Náhodná explózia si vyžiadala život Dána. Polícia na mieste nehody našla takmer tonu výbušnín

NETKY.SK • 3 Júl 2024, 08:36 • 2 min
Náhodná explózia si vyžiadala život Dána. Polícia na mieste nehody našla takmer tonu výbušnín

KORSÖR - Pri dánskom meste Korsör zomrel pri náhodnej explózii 52-ročný muž, policajti na mieste nešťastia našli takmer tonu výbušnín a chemikálií. S odvolaním sa na vyjadrenie polície o tom informovala agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Polícia v tlačovej správe najprv uviedla, že predchádzajúcu noc evakuovala asi stovku ľudí žijúcich v okruhu 500 metrov od miesta nešťastia, aby mohla bezpečne zabezpečiť nájdené veľké množstvo výbušných látok a chemických produktov.

"Nebavíme sa tu o niekoľkých kilogramoch, bavíme sa skoro o tone," povedal neskôr dánskej televíznej stanici TV2 zástupca miestnej polície Tom Trude. "Presné množstvo nepoznáme, takže to, samozrejme, zvážime a zrátame, aby sme zistili, koľko toho presne je," dodal.

Dánska polícia už skôr uviedla, že v pondelok zomrel 52-ročný muž následkom silného výbuchu, ku ktorému podľa nej došlo náhodou. Príčinu explózie nebola polícia schopná bezprostredne vysvetliť.

Trude však dánskym médiám povedal, že zosnulý sa pravdepodobne zaoberal výrobou zábavnej pyrotechniky. Dodal, že podľa prvých zistení nebolo na tomto mieste na takúto výrobu vydané žiadne povolenie.

Evakuovaní obyvatelia mesta, ktoré leží takmer 100 kilometrov západne od Kodane, sa mohli do svojich domovov vrátiť v utorok (2. 7.) popoludní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: ČTK / AFP, Foto: Kristeligt Dagblad
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies