Snina: Nové nájomné byty financované zo štátneho fondu budú slúžiť aj mladým rodinám

NETKY.SK • 12 September 2024, 10:27 • 2 min
Snina: Nové nájomné byty financované zo štátneho fondu budú slúžiť aj mladým rodinám

SNINA - Výstavba sa zameria najmä na mladé rodiny, sociálne slabšie skupiny a ľudí v nepriaznivých životných situáciách, ktorí potrebujú dostupné bývanie.

slovakia

left justify in out

Mesto Snina pripravuje výstavbu nových nájomných bytov s cieľom podporiť dostupné bývanie. Primátor Peter Vološin informoval na sociálnej sieti, že aktuálne prebieha príprava projektovej dokumentácie potrebnej na získanie stavebného povolenia.

"Nový bytový dom bude postavený na zelenej ploche pri starej lekárni a jeho financovanie bude zabezpečené z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB)," uviedol Vološin.

Projekt bytového domu Centrum sa zameriava na výstavbu bytov bežného štandardu. Radnica má v pláne získať dotáciu na celú realizáciu stavby v rámci oprávnených výdavkov.

"Cena samotného bytového domu bude známa až po dokončení projektovej dokumentácie, rovnako ako výška nájomného, ktorá zatiaľ nie je stanovená. Návrh výšky nájomného bude závisieť od viacerých faktorov, vrátane nákladov na výstavbu a údržbu budovy, s cieľom zabezpečiť dostupné bývanie," vysvetlila Michaela Šalachová z kancelárie primátora.

Cena projektovej dokumentácie potrebnej na získanie stavebného povolenia, vrátane architektonickej štúdie, inžinierskej činnosti a autorského dozoru, je 58 200 eur vrátane DPH.

Podmienky prideľovania bytov určí ŠFRB, pričom prioritou bude sociálna a finančná situácia žiadateľov. Výstavba sa zameria najmä na mladé rodiny, sociálne slabšie skupiny a ľudí v nepriaznivých životných situáciách, ktorí potrebujú dostupné bývanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Snina, FB/Peter Vološin žije Sninou, Foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies