Nvidia podpísala dohodu s katarskou telekomunikačnou skupinou Ooredoo

NETKY.SK • 24 Jún 2024, 10:44 • 2 min
Nvidia podpísala dohodu s katarskou telekomunikačnou skupinou Ooredoo

DAUHA - Americký výrobca čipov Nvidia podpísal dohodu o nasadení svojej technológie umelej inteligencie (AI) v dátových centrách katarskej telekomunikačnej skupiny Ooredoo v piatich krajinách Blízkeho východu.

slovakia

left justify in out

Dohoda predstavuje prvé veľké nasadenie technológie Nvidie v regióne, do ktorého USA obmedzili export sofistikovaných amerických čipov, aby zabránil čínskym firmám využívať krajiny Blízkeho východu ako zadné vrátka na prístup k najnovšej technológii AI.

Ooredoo sa tak stane prvou spoločnosťou v regióne, ktorá bude schopná poskytnúť klientom svojich dátových centier v Katare, Alžírsku, Tunisku, Ománe, Kuvajte a na Maldivách priamy prístup k AI a technológii spracovania grafiky Nvidia, uviedla skupina Ooredoo vo vyhlásení.

Poskytnutie tejto technológie umožní spoločnosti Ooredoo lepšie pomáhať svojim zákazníkom nasadzovať generatívne aplikácie AI, uviedol senior viceprezident pre telekomunikácie Nvidia Ronnie Vasishta.

Spoločnosti nezverejnili hodnotu obchodu. Skupina Ooredoo neprezradila tiež, aký typ technológie Nvidia bude mať nainštalovaný vo svojich dátových centrách. Washington povoľuje export niektorých technológií Nvidia na Blízky východ, ale obmedzuje export najsofistikovanejších čipov spoločnosti.

Ooredoo investuje 1 miliardu USD (935,63 milióna eur) do zvýšenia kapacity svojho regionálneho dátového centra a plánuje ju takmer strojnásobiť do konca dekády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Reuters, Foto: Arabian Business
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies