V Ostrave horí priemyselná hala. Čierne kúdole dymu je vidieť na niekoľko kilometrov + VIDEO

NETKY.SK • 14 August 2024, 12:16 • 2 min
V Ostrave horí priemyselná hala. Čierne kúdole dymu je vidieť na niekoľko kilometrov + VIDEO

OSTRAVA - V ostravskej časti Vítkovice horí priemyselná hala spoločnosti Skatlop. Na mieste pred 11:00 zasahovalo 17 jednotiek hasičov a 26 kusov techniky. Objekt museli opustiť tri desiatky ľudí. Povedala to hovorkyňa moravskosliezskych hasičov Kamila Langerová. Hustý čierny dym je vidieť na vzdialenosť niekoľkých kilometrov. Ľudia majú na odporúčanie vítkovickej radnice obmedziť vetranie. Podľa polície sa zrejme vznietila vnútorná izolácia v hale.

slovakia

left justify in out

„Hasíme ako vo vnútri objektu, tak aj zvonku. Vyhlásili sme druhý stupeň požiarneho poplachu. Nasadený pri hasení bude aj vrtuľník. K požiaru mieri aj veľkokapacitná cisterna CV 40 a odolnejšia cisterna CZS 40 Titan. Podľa požiadaviek budú na mieste zriadené aj dve veľkokapacitné nádrže Fireflex s objemom až 54 000 litrov. Na miesto sme tiež povolali chemické laboratórium, ktoré bude monitorovať ovzdušie,“ uviedla Langerová.

Hovorkyňa ostravskej polície Eva Michalíková uviedla, že objekt museli opustiť tri desiatky ľudí. „Nešlo ale o riadenú evakuáciu. Pošli sami. Nikto nebol zranený," uviedla.

Požiar vznikol v hale, ktorá pred rokmi patrila spoločnosti Vítkovice Heavy Machinery. Tá ju už pred rokmi predala. Súčasným majiteľom je firma Skatlop. „Podľa prvotných informácií mala externá firma vykonávať paličské práce, pričom došlo k zahoreniu izolácie a rozšíreniu požiaru,“ uviedla na sociálnej sieti X polícia aj svedkovia.

Radnica mestského obvodu Vítkovice na webe vyzvala miestnych, aby nevetrali a nepanikárili. „Upozorňujeme obyvateľov aby uzavreli okná a obmedzili vetranie. Horí vnútorná izolácia haly. Situácia je pod kontrolou, nie je potrebné podliehať panike, uviedla radnica. „Na mobilné telefóny, ktoré sú aktívne v zasiahnutej oblasti, posielame SMS s odporúčaním nevetrať,“ uviedli hasiči na X.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: ČTK, CNN Prima News Foto: HZS Moravskoslezského kraje
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies