Olympijská atlétka po prekonaní svetového rekordu: „V Kristovi je všetko možné!“+VIDEO

NETKY.SK • 6 Júl 2024, 22:40 • 3 min
Olympijská atlétka po prekonaní svetového rekordu: „V Kristovi je všetko možné!“+VIDEO

Športovkyňa po prekonaní svetového rekordu v príprave na letné olympijské hry v roku 2024 vyhlásila: „v Kristovi je všetko možné!“

slovakia

left justify in out

Sydney McLaughlin Levrone, kresťanská atlétka, počas minulej nedele prekonala svetový rekord. Keď sa Levrone v rozhovore pre NBC Sports spýtali na jej názor na svoje úspechy, vyhlásila: „Chvála Bohu. To som nečakala," dodala. „Dokáže čokoľvek. V Kristovi je možné všetko."

Levrone uzavrela krátky rozhovor tým, že sa opísala ako „ohromená, zmätená a v šoku“. Rozhovory s Levrone nasledovali po tom, ako dokončila ženský beh na 400 metrov prekážok za 50,65 sekundy.

Skvelý výkon športovkyne jej zabezpečil miestenku na tohtoročných olympijských hrách, ktoré sa začnú koncom tohto mesiaca v Paríži vo Francúzsku.


Odkedy vstúpila na atletickú scénu, to nie je prvýkrát, čo Levrone otvorene prezentovala svoju kresťanskú vieru. V roku 2022, keď na Majstrovstvách sveta v atletike prekonala svoj vlastný svetový rekord v behu na 400 metrov prekážok, Levrone skrze instagramový príspevok vzdala vďačnosť Bohu. 

Atlétka v online príspevku citovala z Hebrejom 4:16: „Pristúpme teda s DÔVEROU k trónu milosti, aby sme dosiahli milosrdenstvo a našli milosť a pomoc v pravý čas.“

„Chváľme. Jeho. Meno,“ dodala. „Aký bol včera krásny deň. Pri príprave na toto stretnutie sa jadro môjho tímu sústredilo na vieru a presvedčenie. Množstvo modlitieb spojených s tvrdou prácou bolo nadprirodzene vyústených v 50,68 sekundách. Z Božej milosti sme dosiahli svoj cieľ.“

Levrone sľúbila, že „bude pokračovať v posúvaní hraníc tohto športu, pretože s Bohom je všetko možné!“ Výkon atlétky v behu na 400 metrov prekážok na Majstrovstvách sveta v atletike v roku 2022 predstavoval zlepšenie svetového rekordu, ktorý vytvorila na letných olympijských hrách 2021, kde tiež ďakovala Bohu za svoje atletické úspechy.

Vzdávam slávu Bohu," povedala po dokončení pretekov za 51,46 sekundy. Túžba Levrone podeliť sa o svoju kresťanskú vieru presahuje jej športovú kariéru aj jej osobný život, uvádza The Christian Post.

Obrazok
Zdroj: Instagram

V roku 2021, keď sa zasnúbila s bývalým futbalistom Andreom Levroneom. 

Hviezda chválila svojho vtedajšieho snúbenca ako „muža s najväčšou bázňou pred Bohom, vášnivého, úprimného, milujúceho, pracovitého, ochranárskeho a skutočného muža, akého som kedy stretla. “ a niekoho, kto vlastní „všetko, za čo som sa modlila“. V príspevku na sociálnej sieti adresovanom jej budúcemu manželovi mu Levrone povedala:„Každým dňom sa do teba zamilovávam viac a viac.“

V predchádzajúcom rozhovore pre The Christian Post Levrone uviedla:„Jedna vec, ktorá sa nemení, je moja viera v Krista, a to je to najcennejšie." Levrone dodala, že zmyslom jej života je „byť schopná zdieľať túto pravdu s ľuďmi a umožniť im spoznať a milovať Pána spôsobom, akým som ja spoznala a milovala."

„Boh bol taký láskavý, že mi dal príležitosť predovšetkým zlyhať bez Neho a uvedomiť si, že Ho potrebujem,“ pokračovala. „Žila som svoj život tak dlho oddelene od Neho a snažila som sa uspieť vo svetskej miere. Vždy ma to nechalo prázdnu, aj keď som úspech dosiahla."

Levrone povedala The Christian Post, že dokonalosť je „v tomto živote nedosiahnuteľná“ a povzbudila čitateľov, aby sa „vždy usilovali o to byť vynikajúci“ a „vždy sa snažili robiť veci... spôsobom hodným Božieho povolania“. Uznajúc, že ​​„sme padlí, hriešni ľudia, ktorí v tomto živote zaostávajú“, vysvetlila, že „v snahe dosiahnuť dokonalosť zmenšujeme potrebu Krista."

„Keď Ho oceňujeme ako svojho Spasiteľa, pokorujeme sa, aby sme si uvedomili, že nie sme dokonalí,“ dodala. „Pán je dostatočný vo všetkom a to, že Ho môžem oslavovať počas mojej kariéry a počas môjho života na dráhe, mi ukázalo väčší zmysel ako ja."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: The Christian Post.
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies