Kaliňák: O politickej situácii, ale aj o tom, ako je na tom Fico + VIDEO

NETKY.SK • 3 Jún 2024, 17:11 • 3 min
Kaliňák: O politickej situácii, ale aj o tom, ako je na tom Fico + VIDEO

BRATISLAVA – Dnes sa uskutočnila tlačová beseda podpredsedu vlády a ministra obrany Roberta Kaliňáka o aktuálnej politickej situácii.

slovakia

left justify in out

Robert Kaliňák okrem iného povedal, že odmieta tvrdenia, že Smer zneužíva atentát na politické ciele. „Ak by som chcel zneužívať atentát, konal by som rovnako ako opozícia a médiá v roku 2018. Volal by som po odstúpení tých, ktorí mali za atentátom stáť. Tých, ktorí burcovali a vnášali emócie do tohto celého príbehu,“ reagoval podpredseda vlády a minister obrany na tlačovku Progresívneho Slovenska.

„Zaujímali sme sa len o to, čo tohto posla zla viedlo k atentátu,“ dodal Kaliňák.

Kaliňák nesúhlasí s tvrdením, že ak vyhrá Smer, tak Slovensku hrozí vystúpenie z Európskej únie.

„Nikdy sme členstvo v Únii nespochybňovali, ale vedenie a smerovanie Únie, na čo ako suverénny člen máme právo,“ dodal vicepremiér a pripomenul, že za vlád Smeru sme sa stali súčasťou schengenského priestoru a prijali sme aj euro. „Európska únia nie je o poslúchaní väčších, ale o diskusii,“ vyhlásil Kaliňák.

Premiér Robert Fico podstupuje rehabilitačné a rekonvalescenčné postupy, informoval Robert Kaliňák. Vicepremiér zopakoval, že Fico mal zasiahnutý tráviaci trakt a pohybové ústrojenstvo. Zotavovanie si teda vyžiada určitý čas. “Zatiaľ to vyzerá, že tu následky sú a otázka je, ako dlho budú trvať a ako ich dokážeme prekonať”, dodal.

„Veríme, že jeho stav bude taký dobrý, že sa čoskoro stretneme na podobnej tlačovej besede,“ povedal. Na otázku, kedy sa premiér prihovorí ľuďom povedal, že teraz sú pánmi času lekári a netrúfa si to odhadnúť.

Robert Kaliňák hovorí, že všetky fotky z protivládnych protestov jednoznačne naznačujú prepojenie atentátnika s politickými stranami. „Viacerí z nich sa aj dobre poznajú,“ dodal bez bližšieho vysvetlenia. „Chytáte ma teraz za slovo,“ povedal Kaliňák na otázku, ako myslel toto prepojenie na opozičné strany.

Vicepremiér vysvetlil, že na fotke ľudí stojacich na proteste proti vláde vidieť strelca stáť vedľa muža s banerom Demokratov. Bolo to pred jedným z výjazdových rokovaní vlády. „Hovorím, že ak ho tak vidíte, tak je prepojený,“ dodal Kaliňák.

„Pýtam sa, kto ho zmenil tak, že z člena hnutia Verejnosti proti násiliu sa stal agresívny násilník,“ reagoval vicepremiér. Zdôraznil, že o nikom nehovoril, že strelcovi podal do ruky zbraň a povedal mu, aby zastrelil premiéra. Širšia verzia vyšetrovania hovorí podľa Kaliňáka, že žil „v určitej komunite“.


VIDEO z tlačovej besedy Roberta Kaliňáka (Zdroj: Netky.sk)

                 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Robert Kaliňák/facebook.com, Foto: Robert Kaliňák/TA3 (screenshot)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies