Americká propalestínska skupina nepodporuje Harrisovú pre obavy z vojny medzi Izraelom a Hamasom

NETKY.SK • 20 September 2024, 14:39 • 2 min
Americká propalestínska skupina nepodporuje Harrisovú pre obavy z vojny medzi Izraelom a Hamasom

NEW YORK - Americká národná propalestínska skupina Nezávislé národné hnutie vo štvrtok vo svojom vyhlásení oznámila, že nepodporí viceprezidentku Kamalu Harrisovú a medzitým vyzve na hlasovanie proti bývalému prezidentovi Donaldovi Trumpovi.

slovakia

left justify in out

"Na záver nášho historického sedenia v Národnom konvente Demokratickej strany v Chicagu lídri Národného hnutia nezúčastnených požiadali viceprezidentku Harrisovú, aby do 15. septembra odpovedal na žiadosti o stretnutie s palestínskymi rodinami v Michigane, ktoré prišli o svojich blízkych v dôsledku amerických bômb v Gaze, a aby prediskutoval naše požiadavky na zastavenie dodávok zbraní izraelskej vláde a zabezpečenie trvalého prímeria," uviedla skupina s tým, že Harrisovej kampaň sa týmito žiadosťami nezaoberala.

"Neochota viceprezidentky Harrisovej zmeniť politiku v oblasti bezpodmienečných zbraní alebo dokonca vydať jasné vyhlásenie v rámci kampane na podporu dodržiavania platného amerického a medzinárodného práva v oblasti ľudských práv nám znemožnila podporiť ju," dodala skupina.

Národné hnutie Bez záväzkov uviedlo, že sa bude naďalej zasadzovať za zmenu životne dôležitej politiky s cieľom ukončiť bombardovanie Gazy a ukončiť podporu vojnových zločinov izraelskej armády zo strany USA.

Americká viceprezidentka Kamala Harrisová reční počas podujatia na oslavu majstrovských tímov Národnej kolektívnej atletickej asociácie 2023-2024 na južnom trávniku Bieleho domu vo Washingtone, D.C., USA, 22. júla 2024.
Americká viceprezidentka Kamala Harrisová reční počas podujatia na oslavu majstrovských tímov Národnej kolektívnej atletickej asociácie 2023-2024 na južnom trávniku Bieleho domu vo Washingtone, D.C., USA, 22. júla 2024.
Zdroj: Xinhua / Hu Yousong

Skupina na svojej webovej stránke uviedla, že dosiahla viac ako 700 000 nezáväzných hlasov v celej krajine, pričom na Národný konvent Demokratickej strany (DNC) priniesla 30 nezáväzných delegátov a na DNC, ktorý sa konal minulý mesiac, viac ako 300 delegátov Ceasefire.

Harrisová má vo štvrtok vystúpiť na predvolebnom podujatí v Michigane, ktorý je kľúčovým štátom v tohtoročných bojoch o Biely dom.

Skupina, ktorej hlavným cieľom je vyvíjať tlak na vládu USA, aby dosiahla prímerie v Gaze počas prebiehajúcej vojny medzi Izraelom a Hamasom, začala svoju činnosť v americkom štáte Michigan s veľkým počtom arabsko-amerických a moslimských obyvateľov počas tohtoročných prezidentských primárok Demokratickej strany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: NPR / AP / Matt Rourke
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies