Odermatt zvíťazil v obrovskom slalome, Žampa skončil na 23. mieste

NETKY.SK • 23 Október 2022, 14:55 • 2 min
Odermatt zvíťazil v obrovskom slalome, Žampa skončil na 23. mieste

Sölden - Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt zvíťazil v nedeľnom obrovskom slalome Svetového pohára. V rakúskom Söldene predstihol o 76 stotín sekundy Slovinca Žana Kranjeca, tretiu priečku obsadil Nór Henrik Kristoffersen s odstupom 0,97 s. Slovenský reprezentant Adam Žampa zaostal na 23. mieste o 2,29 s a sezónu odštartoval ziskom ôsmich bodov. Jeho brat Andreas nepostúpil do druhého kola.

slovakia

left justify in out

Odermatt začal novú sezónu vo skvelej forme!

 

Dvadsaťpäťročný Odermatt získal v uplynulej zime veľký glóbus za celkové prvenstvo v prestížnom seriáli aj malú sezónnu trofej za hodnotenie obrovského slalomu a v ľadovcovej ouvertúre rázne vykročil za obhajobou. V prvom kole precízne zvládol najmä najstrmšiu pasáž, v ktorej plynule prešiel zavreté bránky a do záverečnej rovinatejšej časti si vďaka tomu priviezol vysokú rýchlosť. V zjazdárskom postoji medzi poslednými bránkami ešte zvýraznil svoj náskok. Ako-tak sa k nemu priblížili Nór Lucas Braathen (+0,41) s Kranjecom (+0,69), manko ďalších pretekárov sa začínalo nad ôsmimi desatinami sekundy.

 

 

Adam Žampa sa vydal na trať so štartovým číslom 26. Za prvým medzičasom v nájazde do strminy sa dopustil veľkej chyby, ktorá ho stála drahocenný čas. Dokázal ju však skorigovať a nabral späť rýchlosť, dolnú pasáž zašiel výborne a s prehľadom sa prebojoval do druhého kola. V ňom sa opäť snažil ísť agresívne, ale o šancu na prenikavejší výsledok prišiel, keď sa v rovnakom úseku za prvým medzičasom ani tentoraz nevyvaroval chybe. Do spodnej roviny si už nevybudoval takú rýchlosť a po dojazde do cieľa sa zaradil na šiestu pozíciu. V porovnaní s prvým kolom, po ktorom bol devätnásty, si vo výsledkovej listine pohoršil o štyri miesta.

"Prvé kolo bolo fajn, nebyť tej chyby. Ak by nebola, mal som štvrtý najlepší čas. Do druhého som dal všetko, ale prišla minichyba a potom ešte jedna veľká, ktorá ma rozhodila. Nevyužil som to, čo som mohol. Ale každý bod sa ráta, lebo je to extrémne našlapané. Prvé preteky vždy ukážu, na čom som. A myslím si, že som pripravený dobre. Mať aspoň niečo vo vrecku je super. Nikto nevie, na čom je. Beriem si z toho veľké pozitíva," povedal Adam Žampa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adam Zampa (@adamzampa13)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies