Minister zdravotníctva Kamil Šaško sa stretne so zdravotníkmi: Cieľom je nájsť kompromis

NETKY.SK • 14 Október 2024, 14:24 • 2 min
Minister zdravotníctva Kamil Šaško sa stretne so zdravotníkmi: Cieľom je nájsť kompromis

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Kamil Šaško plánuje v pondelok popoludní stretnutie so zástupcami lekárov a zdravotníkov. Verí, že sa podarí dosiahnuť kompromis, ktorý bude prospešný pre pacientov aj zdravotníkov. Stretnutie nadväzuje na rokovania s ministrom financií a ďalšími sociálnymi partnermi, kde sa hľadali riešenia pre zlepšenie mzdových podmienok a konsolidáciu verejných financií.

slovakia

left justify in out

Minister zdravotníctva Kamil Šaško sa dnes popoludní stretne so zástupcami lekárov a ďalších zdravotníkov v snahe dosiahnuť kompromis a vyriešiť napätú situáciu v zdravotníctve.

Na stretnutí sa zúčastnia Lekárske odborové združenie (LOZ) aj Zväz ambulantných poskytovateľov (ZAP), pričom podľa ZAP budú prítomní všetci hlavní zástupcovia zdravotníckeho sektora.

Šaško na sociálnej sieti uviedol, že cesta k dohode nebude jednoduchá, no zároveň zdôraznil jej nevyhnutnosť.

"Ak sa nemá slovenský pacient stať rukojemníkom tejto situácie, musíme nájsť kompromis. Rozumiem snahe vlády o konsolidáciu verejných financií po rokoch nezodpovedného šafárenia, ale rozumiem aj túžbe zdravotníkov po lepších pracovných a mzdových podmienkach," vyjadril sa minister.

Pred popoludňajším stretnutím absolvoval Šaško ráno rokovania s ministrom financií Ladislavom Kamenickým a so sociálnymi partnermi v rámci tripartity. Na stretnutí hovorili o možnostiach verejných financií v súvislosti s nárokmi zdravotníkov.

Hlavnou témou rokovaní bola otázka, ako vyhovieť požiadavkám zdravotníkov na zlepšenie pracovných podmienok a zvýšenie miezd, a to v kontexte vládnej snahy o stabilizáciu verejných financií.

Výsledok rokovaní tak bude kľúčový nielen pre zdravotnícky sektor, ale aj pre celú verejnosť, keďže priamo ovplyvní fungovanie zdravotnej starostlivosti na Slovensku.

Ministerstvo financií čelí výzve nájsť spôsob, ako vyhovieť požiadavkám zdravotníkov bez toho, aby došlo k ohrozeniu stability štátneho rozpočtu, čo bude pravdepodobne hlavnou témou ďalších rokovaní v nasledujúcich dňoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: LOZ, ZAP, MZ SR, Foto: FB/Kamil Šaško
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies