Keď nemáte chuť na mäso sú tu strukoviny. Strukoviny sú bohaté na minerálne látky, vitamíny skupiny B a tiež esenciálne mastné kyseliny. Preto by sa mali objavovať v našom jedálničku pravidelne. Sendvič s avokádovo-cícerovou pastou si zamilujete, či už na raňajky, obed alebo večeru.
Sendvič s avokádovo-cícerovou pastou
Suroviny
1 avokádo
200 g cícer
80 g syr typu žervé
100 g biely jogurt
1 jarná cibuľka
2 strúčiky cesnaku
1/2 PL jablčný ocot
1 hrsť reďkovkové klíčky
ražný chlieb
soľ
mleté čierne korenie
Postup
Cícer si namočíme cez noc do vody a na druhý deň uvaríme domäkka. Avokádo ošúpeme, dáme do misky spolu so syrom a roztlačíme na kašu, primiešame biely jogurt. Jarnú cibuľku si nakrájame na malé kúsky a spolu s prelisovaným cesnakom pridáme do zmesi. Osolíme, okoreníme a dochutíme octom. Pripravenú pastu premiešame s uvareným cícerom tak, aby sa všetky chute prepojili. Podávame na ražnom chlebíku s čerstvými reďkovkovými klíčkami.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies