Medzi pekármi je v poslednom čase veľmi obľúbený banana bread alebo banánový chlieb. Vyskúšajte tento chutný recept podľa kuchárov z Jeme zdravo.
Príprava: 15 minút, Tepelná úprava: 45 minút, Náročnosť: ľahké, Počet porcií: 20 porcií
Nutričné informácie na 1 porciu: 132 kcal, 3 g bielkovín, 21 g sacharidov, 4 g tukov
Suroviny
— 2 banány (+1 banán navrch chleba − môžeme vynechať)
— 60 ml kokosového oleja (roztopeného)
— 70 g medu
— 2 vajcia
— 400 g celozrnnej špaldovej múky
— 1 lyžička mletej škorice
— 190 ml mlieka
— 2 lyžičky prášku do pečiva
— štipka soli
Postup
Rúru predhrejeme na 175 °C. Banány roztlačíme vo väčšej mise vidličkou, pridáme k nim roztopený kokosový olej, med (najlepšie tekutý) a vajcia. Všetky ingrediencie spoločne vyšľaháme. Do misy pridáme všetky zvyšné ingrediencie − špaldovú múku, škoricu, mlieko, prášok do pečiva a soľ.
Všetko starostlivo premiešame a cesto prelejeme do formy typu srnčí chrbát, ktorú najskôr vystelieme papierom na pečenie. Zvyšný banán pozdĺžne rozrežeme, položíme navrch a formu dáme do rúry. Chlieb pečieme pri 165 − 175 °C 40 − 45 minút.
TIP Cesto vyskúšajte pri pečení špáradlom – ak je špáradlo po vytiahnutí z cesta vlhké, cesto je potrebné v rúre ešte chvíľku nechať.
O kuchárskej knihe Jeme zdravo a chutí nám to
Tento recept a mnohé ďalšie nájdete v kuchárskej knihe Jeme zdravo a chutí nám to. Kuchárska kniha od spoločnosti Jeme zdravo je už druhá v poradí po úspešnom prvom diele Jeme zdravo – rýchlo a jednoducho.
V kuchárskej knihe nájdete celkom 120 zdravých a chutných receptov, ktoré sú rozdelené do kapitol podľa dennej doby ako napríklad Raňajky, Polievky, alebo Obedy a večere. Ako bonus v kuchárskej knihe nájdete kapitolu - Vianočné maškrty.
Recepty od Jeme zdravo sú rýchle na prípravu, takže v kuchyni nestrávite pol dňa a zvládne ich aj úplný začiatočník v kuchyni. Pri každom recepte je vždy uvedený čas a nutričné hodnoty pokrmu. Kuchári z Jeme zdravo dbajú na to, aby recepty vždy boli pripravené z bežne dostupných surovín.
Kuchárske knihy si môžete objednať v e-shope vydavateľstva na tomto odkaze. Pri zakúpení tlačenej kuchárskej knihy dostanete zadarmo jej elektronickú verziu (PDF).
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies