Raši: Ak má vláda fungovať, musí sa koaličná zmluva dodržiavať

NETKY.SK • 4 September 2024, 12:41 • 2 min
Raši: Ak má vláda fungovať, musí sa koaličná zmluva dodržiavať

BRATISLAVA - Minister financií pred rokovaním potvrdil, že vláda musí pristúpiť k bezprecedentnej konsolidácii verejných financií, ale presná podoba opatrení ešte nebola v rámci koalície dohodnutá.

slovakia

left justify in out

Dohoda o novom predsedovi Národnej rady SR v koalícii zatiaľ nebola dosiahnutá. Strana Hlas-SD však naďalej trvá na znení koaličnej zmluvy. Pred stredajším rokovaním vlády SR to uviedol minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši.

Pripustil, že ako kandidát na pozíciu predsedu parlamentu môže ešte nejaký čas zotrvať v pozícii člena vlády.

"Som na čakačke," povedal Raši, "a neviem, kedy sa dosiahne dohoda na predsedovi parlamentu v rámci koalície. Verím, že sa táto téma otvorí na koaličnej rade v stredu, ale či dôjde k dohode, to vám neviem garantovať. Možno sem ako minister prídem aj o týždeň," dodal.

Zopakoval tiež, že Hlas-SD trvá na dodržiavaní aktuálnej koaličnej zmluvy: "Ak má vláda fungovať, musí sa koaličná zmluva dodržiavať, či už z hľadiska postov, alebo predkladania zákonov."

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč priznal, že prebiehajú rozhovory o personálnom obsadení postu predsedu parlamentu, ale nevidí problém, ak k dohode nedôjde pred začiatkom septembrovej schôdze Národnej rady. "Vnímam to tak, že sa to má vyriešiť v septembri," uviedol po príchode na rokovanie vlády.

Raši tiež informoval, že v rámci koalície zatiaľ nepadla dohoda na podobe konsolidačných opatrení. "Definitívna dohoda ešte nie je, rieši to prioritne minister financií Ladislav Kamenický," povedal Raši.

Minister financií pred rokovaním potvrdil, že vláda musí pristúpiť k bezprecedentnej konsolidácii verejných financií, ale presná podoba opatrení ešte nebola v rámci koalície dohodnutá. "Čas sa nám kráti, toto budem dnes tlmočiť aj koaličným partnerom," oznámil Kamenický.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Úrad vlády SR, Foto: Úrad vlády SR
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies