Premiér Fico: Najväčší podiel na porazení fašizmu mali vojská Červenej armády bývalého Sovietskeho zväzu + VIDEO

NETKY.SK • 8 Máj 2024, 12:56 • 2 min
Premiér Fico: Najväčší podiel na porazení fašizmu mali vojská Červenej armády bývalého Sovietskeho zväzu + VIDEO

BRATISLAVA - Mieru neprospieva, keď sa rozdeľujeme na základných veciach. Tam, kde sa treba spájať a opierať sa o tradície či hodnoty, nerozdeľujme krajinu, pretože to škodí mieru. Pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom to povedal premiér Robert Fico.

slovakia

left justify in out

Vo svojom príhovore na vojenskom pamätníku Slavín v Bratislave zdôraznil, že si váži každú obeť druhej svetovej vojny, ktorá priniesla porážku fašizmu.

 

Odmieta prekrúcanie dejín

Premiér podčiarkol, že Slovensko a Československo oslobodila Červená armáda a vojaci rumunskej armády. To, ako povedal, vytvára silné puto medzi obyvateľmi Slovenska a obyvateľmi bývalého Sovietskeho zväzu. Robert Fico odmietol prekrúcanie dejín a zdôraznil, že najväčší podiel na porazení fašizmu a na víťazstve v druhej svetovej vojne mali vojská Červenej armády bývalého Sovietskeho zväzu.

Sklamanie z EÚ

Robert Fico tvrdí, že mieru neprospieva, ak sa o vojne hovorí s ľahkovážnosťou. Neskrýval sklamanie z EÚ, ktorá vznikla ako mierový projekt, no nie je schopná ponúknuť zmysluplný mierový plán pre konflikt na Ukrajine. "Je to veľký prejav slabosti EÚ," povedal. A sa ako ďalej vyjadril, podľa jeho mienky sa Únia nevie postaviť na vlastné nohy v otázkach zahraničnej politiky.

Orientovanie na všetky štyri svetové strany

Jediná zbraň, ktorú máme, je podľa Fica rešpektovanie medzinárodného práva. Zdôraznil, že musíme robiť všetko preto, aby naša zahraničná politika, postavená na členstve v EÚ a NATO, bola orientovaná na všetky štyri svetové strany.

   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: TASR, Foto: Láska je ako mier, musíme o ňu bojovať, vyhlásil na Slavíne Fico / pravda.sk, Úrad vlády
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies