Pápež František pristál v Singapure na poslednej zastávke ázijsko-tichomorského turné

NETKY.SK • 12 September 2024, 17:30 • 2 min
Pápež František pristál v Singapure na poslednej zastávke ázijsko-tichomorského turné

SINGAPUR - Pápež František v stredu pricestoval do Singapuru, kde ukončil svoje 12-dňové turné po juhovýchodnej Ázii a Oceánii, počas ktorého upozornil na úlohu katolíckej cirkvi pri podpore medzináboženského dialógu. Pápež, ktorý predtým navštívil Indonéziu, Papuu-Novú Guineu a Východný Timor, sa sústredí na stretnutie s politickými lídrami a na omšu, na ktorej sa očakáva účasť približne 55 000 ľudí. -

slovakia

left justify in out

Ide o druhú pápežskú návštevu Singapuru, najbohatšej ázijskej krajiny, po krátkej zastávke pápeža Jána Pavla II. v roku 1986. Kardinál William Goh vyzdvihol význam pápežovho posolstva o ľudskej dôstojnosti, inkluzívnosti a medzináboženskom dialógu a poznamenal: "Singapur a Svätá stolica majú spoločný záujem na podpore medzináboženského dialógu a porozumenia."

Singapur je národom rôznych vierovyznaní: 26 % sa hlási k budhizmu, 18 % k moslimom, 17 % ku kresťanom, 8 % k hinduizmu, 6 % k tradičným čínskym náboženstvám a 4 % k iným náboženstvám vrátane domorodých. Z demografického hľadiska je v krajine 74,2 % Číňanov, 13,7 % Malajcov a 8,9 % Indov, ostatní tvoria 3,2 %.

Vo štvrtok sa pápež stretne so singapurským premiérom Lawrencom Wongom a prezidentom Tharmanom Shanmugaratnamom, po ktorom bude nasledovať verejná omša na Národnom štadióne. Očakáva sa, že jeho posolstvá budú zamerané na medzináboženskú harmóniu, majetkovú nerovnosť a klimatické zmeny. Miestny budhistický fintechista Erik Hon pre agentúru AFP povedal, že dúfa, že pápežova návšteva "rozšíri posolstvo lásky, mieru a jednoty pre všetky vrstvy ľudstva". Pápežova ázijsko-tichomorská návšteva prichádza v čase, keď Vatikán opätovne rokuje o dohode s Čínou o vymenúvaní biskupov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: NextShark, Foto: Roman Catholic Archdiocese of Singapur
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies