V Mexiku našli 19 mŕtvych, zrejme obetí krvavých vojen drogových kartelov +VIDEO

NETKY.SK • 2 Júl 2024, 17:27 • 2 min
V Mexiku našli 19 mŕtvych, zrejme obetí krvavých vojen drogových kartelov +VIDEO

LA CONCORDIA - Najmenej 19 mŕtvych si vyžiadal stret dvoch drogových kartelov v štáte Chiapas na juhu Mexika. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na mexické ministerstvo verejnej bezpečnosti. Medzi obeťami sú minimálne štyria Guatemalci.

slovakia

left justify in out

Mexické úrady uviedli, že telá obetí boli nájdené v opustenom nákladnom aute a v jeho okolí na vidieckej ceste neďaleko mesta La Concordia. Podľa ministerstva verejnej bezpečnosti obete niekto zastrelil.

Agentúra AP uviedla, že ide zrejme o dôsledok krvavých stretov medzi drogovým kartelom Sinaloa a konkurenčným gangom zvaným Kartel Mexika a Guatemaly. Ten môže mať väzby na kartel Jalisco, ktorý je hlavným rivalom kartelu Sinaloa.

Podľa agentúry AP sa pašovanie migrantov a obchod s drogami v oblasti stali v poslednej dobe lukratívnejšími a kartelmi bojujú o kontrolu nad pašeráckymi trasami. Rast násilností v štáte Chiapas prinútil tisíce ľudí, aby opustili svoje domovy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: AFP / AP, Foto: Excélsior
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies