Trump chce zakázať transrodových športovcov v kolektívnych športoch

NETKY.SK • 17 Október 2024, 13:09 • 2 min
Trump chce zakázať transrodových športovcov v kolektívnych športoch

Čo napokon rozhodne pred najnapínavejšími voľbami, aké Amerika zažíva?

slovakia

left justify in out

Kampaň pred americkými prezidentskými voľbami, ktoré sa konajú doslova už o pár týždňov – 5. novembra – vrcholí do svojho dramatického finále. Rôzne debaty, dohady a očakávania, koho meno napokon bude víťazné, sú o to napätejšie, že momentálne prieskumy sú jedny z vôbec najtesnejších, aké si Amerika v histórii prezidentských volieb pamätá.

Posledné čísla nedávajú Trumpovi a Harrisovej – pričom na čele sa pravidelne striedajú - ani dvojpercetný rozdiel. To je v rámci štatistickej odchýlky naozaj takmer zanedbateľné číslo, ktoré nedáva jasnú odpoveď nikomu a ešte viac zvyšuje dusno pred konečným rozhodnutím.

KAMPAŇ O MIGRANTOCH, HURIKÁNOCH AJ TRANSORODOVÝCH ŠPORTOVCOCH

Vo vzduchu lietajú rôzne témy a otázky, ktoré môžu o víťaznom mene napokon rozhodnúť – od ekonomických problémov cez postoj politikov ku konfliktu na Ukrajine, cez vysporiadanie sa s nelegálnymi utečencami a pomoc ľuďom po hurikánoch až po stále populárne kultúrno-etické otázky o prístupnosti potratov či takú horúcu tému, akou sú transrodoví športovci a ich účasť v regulárnych vrcholových športových podujatiach.  

Amerika má v tejto oblasti už dosť svojich problémov. Asi najznámejšou bola kauza plavkyne Riley Gainesovej, ktorú pripravil o prvenstvo muž, vystupujúci pod ženským menom a identitou Lia Thomas. Keď Gainesová neskôr spustila kampaň proti účasti biologických mužov v ženských súťažiach a rozprávala o úskaliach takýchto situácií na amerických univerzitách, na univerzite v San Francisku bola fyzicky napadnutá podporovateľmi Thomasa a stúpencami možnosti biologických mužov súťažiť spolu so ženami.

Trump tento týždeň v štúdiu Fox News s moderátorkou Harrison Faulknerovou potvrdil, že by zakázal transrodových športovoch v kolektívnych súťažiach.
Trump tento týždeň v štúdiu Fox News s moderátorkou Harrison Faulknerovou potvrdil, že by zakázal transrodových športovoch v kolektívnych súťažiach.
Zdroj: bbc.co.uk

Na univerzitnej pôde vznikol nedávno aj ďalší podobný škandál, keď za univerzitný ženský volejbalový tím San Jose hrá muž - Blaire Fleming. Viacero tímov ligy a samotných jeho spoluhráčok sa búri, že o tomto fakte neboli ani len informované, mnohé školy proti San Jose teraz odmietajú nastúpiť, vedie sa dokonca aj žaloba v tejto veci.

"JEDNODUCHO TO ZAKÁŽEME!"

Keď sa Trumpa tento týždeň v stredu spýtali pred televíznymi kamerami štúdia Fox News, ako by riešil problém transrodových športovcov v ženských športoch, odpoveď mal hneď poruke: „Na to je jednoduchá odpoveď, skrátka sa to zakáže,“ vyhlásil kandidát na prezidenta a pokračoval: „Nedovolíme, aby tento trend pokračoval, aby boli ženy v športe vystavované takýmto nebezpečným situáciám.“

O tejto téme sa rozhovoril po otázke ženy v televíznom štúdiu, ktorá chcela vedieť, ako by problém riešil: „Mám deväť vnúčat, z toho šesť žien, všetky športujú, a veľmi sa obávame o ich bezpečnosť nielen na ihrisku a na kurtoch, ale aj v šatniach,“ povedala.

Otázka transrodových športovcov v ženských športoch je v Amerike horúca znovu po tom, č Blaire Fleming, hrajúci za ženský tím zrazil protihráčku k zemi úderom do tváre.
Otázka transrodových športovcov v ženských športoch je v Amerike horúca znovu po tom, č Blaire Fleming, hrajúci za ženský tím zrazil protihráčku k zemi úderom do tváre.
Zdroj: cowboystatedaily.com

O probléme sa hovorilo v súvislosti s konkrétnym čerstvým prípadom, keď práve transrodový muž Blaire Fleming, súťažiaci za ženský volejbalový tím San Jose mal v nedávnom incidente udrieť do tváre protihráčku a zraziť ju k zemi. „Videl som ten úder, bol to neskutočný úder. Aby ženy hrajúce s mužmi prichádzali k zraneniam? To sa nemôže ďalej diať, my to zastavíme!“

Dodal, že ide tak o bezpečie ženských športovkýň, ako aj principiálnu otázku férovosti, keďže biologický muž má automaticky obrovskú fyzickú výhodu v akomkoľvek športe voči žene.

„Ale ako to zastavíte?,“ opýtala sa moderátorka Fox News Harrison Faulknerová kandidujúceho prezidenta. „Jednoducho to zakážeme,“ zopakoval Trump rozhodne a zdôraznil, že ak sa stane prezidentom, bude tento problém riešiť na federálnej úrovni zákonným opatrením.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Zdroj: dailywire.com, Foto: bbc.co.uk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies