Moskva: STREĽBA v kancelárii len niekoľko blokov od Kremľa! Dve obete +VIDEÁ

NETKY.SK • 19 September 2024, 09:05 • 2 min
Moskva: STREĽBA v kancelárii len niekoľko blokov od Kremľa! Dve obete  +VIDEÁ

MOSKVA - Dvaja ľudia zahynuli a najmenej sedem utrpelo zranenia po streľbe v kancelárii ruského internetového predajcu Wildberries v centre Moskvy. Polícia zadržala tri desiatky ľudí. Ruské médiá uvádzajú, že o spoločnosť bojujú rozvádzajúci sa manželia Bakalčukovci. Žena je považovaná za najbohatšiu v Rusku. Jej manžel požiadal o pomoc čečenského vládcu Ramzana Kadyrova.

slovakia

left justify in out

K streľbe, ktorá sa odohrala niekoľko blokov od Kremľa, došlo približne dva mesiace po tom, ako sa spoločnosť Wildberries spojila s inou súkromnou firmou v rámci transakcie, na ktorú podľa ruských médií dohliadala prezidentská administratíva.

Ruský Vyšetrovací výbor, ktorý vyšetruje závažné trestné činy, začal trestné stíhanie a uviedol, že medzi zranenými boli aj dvaja policajti. Jedným zo zabitých bol ochrankár spoločnosti Wildberries, uviedla spoločnosť.

"Podnikatelia v boji o majetok spustili paľbu neďaleko Kremľa," komentoval situáciu kyjevský denník Ukrajinska Pravda. Na sociálnych sieťach sa objavili aj správy, že medzi zranenými sú traja strelci z Kaukazu.

Zakladateľka spoločnosti Wildberries Taťjana Bakalčuková uviedla, že skupina ozbrojencov vedená jej manželom sa pokúsila obsadiť kanceláriu spoločnosti v moskovskom nákupnom centre Romanov dvor. Vladislav Bakalčuk tvrdí, že prišiel do kancelárie na stretnutie, ale na mieste ho prepadli.

Ruská štátna tlačová agentúra RIA s odvolaním sa na orgány činné v trestnom konaní uviedla, že bolo zadržaných takmer 30 ľudí. Nikoho z nich však nemenovala.

Spoločnosť Wildberries v júni oznámila plány na zlúčenie s menšou firmou Russ, ktorá sa zaoberá vonkajšou reklamou, a uviedla, že cieľom je vytvoriť digitálnu obchodnú platformu. Vladislav bol proti zlúčeniu.

Ruské médiá informovali, že dohľadom nad realizáciou dohody bol poverený Maxim Oreškin, zástupca vedúceho prezidentskej administratívy. Kremeľ uviedol, že plán získal podporu prezidenta Vladimira Putina, ktorý však nebude zasahovať do jeho priebehu.

Wildberries uviedla, že žiadne stretnutie s Vladislavom nebolo naplánované. Zverejnila zábery z vnútra budovy, na ktorých je vidieť, ako sa na konci chodby bijú muži. Bolo počuť výstrely. Ďalšie zábery natočené zvonku a zdieľané na sociálnych sieťach ukazovali ľudí bežiacich ku vchodu, zvuk streľby a mužov tasiacich strelné zbrane.

Spoločnosť, ktorá začínala ako online platforma na predaj oblečenia, dnes dodáva všetko od elektroniky až po kuchynský riad a dosahuje miliardové obraty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Reuters, iDNES.cz / ČTK, Foto: The Moscow Times
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies