Stropkov: Obnovený jarmok ponúkne remeslá, folklór aj pop

NETKY.SK • 2 August 2024, 15:21 • 2 min
Stropkov: Obnovený jarmok ponúkne remeslá, folklór aj pop

STROPKOV - Pripravená je i tombola a návštevníci sa môžu tešiť na bezmála 200 stánkov s občerstvením i spotrebným tovarom a chýbať nebudú ani klasické jarmočné atrakcie.

slovakia

left justify in out

Stropkovčania sa chystajú na vrchol letnej turistickej sezóny v meste, ktorým je už tri desaťročia tamojší obnovený jarmok. Aj v tomto roku očakáva mesto ako hlavný organizátor tisícky návštevníkov. Od piatku do nedele je naplánovaný hlavný program, sprievodné podujatia v rámci kultúrneho leta sa konajú počas celého týždňa.

"Práve jarmok je vyvrcholením tunajšieho kultúrneho leta. V tomto týždni máme za sebou sériu projekcií v letnom kine pri kaštieli, v utorok začal medzinárodný maliarsky plenér a divadlo mladých No-Tak odohralo reprízu hry Fantázia. Dobročinným podujatím bola stredajšia jarmočná kvapka krvi a športovci si určite nenechajú ujsť jedno z najstarších mládežníckych futbalových podujatí na Slovensku - 33. ročník memoriálu Alojza Lehockého," zhrnul primátor Stropkova Ondrej Brendza.

Slávnostné otvorenie jarmoku je naplánované na piatok o 16.00 h. Program odštartuje folklórne pásmo domácich a poľských súborov. Kolektív žiakov a učiteľov Základnej umeleckej školy F. Veselého sa predstaví jarmočnému publiku s interpretáciou najväčších hitov Elánu v programe Nie sme zlí.

"Hlavnými hviezdami piatkového večera budú Zuzana Smatanová a retro koncertné vystúpenie úspešného hudobného projektu Na srdci mi hraj v podaní Martina Gyimesiho. Sprevádzať ho bude Rozhlasový Big Band Gustáva Broma pod taktovkou Vlada Valoviča. Piatkový večer uzavrie ľudová veselica domácich Stropkovianov," uviedol primátor.

V sobotu začína program interaktívnym koncertným vystúpením s maskotmi Bimbamkuku, nasledovať bude poľský folklór, domáci raper Hypo Kyrie a rocková kapela Niečo navyše. Vrcholom sobotného večera bude vystúpenie legendárnych Prúdov s Pavlom Hammelom s podtitulom 60 rokov na scéne. Po nich sa stropkovskému publiku predstaví skupina Desmod a večer uzavrie Video disco show v podaní DJ Kráľa s moderátorom Daliborom Bírom.

Pripravená je i tombola a návštevníci sa môžu tešiť na bezmála 200 stánkov s občerstvením i spotrebným tovarom a chýbať nebudú ani klasické jarmočné atrakcie. V Uličke remesiel v mestskom parku predvedie svoju zručnosť a um vyše 50 ľudových remeselníkov.

Organizácia podujatia si vyžiada aj dopravné obmedzenia - tranzitná nákladná doprava bude presmerovaná cez mestskú časť Bokša a osobné autá sa naprieč mestom dostanú po vyznačených obchádzkových trasách ulicami Stropkova.

Program
Program
Zdroj: FB/Mesto Stropkov


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Stropkov, Foto: ahoj.tv
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies