REPORTÁŽ: Nevídaná premena Attilu Végha: Ako fyzioterapeut Tomáš Kulan zvládol výzvy pred odvetou + VIDEO

NETKY.SK • 23 Júl 2024, 15:00 • 4 min
REPORTÁŽ: Nevídaná premena Attilu Végha: Ako fyzioterapeut Tomáš Kulan zvládol výzvy pred odvetou + VIDEO

Tomáš Kulan, uznávaný športový fyzioterapeut a autor štyroch kníh, poskytol v nedávnom rozhovore pre Netky.sk unikátny pohľad na svoju prácu a na prípravu legendárneho MMA zápasníka Attilu Végha. Kulanove knihy a jeho odborné metódy prispeli k úspechom mnohých športovcov vrátane Végha.

slovakia

left justify in out

Kulanove knihy ako zdroj úspechu

Tomáš Kulan, expert v oblasti športovej fyzioterapie, napísal niekoľko kníh, ktoré sú cenným zdrojom pre športovcov a odborníkov na zdravie. Jeho knihy „Profesionálny športovec 1“ a „Profesionálny športovec 2“ sa zameriavajú na fyzickú prípravu, regeneráciu a zlepšovanie výkonu.

Hlavné motívy v knihách:
- Fyzioterapeutické Metódy: Kulan detailne popisuje rôzne techniky a metódy, ktoré pomáhajú športovcom zotaviť sa zo zranení a predchádzať im.
- Optimalizácia Výkonu: Knihy poskytujú návod, ako pomocou správnych cvičení a techník zvýšiť fyzickú kondíciu a športový výkon.
- Regenerácia a Výživa: Zdôrazňuje význam správnej výživy a regeneračných procesov, ktoré sú kľúčové pre udržanie špičkovej formy.

Príprava Attilu Végha na odvetu storočia proti Vémolovi:

Dr. Tomáš Kulan bol súčasťou tímu Attilu Végha už v roku 2019, keď sa uskutočnil zápas storočia. Attila Végh vtedy vyhral a knockoutoval Karlosa Vémolu už v prvom kole. Tento triumf bol výsledkom intenzívnej fyzickej prípravy, počas ktorej Kulan expresne reagoval na zranenia, ktoré Attilu postretli. Po piatich rokoch sa zápas storočia zopakoval, tentokrát na futbalovom štadióne v pražskej Slávii. Attila, ktorý od prvého zápasu nemal žiaden MMA zápas, to mal o dosť náročnejšie ako Karlos Vémola, ktorý medzitým získal mnoho výhier a dva tituly v Oktagone.

Napriek dlhej pauze Végh zobral prípravu poctivo, prešiel ďalšou fyzickou premenou a musel riešiť mnohé zranenia, pričom Dr. Kulan zabezpečil hladký priebeh jeho prípravy. Napriek tomu Végh prehral v druhom kole na submisiu, konkrétne na metódu arm-triangle. Pre Attilu a celý jeho tím to po odvedenej práci počas celej prípravy určite nebola radostná správa. Pre nás fanúšikov to jedno pozitívum má. Keďže aj Attila aj Karlos majú medzi sebou po jednej výhre, v hre je zápas čislo tri v ktorom by sa účty definitívne vyrovnali.


         

Význam Kulanovej práce pre športovcov:

Tomáš Kulan, ako športový fyzioterapeut a autor kníh, hrá kľúčovú úlohu v úspechu mnohých športovcov, vrátane Attilu Végha. Jeho odborné znalosti a inovatívne prístupy k tréningu a regenerácii prispeli k tomu, že Végh dosiahol vrchol vo svojej kariére v MMA. Aj keď sa stretol s neúspechom v podobe prehry s Karlosom Vémolom, tento zážitok ho ešte viac posilnil a pripravil na ďalšie výzvy.

Kulanove knihy a tréningové metódy sú dôkazom, že za úspechom v športe stojí nielen tvrdá práca a odhodlanie, ale aj správna odborná príprava a podpora. Véghov príbeh a Kulanova expertíza sú inšpiráciou pre všetkých, ktorí sa snažia dosiahnuť svoje ciele a prekonať výzvy na ceste k úspechu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Matej Száraz
Tomáš Kulan
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies