Pellegrini: Politický súboj sa musí vrátiť do vecnej roviny

NETKY.SK • 13 September 2024, 10:02 • 2 min
Pellegrini: Politický súboj sa musí vrátiť do vecnej roviny

BRATISLAVA - Politický súboj sa musí vrátiť do vecnej roviny, aby sa jeho predmetom opäť stali skutočné problémy ľudí na Slovensku, zdôraznil Pellegrini.

slovakia

left justify in out

Politický súboj sa musí vrátiť do vecnej roviny, aby sa jeho predmetom opäť stali skutočné problémy ľudí na Slovensku. Zdôraznil to prezident SR Peter Pellegrini pri štvrtkovom stretnutí s lídrami koaličných strán Robertom Ficom, Matúšom Šutajom Eštokom a Andrejom Dankom.

"Osobné útoky v politike zbytočne zvyšujú napätie v spoločnosti a odvádzajú pozornosť od reálnych problémov Slovenska," uviedol prezident.

Pellegrini tiež upozornil na aktuálne dianie v Národnej rade SR a hoci nemá právomoc zasahovať do vnútorných pomerov v parlamente, vyzval koaličných lídrov, aby po prípadnom odvolaní parlamentu podpredsedu Michala Šimečku zabezpečili aj personálne obsadenie vedenia parlamentu, ktoré bude rešpektovať výsledky demokratických volieb a umožní opozícii plniť svoju kontrolnú funkciu voči vláde.

Líder Hlasu-SD a minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok po stretnutí uviedol, že hlavným bodom rozhovoru bola minimalizácia negatívneho vplyvu konsolidácie verejných financií na životnú úroveň občanov.

"Náš obed bol o faktoch a adresnej pomoci, nie o hľadaní teoretických riešení," dodal.

Predseda SNS Andrej Danko na popoludňajšej tlačovej konferencii potvrdil, že diskusia sa týkala konsolidácie v kontexte štátneho rozpočtu.

"Bavili sme sa o tom, aby sme konsolidáciu dosiahli tak, aby sme čo najviac zaťažili tých, ktorí na to majú, čiže banky a veľké firmy," uviedol Danko. Spomenul aj diskusiu o novom predsedovi parlamentu, no zdôraznil, že "nie je to téma, na ktorej stojí a padá koalícia."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Peter Pellegrini, FB/Matúš Šutaj Eštok, Foto: FB/Peter Pellegrini
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies