V 45 obciach žiadajú vodári ľudí o obmedzenie užívania pitnej vody

NETKY.SK • 17 Júl 2024, 10:30 • 2 min
V 45 obciach žiadajú vodári ľudí o obmedzenie užívania pitnej vody

BANSKÁ BYSTRICA - Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť (StVPS) v súvislosti s letným obdobím žiada verejnosť o obmedzenie užívania pitnej vody na iné účely. Žiadosť bola zaslaná pre celkom 45 obcí na strednom Slovensku. Pre TASR to uviedla riaditeľka marketingu a komunikácie Slavomíra Vogelová.

slovakia

left justify in out

Žiadosť o obmedzenie užívania pitnej vody vodári zaslali obciam Studená, Petrovce, Dubno, Hostice, Jestice, Gemerské Dechtáre, Teplý Vrch, Budikovany, Drienčany, Padarovce, Dražice, Veľký Blh, Rimavské Zalužany, Rimavské Brezovo, Lehota nad Rimavicou, Kociha, Hrachovo, Veľké Teriakovce, Kružno, Jesenské, Rimavské Janovce, Pavlovce, Širkovce, Šimonovce, Gortva, Hodejovec, Chanava, Rumince, Rimavská Seč, Číž, Lenartovce, Vlkyňa, Stránska, Hubovo, Lenka, Včelince, Štrkovec, Kráľ, Abovce, Polichno, Ihráč, Oslany, Radobica či mestu Tornaľa.

Vodári občanov žiadajú, aby počas letných mesiacov obmedzili užívanie pitnej vody na iné účely, a to napríklad na polievanie záhrad, umývanie áut či napúšťanie bazénov. Žiadosť je podľa StVPS potrebné realizovať z dôvodu poklesu výdatnosti vodárenských zdrojov a s tým súvisiacich problémov s výrobou a dodávkou pitnej vody.

"Situácia je zatiaľ stabilizovaná, problém zo zásobovaním pitnou vodou nastáva hlavne v obciach bez vodojemu a tiež v obciach s väčším počtom paušálnych odberateľov," dodala Vogelová.

StVPS zabezpečuje prevádzku vodovodov a kanalizácií na území Banskobystrického kraja a v okrese Prievidza v Trenčianskom kraji. Spoločnosť pitnou vodou zásobuje vyše 657.000 ľudí, na verejnú kanalizáciu pod jej prevádzkou je napojených viac ako 410.000 obyvateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: StVPS, Foto: Freepik (ilustračné foto)
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies