Francúzska prokuratúra chce, aby bol Gerard Depardieu postavený pred súd za znásilnenie mladej herečky v jeho dome v Paríži

NETKY.SK • 23 August 2024, 18:09 • 2 min
Francúzska prokuratúra chce, aby bol Gerard Depardieu postavený pred súd za znásilnenie mladej herečky v jeho dome v Paríži

PARÍŽ - Francúzska prokuratúra vyzvala filmovú hviezdu Gérarda Depardieu, aby sa postavila pred súd pre obvinenia, že počas dvoch dní vo svojom parížskom dome znásilnil mladú herečku.

slovakia

left justify in out

Údajná obeť 75-ročného herca Charlotte Arnouldová uviedla, že štvrtkové oznámenie bolo „obrovským krokom vpred“. Arnouldová, ktorá má teraz 28, tvrdí, že bola znásilnená a sexuálne napadnutá pánom Depardieu v auguste 2018.

Zdroj spolupracujúci s parížskymi prokurátormi uviedol, že bolo „požiadané, aby bol pán Depardieu postúpený na departementálny trestný súd, aby ho 7. a 13. augusta 2018 súdili za znásilnenie a sexuálne napadnutie“. Vyšetrovanie prebieha už celých šesť rokov, pričom dôkazy zahŕňajú CCTV zábery, na ktorých Depardieu vykonáva sexuálny akt s pani Arnouldovou vo svojom sídle v auguste 2018.

Carine Durrieu-Diebolt, právnička Arnouldovej, uviedla, že žiadosť o súdny proces bola „výsledkom dlhého vyšetrovania, ktoré umožnilo zhromaždiť prvky, ktoré potvrdzujú slová mojej klientky“. Durrieu-Dieboltová dodala: „Je to pre ňu obrovský krok vpred plný nádeje, kým čaká na príkaz vyšetrujúceho sudcu, ktorý ukončí vyšetrovanie."

Sťažnosť Arnouldovej bola pôvodne zamietnutá, ale potom sa znovu otvorila, keď sa objavili ďalšie dôkazy. Právny zástupca pána Depardieu okamžite neodpovedal na výzvu na súdny proces, ale hviezda filmov Zelená karta a Last Metro neustále tvrdila, že sex s Arnouldovou bol konsenzuálny.

Depardieu už čaká v októbri ďalší súdny proces za údajné sexuálne útoky proti dvom rôznym ženám počas natáčania filmu v roku 2021.

Úrady vo Francúzsku vyšetrujú obvinenia voči Depardieuovi.
Úrady vo Francúzsku vyšetrujú obvinenia voči Depardieuovi.
Zdroj: AFP / Getty Images

Minulý rok Depardieu prelomil mlčanie kvôli tvrdeniam, že je sériovým sexuálnym zneužívateľom, keď povedal: „Nie som ani násilník, ani predátor.“ Obviňujúc nepriateľov z toho, že ho v médiách podrobili „lynču“, vyjadril svoj hnev v otvorenom liste francúzskej tlači.

Arnouldová sa vzdala svojho zákonného práva na anonymitu koncom roka 2021 po tom, čo bol pán Depardieu obvinený zo znásilnenia a sexuálneho napadnutia.

Minulý rok sa začalo trestné vyšetrovanie aj pre podozrenie zo samovraždy francúzskej herečky, ktorá obvinila pána Depardieua zo sexuálneho násilia. Obávali sa, že posledné hodiny Emmanuelle Debeverovej (60) mohli súvisieť s viacnásobnými obvineniami zo zneužívania vznesenými ženami proti Depardieuovi. Zomrela 7. decembra – presne v deň, keď bol vo Francúzsku odvysielaný nový dokument s názvom Gérard Depardieu: The Fall of the Ogre. Obsahoval znepokojujúce podrobnosti o údajnom útoku Depardieua na Debeverovú, keď bola ešte tínedžerkou.

V decembri iná francúzska herečka podala formálnu sťažnosť na sexuálny útok na pána Depardieua s tým, že s ňou zaobchádzal ako s „kusom mäsa“. Parížska prokuratúra potvrdila, že Hélène Darrasová (43) podala správu o Depardieuovi v septembri. Dvojica sa spolu objavila vo filme Disco z roku 2007, keď mala Darrasová 26 rokov, a údajne bola napadnutá.

A v decembri 2023 španielska novinárka a spisovateľka Ruth Bazaová podala v Španielsku sťažnosť na herca za znásilnenie za činy z roku 1995 v Paríži. V tom istom mesiaci francúzsky prezident Emmanuel Macron vyvolal hnev tým, že obhajoval Depardieua. Macron vystúpil v televíznej diskusnej relácii a povedal, že sa mu nepáči, že na herca bol usporiadaný „hon“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: MSN, Foto: Getty Images
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies