Pamätáte si na tieto tri telenovely? Ach, to boli časy! + VIDEÁ

NETKY.SK • 22 August 2024, 09:34 • 5 min
Pamätáte si na tieto tri telenovely? Ach, to boli časy! + VIDEÁ

Poďte si s nami zaspomínať. Niežeby sme mali túžbu ponárať sa do minulosti tak, až sa z nej nevynoríme, ale toto sú náhodou celkom úsmevné spomienky. Stačí, ak povieme, že v minulosti neboli telenovely niečím ako teraz. Stále sú mimoriadne obľúbené, to áno, ale v počiatkoch, keď ich slovenskí diváci ešte len začali vnímať, spôsobili hotovú senzáciu.

slovakia

left justify in out

Napríklad takí tínedžeri, pozerali nielen dievčatá v problematickom veku, ale aj chlapci. A bolo to v podstate niečo celkom normálne, niečo, čo ľudia medzi sebou kedykoľvek preberali.

Esmeralda

Začalo sa to Esmeraldou. Čo na tom, že príbeh bol neuveriteľný a miestami veľmi sentimentálny? Chceli sme ho vidieť znovu a zas.
 
Hlavná hrdinka Esmeralda, nevidiaca, žijúca ako divoška, očarila bohatého mladíka a príbeh už bol na svete. Rozdiely v ich povahách aj v spôsobe života, - veď on bol vzdelaný a ona úplne nevzdelaná, zapríčinili nejednu drámu. A čo by to bolo za telenovelu, keby sme sa napokon nedozvedeli, že bohatá mala byť v skutočnosti ona, a nie on?
 
Vtedy, pri pozeraní Esmeraldy sme si to ešte neuvedomili, ale práve týmto seriálom sa započala éra telenoviel, kde dcéry mali nesprávnych rodičov alebo aj synovia. Dochádzalo k výmenám bábätiek, a to častejšie, než by ste si mysleli.
 
No a za zmienku určite stojí aj iný pár, ktorý, dovolíme si tvrdiť, možno rozbúchaval srdcia ešte viac ako hlavní protagonisti. Adrián a Graciela, ách, to bola láska. Síce tragická, ale o to vášnivejšia.

Rosalinda

Nezabudnuteľná bola aj Rosalinda, ktorú stvárnila populárna speváčka Thalía. Tiež chudobná, tentoraz pracujúca ako kvetinárka. Naivná, veľmi jemná a romantická, obetavá a bijúca sa za spravodlivosť. Koniec koncov mohli sme si ju, vďaka televízii Doma, opäť nostalgicky pripomenúť, lebo vlani nás prekvapili tým, že ju znovu odvysielali.

Napriek tomu, že seriál nemal až tak veľa častí, napínavý bol poriadne. Uvážte len toto: Rosalinda sa zaľúbi, napriek prekážkam skončí so svojou láskou, ale opäť ich rozdelia. On si myslí, že je mŕtva, ona zatiaľ stratí pamäť a stane sa z nej slávna speváčka. A ďalej ani písať nebudeme, lebo by to bolo hádam aj na desať článkov.

 

Divoký aniel

A napokon je tu Natalia Oreiro, ktorá sa v telenovele Divoký anjel predstavila ako Milagros. Ona, na rozdiel od dvoch predtým spomínaných, ale až taká jemná nebola. Zrejme aj preto ju toľkí zbožňovali, lebo priniesla čosi celkom iné. Neváhala by sa hoc aj pobiť, veď počas seriálu rozdávala facky jedna radosť. Brániť sa vedela aj slovne a ešte aj futbal hrala.

Áno, aj tu máme opäť rovnakú líniu, ona chudobná a on bohatý. Ona zamestnaná ako slúžka a tam sa do neho zaľúbila. Viete, čo bolo na tejto telenovele ešte odlišné? Bývala aj zábavná, lebo v nej vystupovali viaceré, ehm, nazvime to nezvyčajné postavy. Napríklad slúžka, ktorá stále snívala, že z nej jej pán urobí svoju manželku. Záhradník zaľúbený do kuchárky. Šofér bezhlavo zaľúbený do svojej slečny, ktorú vozieval, a to až tak zaľúbený, že neváhal predstierať, ako perfektne po anglicky hovorí.

A navyše, služobníctvo sa neraz správalo tak, ako keby oni vládli v dome. Raz dali niečo na spanie majordómovi, aby sa smeli okúpať v bazéne, čo by ako ilustrácia malo stačiť. No čo vám budeme hovoriť, to boli časy.

  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihoková
Michaela Mihoková, Zdroj foto: FB Divoký anjel / Muñeca Brava
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies