Bývalá ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková sa vzdala poslaneckého mandátu

NETKY.SK • 11 Október 2024, 11:19 • 2 min
Bývalá ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková sa vzdala poslaneckého mandátu

BRATISLAVA - Zuzana Dolinková, bývalá ministerka zdravotníctva, sa po odchode z funkcie rozhodla nenastúpiť do Národnej rady SR a vzdať sa poslaneckého mandátu. Tento krok potvrdil líder strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok. Dolinková avizovala, že potrebuje odstup od politického kolotoča a zváži svoje ďalšie smerovanie po tlaku, ktorému čelila. Jej demisia bola prijatá prezidentom SR Petrom Pellegrinim vo štvrtok.

slovakia

left justify in out

Bývalá ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková sa po odchode z funkcie rozhodla nenastúpiť do Národnej rady (NR) SR a nebude si uplatňovať svoj poslanecký mandát. Túto informáciu potvrdil líder strany Hlas-SD a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

"Môžem potvrdiť, že bývalá ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková oznámila poverenému predsedovi NR SR, že si nebude uplatňovať poslanecký mandát," uviedol Šutaj Eštok.

Jej rozhodnutie potvrdili aj z odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR, kde informovali, že Dolinková vo štvrtok ráno písomne doručila podpredsedovi NR SR, Petrovi Žigovi, oznámenie o vzdaní sa mandátu poslankyne.

Exministerka na sociálnych sieťach predtým avizovala, že potrebuje získať určitý odstup od politického prostredia a tlaku, ktorému čelila.

Vyjadrila, že v súčasnosti si ešte zváži svoje ďalšie smerovanie. Dolinková bola do parlamentu zvolená v minuloročných voľbách z piateho miesta na kandidátke strany Hlas-SD a na čele rezortu zdravotníctva pôsobila až do štvrtka, kedy prezident SR Peter Pellegrini prijal jej demisiu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: NR SR, Foto: FB/Zuzana Dolinková
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies