Neviete či vypražiť, udusiť, alebo upiecť? Skúste rezne s orechovo-zemiakovou kašou. Neoľutujete.
Suroviny pre 4 osoby:
4 rezne z bravčového karé, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, mäsový vývar, olej, 500 g zemiakov, 60 g masla, mlieko, 50 g tvrdého syra, 50 g vlašských orechov, petržlenová vňať, 1 cibuľa, 1 lyžica sušenej cibule, olej
Príprava receptu:
1. Očistené zemiaky pokrájame, zalejeme studenou vodou, osolíme a uvaríme do mäkka. Scedíme, pridáme maslo, prilejeme mlieko a vypracujeme hustú kašu.
2. Rezne naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a opečieme na oleji. Preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom z opekania, mäsovým vývarom a dáme predpiecť asi na 25 minút do rúry.
3. Polovičnú časť zemiakovej kaše zmiešame so sušenou cibuľkou, nastrúhaným syrom, petržlenovou vňaťou, posekanými orechmi a navrstvíme na predpečené mäso. Dáme späť do rúry a zapečieme.
4. Podávame so zvyšnou zemiakovou kašou a posypeme opečenými kolieskami cibule.
Čas prípravy: 80 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies