Na preplnenú pláž v Taliansku udrel blesk, zranil tri ženy. Bola to apokalypsa, hovoria svedkovia

NETKY.SK • 5 August 2024, 13:34 • 2 min
Na preplnenú pláž v Taliansku udrel blesk, zranil tri ženy. Bola to apokalypsa, hovoria svedkovia

ALBA ADRIATICA - Na pláži v talianskom letovisku Alba Adriatica sa v sobotu okolo poludnia odohrala desivá udalosť. Nad miestom sa prehnala búrka a blesk zasiahol tri ženy. Dve z nich sú vo vážnom stave, informovala talianska agentúra ANSA.

slovakia

left justify in out

„Obloha bola zatiahnutá a niekoľko minút mrholilo, ale na pláži bolo stále plno ľudí. Zrazu bol počuť rev a potom nastala panika, bola to apokalyptická scéna,“ citovala agentúra ANSA svedkami udalosti.

Najvážnejšie zranená by mala byť štyridsaťjedenročná (niektoré zdroje uvádzajú štyridsaťdvaročná, pozn. red.) obyvateľka Alba Adriatica. Utrpela zástavu srdca a na mieste musela byť resuscitovaná defibrilátorom. Potom bola prevezená vrtuľníkom do najbližšej nemocnice, kde sa momentálne nachádza na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Ďalšou zranenou je šesťdesiatšesťročná turistka z Belgicka. Najprv utrpela dočasnú stratu citlivosti v dolnej časti tela, známu ako parestézia. Neskôr sa jej stav zhoršil a prekonala infarkt.

Parestézia sa prejavila aj u tretej ženy, štyridsaťštyriročnej Talianky, ktorá bola prevezená sanitkou na pohotovosť. Na mieste zasahovali záchranári, pobrežná stráž aj štátna polícia, uviedol web L’impronta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: ANSA, Foto: Freepik (ilustračné foto))
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies