Archív článkov za Jún 2024, strana 18

Otvor článok

EURO 2024: O prvú remízu turnaja sa postarali tímy Slovinska a Dánska

17.6 2024 07:35

STUTTGART - O prvú remízu na futbalových ME v Nemecku sa v nedeľu (16. 6.) postarali tímy Slovinska a Dánska. Ich vzájomný súboj C-skupiny v Stuttgarte sa skončil nerozhodne 1:1. Keď na gól Christiana Eriksena z prvého polčasu odpovedal v 77. minúte obranca Erik Janža.

Otvor článok

Púť do Mekky: Zomrelo už najmenej 19 pútnikov. Extrémne horúčavy nad 40 stupňov + VIDEO

17.6 2024 08:01

MEKKA - Najmenej 19 Jordáncov a Iráncov už zomrelo počas púte hadždž do Mekky v Saudskej Arábii, ktorá sa koná v čase extrémnych horúčav. Oznámili to jordánske a iránske úrady. Správu priniesla AFP.

Otvor článok

EURO 2024: Holanďania potvrdili prevahu a zvíťazili nad Poľskom

17.6 2024 08:22

HAMBURG - Futbalisti Holandska zvíťazili nad Poľskom 2:1 v úvodnom zápase oboch tímov na ME v Nemecku. Rozhodujúci gól strelil v 83. minúte striedajúci Wout Weghorst.

Otvor článok

EURO 2024: Prvé tri body pre Anglicko zabezpečil Bellingham +VIDEO

17.6 2024 08:52

GELSENKIRCHEN - Futbalisti Anglicka zvládli svoj úvodný zápas na ME v Nemecku a môžu si zarátať prvé tri body. Jeden z topfavoritov šampionátu vyhral v nedeľnom dueli C-skupiny v Gelsenkirchene nad Srbskom 1:0.

Otvor článok

Neďaleko Korfu objavili telo mŕtveho turistu. Ďalší 3 nezvestní + VIDEO

17.6 2024 09:04

ATÉNY - Neďaleko gréckeho ostrova Korfu našli v nedeľu telo mŕtveho Američana, informovali grécka televízia ERT a tlačová agentúra ANA. Deň predtým objavili na ostrove Symi telo Holanďana. Ďalší traja turisti sú nezvestní, informovala AFP.

Otvor článok

Na Záhorí rekonštruuje Bratislavský kraj ďalšie úseky ciest

17.6 2024 09:16

ROHOŽNÍK / PLAVECKÝ MIKULÁŠ - Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) rozbehla dnes, v pondelok 17.6.2024 revitalizáciu cesty II/501 v úseku Rohožník-Plavecký Mikuláš a v intraviláne obce Kuchyňa.

Otvor článok

Zápach v jazierku. Ako sa ho zbaviť?

17.6 2024 09:30

K letnej pohode na terase priam neodmysliteľne patrí záhradné jazierko, ktoré často neplní len dekoračnú úlohu. Okrem spríjemnenia vyznenia celej záhrady totiž zároveň ochladzuje okolie, a v určitých prípadoch môže slúžiť aj na kúpanie či chov rýb. Okrem mechanického čistenia treba myslieť aj na udržiavanie biologickej rovnováhy a elimináciu zápachu.

Otvor článok

Miestenku na olympiádu získala ďalšia Slovenka, do Paríža pocestuje lukostrelkyňa Baránková

17.6 2024 09:47

ANTALYA - Slovensko bude mať tretíkrát za sebou na OH zastúpenie v lukostreľbe žien. Miestenku na OH v Paríži do ženskej súťaže v olympijskom luku získala na záverečnej kvalifikácii v tureckej Antalyii Denisa Baránková. Slovenská lukostrelkyňa si zopakuje účasť z predošlých hier v Tokiu.

Otvor článok

Hamburg: Polícia postrelila muža, ktorý ju ohrozoval sekerou

17.6 2024 10:04

HAMBURG - Nemecká polícia v nedeľu oznámila, že postrelila muža, ktorý sa jej príslušníkom v centre Hamburgu vyhrážal sekerou a zápalnou bombou, informovala AP.

Otvor článok

India: Zrážka dvoch vlakov – najmenej 13 obetí a vyše 30 zranených. Vozeň takmer kolmo vo vzduchu + VIDEO

17.6 2024 10:13

NAÍ DILLÍ - Najmenej 13 obetí na životoch a vyše 30 zranených si na severovýchode Indie vyžiadala zrážka osobného a nákladného vlaku. Informovala o tom hlavná ministerka štátu Západné Bengálsko Mamata Banerdžíová. Na mieste zasahujú záchranné zložky. Správu sprostredkovali agentúry Reuters a AFP.

Otvor článok

Za skutočný tank teraz treba zaplatiť: Fapšo plní sľub a prestupuje do MMA!

17.6 2024 10:32

Slovenský bojovník Sebastián Fapšo patrí medzi elitu domácej scény v postojových disciplínach. Nič na tom nezmenili ani jeho dve prehry v rámci RFA, keď najskôr podľahol Joiltonovi Lutterbachovi na body a na začiatku tohto kalendárneho roka inkasoval tvrdý knokaut od Františka Puraša.

Otvor článok

Letné brigády a dobrodružstvá v zahraničí môžu pre nerozvážnosť skončiť fatálne

17.6 2024 10:44

Letné mesiace po štúdiu sú plné relaxu, dobrodružstiev a nových zážitkov. Mladí ľudia často cestujú za prácou do zahraničia, no musia byť obozretní. Neznalosť a dôverčivosť ich môžu vystaviť rizikám. Polícia varuje pred možnými rizikami spojenými s takýmito pobytmi v zahraničí.

Otvor článok

Predvolebná kampaň v Mongolsku: Dobili na smrť kandidáta opozície

17.6 2024 10:59

ULANBÁTAR - Kandidát mongolskej opozičnej Demokratickej strany bol dobitý na smrť pri útoku, ktorý sa odohral minulú sobotu počas kampane pred blížiacimi sa parlamentnými voľbami. Úrady potvrdili, že došlo k vražde. Jej okolnosti sú predmetom vyšetrovania, píše AFP.

Otvor článok

Trump: Žiadosti Ukrajiny sú nekonečné. Musí sa to zastaviť

17.6 2024 11:08

Americký exprezident Donald Trump sa sťažoval, že žiadosti Ukrajiny o podporu Spojených štátov "neberú konca", a uviedol, že v prípade jeho znovuzvolenia by bola záležitosť rýchlo "urovnaná".

Otvor článok

Mbappe nebude štartovať v Paríži: Stanovisko klubu bolo jasné

17.6 2024 11:12

Francúzsky futbalista Kylian Mbappe potvrdil, že nebude štartovať na OH v Paríži. Dvadsaťpäťročného útočníka na olympiádu neuvoľní jeho nový klubový zamestnávateľ Real Madrid.

Otvor článok

NATO rokuje o daní jadrových zbraní do stavu pohotovosti

17.6 2024 11:38

LONDÝN - Členské štáty Severoatlantickej aliancie rokujú o možnosti uvedenia ďalších jadrových zbraní do stavu pohotovosti. Ide o reakciu na rastúcu hrozbu, ktorú predstavuje Rusko a Čína, vyhlásil v pondelok šéf Aliancie Jens Stoltenberg. Správu priniesla agentúra Reuters.

Otvor článok

Spoločnosť Steam je žalovaná o neuveriteľných 19 miliárd korún. Je za tým nadmerné účtovanie hráčov a zneužívanie svojho postavenia na trhu

17.6 2024 11:49

Vicki Shotbolt, bojovníčka za digitálne práva detí, zažalovala prostredníctvom advokátskej kancelárie Milberg London spoločnosť Valve, ktorá stojí za službou Steam, a obvinila ju, že predražuje poplatky 14 miliónom hráčov počítačových hier a zneužíva svoje dominantné postavenie na britskom trhu. Preto ju zažalovala o 656 miliónov libier, čo zodpovedá viac ako 19 miliardám korún.

Otvor článok

Trojica odsúdená v Poľsku za špionáž riadenú Ruskom sa vyhýba väzeniu. Nie je známe, kde je

17.6 2024 12:31

VARŠAVA - Traja cudzinci odsúdení v Poľsku za špionáž nariadenú Ruskom sa vyhýbajú výkonu svojich trestov odňatia slobody, upozornil poľský denník Rzeczpospolita. Správu priniesla agentúra PAP.

Otvor článok

Finančná správa upozorňuje dovolenkárov, za dovoz suveníru môže hroziť pokuta aj väzenie

17.6 2024 12:49

BRATISLAVA - Finančná správa (FS) každoročne počas dovolenkovej sezóny eviduje prípady dovozu suvenírov, ktoré sú vyrobené z ohrozených druhov rastlín a živočíchov. Za nelegálny dovoz chránených druhov môže hroziť mastná pokuta i trest odňatia slobody. FS preto v danej oblasti poskytuje informácie a vďaka osvete sa jej počet takýchto prípadov darí znižovať.

Otvor článok

Obľúbená turistická destinácia v Číne: Na toalety nainštalovali merače času

17.6 2024 13:20

Čínske budhistické jaskyne Yungang, ktoré sa pýšia 51 000 sochami vytesanými pred približne 1 500 rokmi, sú nesporne veľkolepou atrakciou. V posledných dňoch si však toalety v tejto lokalite zapísanej v Zozname svetového dedičstva UNESCO vyslúžili viac pozornosti než úchvatné výhľady.

Otvor článok

Minister Takáč: Lykožrútová kalamita sa vyšetruje a po zlyhaniach predchádzajúcich vedení konečne aj efektívne odstraňuje

17.6 2024 13:33

BANSKÁ BYSTRICA - Polícia začala trestné stíhanie pre neriešenie lykožrútovej kalamity na Horehroní, ktorá sa medzičasom rozšírila na dva ďalšie okresy. Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč na dnešnej tlačovej konferencii v Banskej Bystrici potvrdil, že sa začalo s intenzívnym spracúvaním kalamity, aby sa zabránilo ďalšiemu šíreniu lykožrúta, ako aj s budovaním vodozádržných opatrení na ochranu obyvateľov Čierneho Balogu.

Otvor článok

Porucha lietadla s novozélandským premiérom na palube: Do Japonska musel docestovať komerčnou linkou

17.6 2024 13:46

Lietadlo Boeing 757 novozélandskej armády s premiérom Christopherom Luxonom na palube sa pokazilo počas zastávky na ceste do Japonska.

Otvor článok

Spolupráca Slovenska a Poľska je príkladom úspechu: Do pohraničia mieria ďalšie milióny, záujem je obrovský

17.6 2024 14:18

POPRAD - Minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši spolu so štátnym tajomníkom MIRRI Michalom Kaliňákom sa dnes v Poprade stretli s primátorom mesta Antonom Dankom. Cieľom pracovnej cesty bolo okrem prehlbovania kooperácie so samosprávami priamo v území aj rokovanie o spolupráci s poľskou delegáciou. Podtatranský región aktívne podporuje cezhraničný program Interreg PL-SK, z ktorého sa v minulom programovom období vyčerpalo takmer 99% celkovej alokácie.

Otvor článok

Grécka pobrežná stráž údajne hádzala migrantov naspäť do mora. Podľa BBC má na svedomí desiatky životov

17.6 2024 14:39

ATÉNY - Grécka pobrežná stráž spôsobila v priebehu troch rokov smrť desiatok migrantov v Stredozemnom mori vrátane deviatich, ktorých úmyselne hodila do vody. Napísali to novinári BBC vo svojom investigatívnom článku. Svoje zistenia podložili výpoveďami svedkov a analýzou videozáznamov.

Otvor článok

Taraba na Rade ministrov: Slovensko presadilo pri obnove prírody vlastné záujmy

17.6 2024 15:25

BRUSEL - Slovensku sa podarilo na európskej úrovni presadiť vlastné záujmy tak v oblasti ochrany medveďov, ako aj v otázke zákona o obnove prírody.

Otvor článok

Luxury Seafood - Povznášanie vášho zážitku z morských plodov s neprekonateľnou čerstvosťou a kvalitou

17.6 2024 20:00

Ponorte sa do Sveta Luxusných Morských Plodov s Luxury Seafood

Otvor článok

Sobolenková o zlato na OH v Paríži nezabojuje. Chce sa sústrediť na svoje zdravie

18.6 2024 06:50

PARÍŽ - Bieloruská tenistka Arina Sobolenková nebude hrať na olympijských hrách v Paríži. Víťazka tohtoročného Australian Open sa po neúspechu na Roland Garros plánuje sústrediť na svoje zdravie a prípravu na sezónu na tvrdom povrchu.

Otvor článok

SUPERfinále 2024: Majstrovstvá Slovenska v školskom športe opäť spojili žiakov a žiačky z celého Slovenska

18.6 2024 07:12

ŠAMORÍN - Tento rok sa stretlo v Šamoríne vyše 1300 účastníkov, aby ukázali svoje športové schopnosti a nadšenie pre aktívny životný štýl. Výnimočné výkony žiakov aj bohatý sprievodný program prispeli k tomu, aby bolo SUPERfinále 2024 nezabudnuteľné. Podporiť mladých športovcov a športovkyne prišlo viacero známych osobností.

Otvor článok

PPA: Mimoriadna štátna pomoc na podporu slovenských potravín už má svojich prijímateľov

18.6 2024 07:39

BRATISLAVA - Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) vyhodnotila žiadosti o štátnu pomoc v rámci podpory poľnohospodárskej prvovýroby a akvakultúry. Oproti pôvodne plánovaným 8 miliónom bola suma, v spolupráci s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky (MPRV SR) farmárom navýšená na takmer 13 miliónov. Aktuálne sú zeleninárom, ovocinárom, vinohradníkom, pestovateľom zemiakov, kukurice, strukovín či byliniek, podnikateľom v akvakultúre a poľnohospodárom so zakrytým plochami zasielané zmluvy.

Otvor článok

Kaliňák: Je mi nesmierne ľúto nešťastia, ku ktorému došlo v Libavej. Šéfka českého rezortu obrany: Nešlo o sabotáž

18.6 2024 08:03

BRATISLAVA/PRAHA - Podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák vyjadril ministerke obrany ČR Jane Černochovej telegramom svoju spoluúčasť i podporu v súvislosti s tragickým výbuchom munície v českom vojenskom výcvikovom priestore Libavá neďaleko Olomouca. Slovenské ministerstvo obrany o tom informovalo na sociálnej sieti.

Otvor článok

Slováci zdolali Belgicko 1:0, rozhodol Schranz

18.6 2024 08:17

FRANKFURT - Slovenskí futbalisti zvíťazili vo svojom úvodnom zápase E-skupiny ME nad favorizovaným Belgickom 1:0. Vo Frankfurte skóroval ako jediný v siedmej minúte krídelník Ivan Schranz. Slovákov dvakrát zachránil pred inkasovaným gólom systém VAR, ktorý odhalil v prvom polčase ofsajd Romelua Lukakua a v závere aj ruku Loisa Opendu. Mužstvo trénera Francesca Calzonu sa najbližšie stretne v piatok o 15.00 h v Düsseldorfe s Ukrajinou.

Otvor článok

NBA: V Bostone sa oslavuje. Celtics získali rekordný titul +VIDEO

18.6 2024 08:39

BOSTON - Basketbalisti Bostonu Celtics získali rekordný 18. titul v NBA. V noci na utorok zvíťazili doma nad Dallasom Mavericks 106:88 a vo finálovej sérii uspeli 4:1 na zápasy. Cenu pre najužitočnejšieho hráča finále si prevzal Jaylen Brown.

Otvor článok

Podľa odborníkov sa poruchy príjmu potravy u športovcov vyskytujú častejšie

18.6 2024 08:48

BRATISLAVA - V komunite aktívnych športovcov sa poruchy príjmu potravy (PPP) vyskytujú trikrát častejšie ako v bežnej populácii. Riziko vzniku ochorenia stúpa, čím viac sa kladie dôraz na hmotnosť či estetiku. Rizikovými športami sú napríklad vzpieranie, bodybuilding, judo, kde sa športovci delia podľa váhových kategórií, ale aj gymnastika, tanec, plávanie či krasokorčuľovanie, pri ktorých sa kladie dôraz na technické stvárnenie či estetickú stránku. Poukázali na to odborníci z organizácie Chuť žiť.

Otvor článok

Vyšlú Kanada a USA na Ukrajinu svojich vojenských inštruktorov?

18.6 2024 09:04

OTTAWA - Kanada si nemyslí, že je vhodný čas na opätovné vyslanie kanadských vojenských inštruktorov na Ukrajinu. Uviedol to kanadský minister obrany Bill Blair. Správu priniesla agentúra Reuters.

Otvor článok

Do hry vstupuje nová banka, ponúka účet zadarmo a a výhodné kurzy

18.6 2024 09:18

O slovenskú bankovú klientelu chce zabojovať nový hráč. Banka myTU má pôvod v Litve. Pôsobí už na Slovensku a v ďalších krajinách Európy. Hlavnými plusmi banky má byť bezplatné vedenie účtu, dva výbery mesačne zadarmo a okamžité platby. Poplatok za správu platobnej karty má.

Otvor článok

Zaradil sa k elitnej svetovej spoločnosti. Neporazený šampión Hrivňák túži po ďalšom úspechu

18.6 2024 09:30

Skupina zložená zo 160 talentov túži dosiahnuť rovnakú métu. Vyjsť z kvalitne európsky obsadeného turnaja Hell Boxing Kings sa však podarí iba štvorici z nich. Do revolučnej šou vstupuje s ambíciou nadviazať na doterajšie úspechy Pavol Hrivňák. Český reprezentant sa na profesionálnej úrovni stále pýši štatútom neporaziteľnosti a rád by si ho zachoval aj po ďalšej veľkej skúsenosti.