Polícia spúšťa jesennú kampaň na podporu nosenia reflexných prvkov pre chodcov + VIDEO

NETKY.SK • 22 Október 2024, 13:02 • 2 min
Polícia spúšťa jesennú kampaň na podporu nosenia reflexných prvkov pre chodcov + VIDEO

BRATISLAVA - Polícia na Slovensku spúšťa jesennú kampaň zameranú na zvýšenie viditeľnosti chodcov na cestách. S cieľom znížiť počet dopravných nehôd vyzýva na nosenie reflexných prvkov, ktoré môžu zachrániť životy. V rámci kampane budú predstavené videá a bannery upozorňujúce na dôležitosť reflexných náramkov, oblečenia a ďalších bezpečnostných prvkov, najmä v zhoršených viditeľnostných podmienkach.

slovakia

left justify in out

Polícia na Slovensku zahájila jesennú kampaň, ktorej cieľom je zvýšiť bezpečnosť chodcov na cestách prostredníctvom nosenia reflexných prvkov. Ako upozorňuje hovorkyňa Prezídia Policajného zboru, Martina Sláviková, chodci sú najzraniteľnejšou skupinou účastníkov cestnej premávky, a preto je dôležité venovať sa ich viditeľnosti.

Kampaň bude zahŕňať rôzne aktivity, vrátane zaujímavých videí a bannerov, ktoré budú obsahovať jasné posolstvo: správne umiestnenie reflexných prvkov môže zachrániť životy.

"Naše posolstvo bude jednoduché – reflexné prvky sú kľúčové pre vašu bezpečnosť na cestách," uviedla Sláviková.

Polícia zároveň upozorňuje, že existuje množstvo bezpečnostných prvkov, ako sú reflexné oblečenie, náramky, opasky či popruhy, ktoré môžu výrazne zvýšiť viditeľnosť chodcov. "Nosím reflexné prvky je jedným z najefektívnejších spôsobov, ako predchádzať dopravným nehodám," dodala.

Kampaň sa bude realizovať v súvislosti so zhoršenými podmienkami viditeľnosti počas jesene, keď sú dni kratšie a počasie sa môže meniť. Vodiči by mali byť obzvlášť opatrní a chodci by mali dbať na to, aby boli viditeľní na ceste, čím prispejú k zníženiu rizika nehôd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Polícia SR, Foto: FB/Polícia Slovenskej republiky
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies