Na Slovensko prichádza teplo: Najteplejšie dni októbra na obzore

NETKY.SK • 7 Október 2024, 12:32 • 2 min
Na Slovensko prichádza teplo: Najteplejšie dni októbra na obzore

BRATISLAVA - Tento týždeň zažijeme na Slovensku najteplejšie dni októbra, keď teploty môžu dosiahnuť letné hodnoty medzi 17 a 24 °C. Počas stredy sa však počasie pokazí studeným frontom, ktorý prinesie oblačnosť a zrážky. Na konci týždňa sa však opäť ochladí.

slovakia

left justify in out

Na Slovensko prichádza vlna tepla, ktorá prinesie najteplejšie dni mesiaca. Počas nasledujúceho týždňa by teploty mohli atakovať letné hodnoty, hoci teplé počasie nebude trvať dlho.

V uplynulých hodinách sa nad naším územím začalo vyjasňovať, pričom hlavným faktorom je tlaková výš, ktorej stred sa nachádza nad Balkánom. Táto tlaková výš prinesie nielen slnečné, ale aj teplé počasie, pretože na zadnej strane prúdi do našej oblasti teplý vzduch z juhozápadu.

Už dnes sa očakávajú jasné až polooblačné podmienky s teplotami okolo +20 °C.

Zajtra sa môžeme tešiť na teplý deň, ktorý by sa mohol zapísať ako najteplejší októbrový deň. Maximálne teploty by sa mali pohybovať medzi +17 a +24 °C, pričom najteplejšie bude na juhozápade a západe Slovenska.

Avšak v stredu prichádza studený front, ktorý prinesie oblačnosť a zrážky, hoci tie nebudú výrazné, keďže front sa bude rozpadať. Očakáva sa prechodné ochladenie.

Vo štvrtok nás zas čaká tlaková níž, ktorá súvisí s hurikánom KIRK, blížiacim sa k Európe. Tlaková níž prinesie silné juhozápadné prúdenie, čím sa teploty opäť zvýšia na +17 až +23 °C.

Tento deň však bude ovplyvnený silným vetrom, čo znamená, že hoci teplota vzrastie, vietor prinesie nepríjemné pocity.

Predpovede naznačujú, že od piatka sa bude opäť ochladzovať. Ak sa predpoklady naplnia, Slovensko zažije najteplejšie októbrové dni, po ktorých bude nasledovať výraznejšie chladnejšie počasie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: iMeteo.sk, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies