Obavy stranou: Taylor Swift žiarila v Londýne, na pódium prišiel aj Ed Sheeran + VIDEÁ

NETKY.SK • 16 August 2024, 08:44 • 2 min
Obavy stranou: Taylor Swift žiarila v Londýne, na pódium prišiel aj Ed Sheeran + VIDEÁ

LONDÝN - Na štadióne Wembley na severozápade Londýna vo štvrtok večer vystúpila americká speváčka Taylor Swift. Týždeň po zrušenej trojici koncertov vo Viedni kvôli teroristickej hrozbe neboli poznať na fanúšikoch žiadne obavy. Napriek tomu na mieste hliadkovali stovky policajtov. Tisíce „swifties“ bez vstupeniek potom postávali aj pred arénou, len aby boli nablízku svojej superstar.

slovakia

left justify in out

Štadión vo Wembley pojme asi 90 000 divákov, všetkých päť koncertov je vypredaných. Speváčka za takmer tri a pol hodiny na scéne zaspievala 46 skladieb a vystriedala pri tom 16 kostýmov.

Na prvom z celkom piatich augustových britských koncertov sa k nej na tri piesne pridal anglický pesničkár Ed Sheeran, ktorý nedávno koncertoval v Hradci Králové.

„Je jedným z mojich najlepších priateľov,“ vyhlásila speváčka. „Sám je práve na turné a je zrejme unavený. Ale chcel sem prísť a zahrať vám,“ dodala popová ikona.

Tri koncerty Taylor Swift vo Viedni boli minulý týždeň zrušené kvôli teroristickej hrozbe. Obavy panovali aj v Británii, kde mladý muž v anglickom Southporte na konci júla ubodal tri malé dievčatá počas tanečného kurzu na motívy hudby tejto americkej pop ikony.

V dôsledku zrušených koncertov vo Viedni boli v Anglicku sprísnené bezpečnostné opatrenia pre päť koncertov Taylor Swift. Podľa serveru BILD bolo na mieste viac ako 200 policajtov, ktorí mali speváčku a publikum chrániť. Na davy dohliadali aj ostreľovači a tajní vyšetrovatelia.

Podľa denníka The Sun bol na mieste aj skúsený bezpečnostný tím špecializujúci sa na boj proti terorizmu, ktorý monitoroval situáciu. So zabezpečením miesta pomáhali aj psy a detektory kovov.

Na výkone Taylor Swift však nebolo poznať žiadne napätie, nonšalantne prevzala varovanie pred terorizmom z predchádzajúceho týždňa a na pódiu vyčíňala, ako by to bol jej prvý koncert. Zmarený útok vo Viedni a zrušené koncerty ale stále nekomentovala.

 

Začiatok mnohí prepásli

Zatiaľ čo niektorí fanúšikovia si užívali koncert, iní museli riešiť problémy, ktoré sa vyskytli údajne už pri vstupe. Podľa britského DailyMailu mnohí fanúšikovia dostali svoje náramky – vo svojej podstate vstupenky na show – až s veľkým oneskorením, čo znamenalo, že časť koncertu prepásli.

Napriek prísnejším bezpečnostným opatreniam sa v okolí štadióna Wembley pohybovalo mnoho takzvaných swifties, teda speváčkiných fanúšikov. Sú to jej priaznivci, ktorým sa nepodarilo získať lístky alebo sa len rozhodli prísť si spoločne užiť atmosféru v blízkosti americkej hviezdy. Davy ľudí sa pri štadióne hromadili už od skorého rána.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: BILD, The Sun, Daily Mail, Foto: The Today Show / Getty Images / Gareth Cattermole
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies