SOPK: Účasť 41 našich firiem na 6 veľtrhoch a výstavách v zahraničí

NETKY.SK • 24 Jún 2024, 15:43 • 2 min
SOPK: Účasť 41 našich firiem na 6 veľtrhoch a výstavách v zahraničí

BRATISLAVA - SOPK v 1. polroku 2024 operatívne zabezpečovala pripomienky a odborné stanoviská k predkladaným návrhom právnych noriem či opatreniam v oblasti podnikateľského sektora. Prijaté boli štyri obchodné misie zo zahraničia, na ktorých sa zúčastnilo 92 slovenských firiem.

slovakia

left justify in out

"Štyridsaťjeden slovenských firiem sa zúčastnilo na šiestich veľtrhoch a výstavách v zahraničí v rámci komorou organizovanej účasti. Trenčianska regionálna komora SOPK zorganizovala účasť firiem na jednom veľtrhu v tuzemsku," informoval predseda komory Peter Mihók.

"Úrad, regionálne komory a sekcie SOPK zabezpečili v sledovanom období 175 seminárov, konferencií a kurzov, na ktorých sa zúčastnilo 1 599 účastníkov, najmä zástupcov podnikateľských subjektov," spresnil.

"Poskytnutých bolo 875 poradensko-konzultačných služieb podnikateľským subjektom, z toho 219 konzultácií nečlenom a zahraničným osobám," uviedol. Poradensko-konzultačné služby boli venované tiež otázkam zahraničného obchodu a teritoriálnym informáciám o podmienkach podnikania a obchodným kontaktom v zahraničí.

SOPK v 1. polroku 2024 operatívne zabezpečovala pripomienky a odborné stanoviská k predkladaným návrhom právnych noriem, opatreniam v oblasti podnikateľského sektora, ako aj k nelegislatívnym materiálom týkajúcim sa podnikateľského sektora.

Za sledované obdobie boli vypracované stanoviská a pripomienky hlavne z oblasti sociálneho zabezpečenia, vzdelávania dospelých a odborného vzdelávania. 

"Pracoviská SOPK overili za sledované obdobie 9 887 obchodných dokladov, z toho 9 170 osvedčení o pôvode tovaru, ktoré podnikatelia potrebujú pri vývoze. Za 1. polrok 2024 bolo vystavených 113 ATA karnetov, ktoré sú colným dokumentom pre dočasný vývoz," dodal predseda SOPK.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Slovenská obchodná a priemyselná komora, Foto: sopk.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies