Suroviny:
300 g hladkej múky, 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva, 120 g práškového cukru, 1 lyžica mletej škorice, 150 g masla, 1 vanilkový cukor, 1 žĺtok, práškový cukor na posypanie
Príprava:
Preosiatu múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva, práškový cukrom, vanilkovým cukrom a mletou škoricou. Premiešame, pridáme maslo, žĺtok a vypracujeme hladké cesto. Odložíme do chladu na 10 minút, potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 4 mm. Pomocou formičiek vykrajujeme rôzne tvary, poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Zdroj: autor. redakcia
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies