Trnava: Členovia rodu Esterházy navštívili katedrálu

NETKY.SK • 27 August 2024, 19:00 • 2 min
Trnava: Členovia rodu Esterházy navštívili katedrálu

TRNAVA - Rodina Esterházy zavítala aj do Galanty, kde si prezreli predstavenie zobrazujúce ich predkov.

slovakia

left justify in out

Členovia šľachtického rodu Esterházy navštívili počas uplynulého víkendu katedrálny chrám v Trnave a podujatie Bitka pri Veľkých Vozokanoch v Galante. Trnavská arcidiecéza a hovorkyňa mesta Galanta Mária Kilácskóová informovali o týchto udalostiach.

V Trnavskej katedrále sv. Jána Krstiteľa, kde sú pochovaní niektorí členovia rodu Esterházy z Galanty, sa zišla rodinná delegácia s 25 členmi.

"Medzi pochovanými je aj uhorský palatín Mikuláš Esterházy, donátor stavby chrámu, a jeho synovia, ktorí padli v bojoch s osmanskou armádou pri Vozokanoch 26. augusta 1652," uviedla Trnavská arcidiecéza.

"Ich prítomnosť dodala podujatiu ešte väčšiu historickú hodnotu a hlboký emocionálny rozmer," povedala hovorkyňa Galanty Mária Kilácskóová. Podujatie Bitka pri Veľkých Vozokanoch sa v Galante koná každoročne od roku 2017.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Trnavská arcidiecéza, Foto: Trnavská arcidiecéza
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies