Preplnený Disneyland? Tieto zábavné parky v Európe sú skvelou alternatívou + FOTO

NETKY.SK • 29 Júl 2024, 14:10 • 2 min
Preplnený Disneyland? Tieto zábavné parky v Európe sú skvelou alternatívou + FOTO

Nezabudnuteľné leto pre vás a vaše deti? Týchto 5 európskych zábavných parkov môže konkurovať Disneylandu, navyše sú lacnejšie a o niečo menej preplnené.

slovakia

left justify in out

Disneyland v Paríži je jednoznačne ikonickým a možno aj vôbec tým najznámejším zábavným parkom na svete. Jeho obrovská popularita znamená ale aj to, že je tam takpovediac extrémne rušno a plno.

V Európe je však množstvo ďalších impozantných zábavných parkov. Ak chcete navštíviť taký, ktorý môže konkurovať aj samotnému Disneylandu, neprehliadnite týchto päť, ktoré sú podľa servera The Sun jeho alternatívou.

 

Nemecko: Europa-Park

Europa-Park je najväčší zábavný park v Nemecku a ročne priťahuje viac ako šesť miliónov návštevníkov. V jeho areáli je viac ako 100 atrakcií, vrátane trinástich horských dráh. Otvorený bol ešte v roku 1975, v roku 2019 bol sprístupnený obrovský vodný park. Je rozdelený na 14 tematických čas­tí.

Základné denné vstupenky do Europa Parku začínajú na sume 61,50 eur pre dospelých, vstup do vodného parku je od ceny 35,50 eur.

Europa-Park
Europa-Park
Zdroj: Visit Alsace

Dánsko: Tivoli Gardens

Malý kodanský zábavný park Tivoli Gardens údajne inšpiroval samotné zábavné parky Disney. Nachádza sa v centre hlavného mesta Dánska a otvorili ho v roku 1843, čo z neho robí jeden z najstarších na svete. Hlavnou atrakciou je obrovské ruské koleso a horská dráha, jedna z najstarších drevených horských dráh.

Vstupenky začínajú od 160 DKK (cca 21,45 eur) pre každého vo veku osem a viac rokov, no na jazdy si musíte priplatiť 299 DKK (cca 40 eur).

Tivoli Gardens
Tivoli Gardens
Zdroj: Condé Nast Traveler / Courtesy Tivoli Gardens / Lasse Salling

Holandsko: Efteling

Rozprávkový zábavný park v Holandsku Efteling bol otvorený v roku 1952. Medzi najväčšie atrakcie patrí Baron 1898, zažiť môžete voľný pád z výšky takmer 37 a pol metra do banskej šachty rýchlosťou 90 km/h. Medzi nové prírastky patrí úchvatný rozprávkový apartmán, ktorý bol sprístupnený len začiatkom tohto roka.

Denné vstupenky na Efteling pre každého staršieho ako štyri roky sa pohybujú od 38 do 51 eur, v závislosti od termínu návštevy.

Efteling
Efteling
Zdroj: Blooloop

Taliansko: Gardaland

Gardaland bol otvorený v roku 1975 a jeho súčasťou je známy vodný park Legoland. Ročne ho navštívia približne tri milióny návštevníkov. Jeho súčasťou je sedem horských dráh. Na mieste sú tiež tri tematické hotely, každý so štyrmi hviezdičkami.

Jednodňové vstupenky začínajú od sumy 39 eur, ak si ich objednáte online. No nezahŕňa to vodný park, kde lístky začínajú od sumy 49 eur.

Gardaland
Gardaland
Zdroj: Italia.it

Španielsko: PortAventura World

PortAventura World je najväčší zábavný park v Španielsku so 40 atrakciamišiestich „svetoch“. Jeho súčasťou je akvapark aj Ferrari Land, kde môžete zažiť tú najrýchlejšiu jazdu v Európe. Horská dráha Red Force dosahuje maximálnu rýchlosť až 180 km/h.

Ceny vstupného pre dospelých začínajú na sume 40 eur, avšak ide o základnú vstupenku a za vstupy do niektorých ďalších súčastí, ako napríklad spomínaný Ferrari Land, si budete musieť priplatiť.

PortAventura World
PortAventura World
Zdroj: Camping Las Palmeras


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: The Sun, Foto: Time / Shutterstock / Alastair Philip Wiper
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies