Nové informácie o mužovi, ktorý mieril na ministra vnútra atrapou zbrane. V minulosti bol odsúdený za zabitie!

NETKY.SK • 6 August 2024, 08:38 • 2 min
Nové informácie o mužovi, ktorý mieril na ministra vnútra atrapou zbrane. V minulosti bol odsúdený za zabitie!

STROPKOV - Mladík, ktorý sa predviedol s atrapou zbrane na jarmoku v Stropkove počas návštevy ministra vnútra, bol už v minulosti vo väzení. Odsedel si trest za zabitie 54-ročného muža. Na slobodu sa dostal pred dvomi rokmi.

slovakia

left justify in out

Minulý týždeň v piatok mladíka na jarmoku v Stropkove zadržala ochranka ministra vnútra. So zbraňou v ruke mal mieriť do priestoru, kde sa pohyboval aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Neskôr sa ukázalo, že so zbraňou s ktorou mieril, bola atrapa. Polícia ho po zadržaní prepustila. Vyšetrovanie však pokračuje ďalej.

Sudca ho poslal na 2-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody. Súdom mu bolo zároveň uložené psychiatrické liečenie ambulantnou formou. V stropkovskej ubytovni v máji 2020 vtedy 15-ročný chlapec na smrť dobil muža, ktorý tam dlhodobo býval. Rodičia synovu vinu odmietali.

"V uvedenom trestnom konaní bolo vo vzťahu k obvinenému rozhodnuté dňa 27. apríla 2021 trestným rozkazom. Odsúdený uložený nepodmienečný trest odňatia slobody v uvedenej veci vykonal v celom rozsahu k 29. máju 2022," uviedla Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji.

V zariadení pre výkon trestu mladistvých si odsedel dva roky a súdom mu bolo nariadené aj psychiatrické liečenie ambulantnou formou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KR PZ v Prešove, Foto: rozhlas.cz
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies