Ruský raketový útok zabil dve osoby pri Kyjeve

NETKY.SK • 11 August 2024, 17:05 • 2 min
Ruský raketový útok zabil dve osoby pri Kyjeve

Ruský raketový útok v noci na nedeľu zasiahla oblasť pri Kyjeve a spôsobil smrť dvoch ľudí, vrátane dieťaťa. Trosky rakety dopadli na obytné budovy v Brovary a zranili ďalších troch, vrátane 13-ročného dieťaťa. Ukrajinská protivzdušná obrana reagovala na útoky a v regióne zazneli sirény leteckého poplachu.

slovakia

left justify in out

V noci na nedeľu spôsobil ruský raketový útok v blízkosti ukrajinskej metropoly Kyjev tragédiu, pri ktorej zahynuli dve osoby, vrátane dieťaťa.

Ako informujú pohotovostné zložky a agentúry AFP a Reuters, trosky rakety zasiahli obytné budovy v meste Brovary, susediacom s Kyjevom. Medzi obeťami je 35-ročný muž a jeho štvorročný syn, ktorých telá boli nájdené v troskách zrútenej budovy.

Ďalší traja ľudia, vrátane 13-ročného dieťaťa, utrpeli vážne zranenia.

V noci boli v centre Kyjeva a jeho okolí počuť explózie. Ukrajinské letectvo uviedlo, že na mesto smerovali dve ruské rakety. Počas útoku zneli sirény leteckého poplachu a zasahovala protivzdušná obrana.

Okrem toho bolo päť ďalších ukrajinských oblastí terčom dronových útokov.

Po nedávnom prieniku ukrajinských jednotiek do ruskej Kurskej oblasti rastú medzi Ukrajincami obavy z ďalších vzdušných úderov zo strany Moskvy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text/Foto: AP
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies