Archív článkov za Jún 2024, strana 27

Otvor článok

Nočná jazda na kolobežke sa skončila tragicky

26.6 2024 13:10

MALACKY - Dopravní policajti Okresného dopravného inšpektorátu v Malackách boli krátko pred polnocou privolaní k dopravnej nehode, ktorá sa stala v obci Láb.

Otvor článok

Robert Kaliňák: Premiér by sa mal vrátiť do práce na prelome júna a júla

26.6 2024 13:12

BRATISLAVA - V zásade rehabilitácia pokračuje. V niektorých okolnostiach je priebeh uspokojivý, v niektorých okolnostiach je to komplikovanejšie, uviedol minister obrany SR Robert Kaliňák.

Otvor článok

Pre bezdomovca, ktorý odovzdal peňaženku, sa vyzbierali tisícky eur

26.6 2024 13:27

AMSTERDAM - Ľudia v online zbierke za jeden deň prispeli viac 34.000 eur pre bezdomovcova, ktorý v Amsterdame odovzdal na polícii nájdenú peňaženku s približne 2000 eurami.

Otvor článok

Smer kritizuje políciu ČR za vyhodnocovanie výrokov o útoku na premiéra

26.6 2024 13:53

BRATISLAVA - Gašpar pripomenul, že české médiá po atentáte informovali o tom, že sa tamojšia polícia zaoberá príspevkami, ktoré schvaľujú útok na premiéra.

Otvor článok

Novinka, ktorá poteší Slovákov: Internet si budete môcť preniesť ako telefónne číslo

26.6 2024 14:04

BRATISLAVA - Každý operátor, ktorý poskytuje internet, bude musieť od nového roka umožniť jeho prenesenie k inému operátorovi, a to s tým, že za zákazníka vybaví všetky súvisiace náležitosti. Vyplýva to z novej vyhlášky publikovanej v Zbierke zákonov, informoval o tom v stredu Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb.

Otvor článok

Pod vrcholom hory Fudži v Japonsku našli tri osoby bez známok života

26.6 2024 14:18

TOKIO - Troch ľudí bez známok života našli v blízkosti vrcholu japonskej hory Fudži, len niekoľko dní pred začiatkom letnej horolezeckej sezóny, oznámili v stredu tamojšie médiá.

Otvor článok

Raši: Hlas sa nevzdá postu predsedu NR SR, ani s ním nebude obchodovať

26.6 2024 14:28

BRATISLAVA - Líder koaličnej SNS a podpredseda parlamentu Andrej Danko uviedol, že naďalej považuje za ideálne, keby tri vládne strany obsadili pozície troch najvyšších ústavných činiteľov.

Otvor článok

Pellegrini v Česku: Na obnovenie rokovaní musí ešte prejsť trochu času

26.6 2024 14:40

PRAHA - Na obnovenie medzivládnych rokovaní musí podľa slovenského prezidenta Petra Pellegriniho prejsť ešte trochu času. Povedal to po stretnutí s českým prezidentom Petrom Pavlom v Prahe, pričom obaja vyjadrili nádej, že k tomu časom dôjde. Podľa českého prezidenta počas rozhovoru zistili, že ani v sporných témach nie sú ich názory až také rozdielne. Dohodli sa na priamej komunikácii a chceli by zaviesť nové formy spolupráce.

Otvor článok

Toto sa s nami deje, keď trávime čas s Bohom

26.6 2024 15:00

To, čo robíme či nerobíme, na nás vidno, verte či nie. Voniame prostredím, v ktorom sa pohybujeme, cítiť z nás ľudí, ktorých stretávame a rozhodujeme sa podľa zvykov, ktoré si pestujeme. Aby sme lepšie vyjadrili, ako to myslíme, použijeme jeden príbeh, čo sa skutočne stal.

Otvor článok

Meta pozastavuje zámer trénovať umelú inteligenciu na príspevkoch používateľov

26.6 2024 15:04

Spoločnosť Meta pozastavila zámer trénovať umelú inteligenciu (AI) na príspevkoch užívateľov sociálnych sietí. Rozhodnutie prišlo po protestoch európskych úradov na ochranu osobných údajov. Model AI mal čerpať informácie zo všetkého verejného obsahu na Facebooku a Instagrame, vrátane fotografií a videí.

Otvor článok

Vláda nepovažuje vyjadrenie Fialu za napomáhajúce susedským vzťahom

26.6 2024 15:30

BRATISLAVA - Úrad vlády (ÚV) SR nepovažuje utorkové (25. 6.) vyjadrenie českého premiéra Petra Fialu po stretnutí s českým prezidentom Petrom Pavlom, deň pred oficiálnou návštevou Českej republiky novozvoleným slovenským prezidentom Petrom Pellegrinim, za úctivé a napomáhajúce dobrým susedským vzťahom. Česká vláda je na Slovensku kedykoľvek vítaná pri plnom rešpekte a úcte k rozdielnosti postojov, ktoré nesmú zaťažovať slovensko-české spolužitie.

Otvor článok

Denisa Saková: Projekt Zelená domácnostiam bude sprístupnený v júli

26.6 2024 15:45

BRATISLAVA - Štát bude preplácať približne 50 % hodnoty energetického zdroja, ale pre ľudí s nižšími príjmami pomoc pod názvom Zelená solidarita dosiahne až 90 % oprávnených nákladov. Šéfka rezortu hospodárstva sa tiež verejne ospravedlnila obyvateľom Slovenska za meškanie výzvy. Na vine však podľa jej slov nie je ona, ale predošlá vláda.

Otvor článok

Nemci schválili zákon o deportáciách za podporu terorizmu na internete

26.6 2024 16:02

BERLÍN - Podľa návrhu zákona, ktorý v stredu schválil nemecký spolkový kabinet, bude pre tamojšie krajinské imigračné úrady jednoduchšie deportovať osoby, ktoré na internete vyslovili podporu terorizmu.

Otvor článok

Pellegrini chce schôdzku so Zelenským vo Washingtone alebo v Bruseli

26.6 2024 16:04

PRAHA - Prezident z Prahy hneď odlieta do Bruselu, kde má ako prezident prvú bilaterálnu návštevu u predsedníčky Európskej komisie.

Otvor článok

V Prešovskom kraji vyhlásili mimoriadnu situáciu pre výskyt medveďa

26.6 2024 16:18

PREŠOV - V Prešovskom kraji vyhlásili mimoriadnu situáciu pre výskyt medveďa hnedého. Dôvodom je riziko ohrozenia života, zdravia a majetku.

Otvor článok

Maďarský premiér Orbán dnes v Paríži rokuje s prezidentom Macronom

26.6 2024 16:39

PARÍŽ - Premiér Viktor Orbán bude v stredu rokovať s prezidentom Emmanuelom Macronom v Elyzejskom paláci v Paríži, uviedol tlačový šéf premiéra Bertalan Havasi.

Otvor článok

Od plávania k biznisu: Inšpiratívny príbeh Zuzany Lonckovej v relácii Uhol Pohľadu

26.6 2024 17:17

Zuzana Loncková je 22-ročná študentka, ktorá aktuálne študuje na vysokej škole v Monaku. Pochádza z malej dedinky Višňové pri Žiline, no jej životný príbeh ju zaviedol do rôznych kútov sveta.

Otvor článok

174 migrantov deportovali z Líbye do Nigérie

26.6 2024 17:19

TRIPOLIS - Podľa líbyjského predstaviteľa bolo v utorok s pomocou Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) z Líbye do Nigérie deportovaných celkovo 174 migrantov.

Otvor článok

Zuzana Vráblová si na Bojnickom zámku zajazdila ako pravá wakeskatová kráľovná

26.6 2024 17:47

BOJNICE - Ovenčená šiestimi titulmi majsterky sveta, doslova legenda vo svete wakeskate, Zuzana Vráblová si vyhliadla príznačné miesto na kráľovský portrét. Najznámejší slovenský zámok opradený množstvom legendárnych historiek v Bojniciach jej poskytol dokonalú umeleckú kulisu jedného z najstarších a najikonickejších národných pamiatok na Slovensku.

Otvor článok

Vláda schválila Národný akčný plán pre podporu pohybovej aktivity na roky 2024-2030

26.6 2024 18:10

BRATISLAVA - Pohybová aktivita má pozitívny vplyv na zdravie človeka a prispieva k prevencii chronických neprenosných ochorení. Vláda dnes preto schválila nový Národný akčný plán pre podporu pohybovej aktivity na roky 2024 – 2030, ktorý má prispieť k zlepšeniu verejného zdravia podporou pohybovej aktivity naprieč sektormi.

Otvor článok

Dajte si pozor: ZSE Energia upozorňuje na škodlivé emaily v jej mene

26.6 2024 18:20

BRATISLAVA - Možnosť overiť si úhradu svojich pohľadávok majú zákazníci prostredníctvom zákazníckej linky alebo online zákazníckej zóny.

Otvor článok

NHL: Hokejová sieň slávy sa rozrastie o nových členov. Tento rok do elitnej spoločnosti vstúpi Dacjuk či Weber

26.6 2024 18:41

TORONTO - Do Hokejovej siene slávy v Toronte uvedú tento rok Jeremyho Roenicka, Pavla Dacjuka a Shea Webera. Do elitnej spoločnosti vstúpia za ženský hokej aj Američanky Natalie Darwitzová s Krissy Wendellovou-Pohlovou. V kategórii budovateľov ocenia bývalého generálneho manažéra Davida Poilea a súčasného výkonného viceprezidenta NHL pre hokejové operácie Colina Campbella.

Otvor článok

Rapové legendy sú späť! Orion a Čistychov vydali spoločný projekt MAMUTI L.P.

26.6 2024 19:22

Dlhoroční fanúšikovia rapu sú aktuálne vo vytržení! Dve legendárne mená sa spojili a vytvorili spoločný hudobný projekt! Mená Čistychov a Orion sú v CZ/SK rape už jednoducho obrovské hudobné pojmy. Spoločne majú na konte viacero spoluprác v celkovo rôznom zložení, avšak ich skladby patria k tým absolútne najviac kultovým v rámci domácej scény. Aktuálne, ale stále tlejúce rapové legendy znova zapaľujú oheň v novom albume, ktorý vyšiel aj na vinylových platniach “Mamuti L.P.”.

Otvor článok

Ivan Schranz bol po 12. dni ME medzi päticou najlepších strelcov turnaja

26.6 2024 19:53

Slovenský futbalista Ivan Schranz bol s dvoma gólmi po 12. hracom dni ME najlepší strelec šampionátu spoločne s Nemcami Jamalom Musialom a Niclasom Füllkrugom, Gruzíncom Georgesom Mikautadzem a Holanďanom Codym Gakpom. Aspoň raz sa strelecky presadilo ďalších 62 hráčov.

Otvor článok

Podľa štatistík vlani ukončilo liečbu v kúpeľoch ukončilo vyše 167.000 ľudí

27.6 2024 08:09

BRATISLAVA - Liečbu v kúpeľoch na Slovensku vlani ukončilo 167.187 pacientov. Ich počet medziročne vzrástol, a to o 3,1 percenta. Dospelí sa najčastejšie liečili s chorobami pohybového ústrojenstva, deti zase s netuberkulóznymi chorobami dýchacích ciest. Vyplýva to z údajov Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI).

Otvor článok

Lobotka hodnotí postup do osemfinále ako niečo neopísateľné. Calzona: Chalani odviedli výborný výkon

27.6 2024 08:18

FRANKFURT - Slovenskí futbaloví reprezentanti sa prebojovali do osemfinále ME v Nemecku. Postup spečatili remízou 1:1 s Rumunskom v záverečnom zápase v E-skupine, v ktorej obsadili so ziskom štyroch bodov a skóre 3:3 tretie miesto.

Otvor článok

V Nitre primátor vyhlásil mimoriadnu situáciu. Škody sú vysoké

27.6 2024 08:36

NITRA - Primátor Nitry Marek Hattas vyhlásil mimoriadnu situáciu v krajskom meste. Dôvodom sú škody, ktoré spôsobila prietrž mračien a vytrvalý dážď. Tie zasiahli mesto v stredu podvečer. V mestskej časti Chrenová voda vytopila Študentský domov Zobor, poškodila a zaplavila miestne komunikácie.

Otvor článok

Kedysi populárne ICQ definitívne skončilo. V prívale konkurencie si svoju obľúbenosť neudržalo

27.6 2024 08:43

Populárny komunikačný program ICQ v stredu (26. 6.) definitívne skončil. Na jeho oficiálnom webe užívateľom jednoducho oznámil, že „služba prestala fungovať“ a odkazuje ich na iné chatovacie platformy – VK Messenger a VK WorkSpace, ktoré sú populárne najmä v Rusku.

Otvor článok

Vo veku 90 rokov zomrel americký herec Bill Cobbs. Preslávil sa rolami vo filmoch Osobný strážca či Noc v múzeu

27.6 2024 09:07

KALIFORNIA - Vo veku 90 rokov v utorok (24. 6.) zomrel významný americký černošský herec Bill Cobbs. Preslávil sa rolami vo filmoch Osobný strážca alebo Noc v múzeu. O úmrtí podľa agentúry Reuters informovala Cobbsova rodina.

Otvor článok

Pellegrini sa stretol s von der Leyenovou + VIDEO

27.6 2024 09:12

BRUSEL - Slovenský prezident Peter Pellegrini sa v stredu večer v Bruseli stretol s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou. V rozhovore s ňou sa podľa vlastných slov zasadzoval za čo najsilnejšie ekonomické portfólio pre slovenského kandidáta na člena budúcej eurokomisie Maroša Šefčoviča.

Otvor článok

Prešovská kriminálna polícia zadržala drogového dílera priamo pri čine

27.6 2024 09:38

PREŠOV - V prípade dokázania viny mu za drogovú trestnú činnosť hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.

Otvor článok

Poľsko a Pobaltské štáty vyzývajú EÚ na väčšiu podporu ochrany ich hraníc s Ruskom a Bieloruskom

27.6 2024 09:44

BRUSEL - Poľsko, Estónsko, Litva a Lotyšsko vyzývajú Európsku úniu, aby poskytla väčšiu podporu civilnej a vojenskej ochrane ich hraníc. Odôvodňujú to geografickou blízkosťou k Rusku a Bielorusku.

Otvor článok

Ekonomická nálada na Slovensku bola v júni najlepšia za posledné dva roky

27.6 2024 10:01

BRATISLAVA - Najvýraznejšie zlepšenie nálady zaznamenali podnikatelia v službách. Optimizmus vládol aj medzi podnikateľmi v obchode a priemysle. Naopak, spotrebiteľská atmosféra sa po troch priaznivých mesiacoch opäť zhoršila, respondenti vnímali negatívne predovšetkým vývoj financií v ich domácnostiach. Pesimistickejší boli aj podnikatelia v stavebníctve.

Otvor článok

Slovensko zasiahnu búrky aj vo štvrtok, je vydaná výstraha prvého stupňa

27.6 2024 10:13

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na štvrtok pre celú krajinu výstrahu prvého stupňa pred búrkami. Je zvýšená pravdepodobnosť výskytu búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 mm v priebehu 30 minút, s nárazmi vetra 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami.

Otvor článok

Viaceré vlaky medzi Prešovom a Kysakom nejazdia niekoľko hodín. Obmedzenia potrvajú do piatku

27.6 2024 10:24

PREŠOV, KYSAK - Železničná osobná doprava medzi Prešovom a Kysakom je počas troch dní čiastočne obmedzená. Dôvodom sú plánované práce na úprave infraštruktúry od 26. do 28. júna.

Otvor článok

Prezident schválil jednodňovú diaľničnú známku. Už čoskoro sa bude môcť dať zakúpiť

27.6 2024 10:33

BRATISLAVA - Od augusta bude možné si zakúpiť diaľničnú známku s jednodňovou platnosťou. Umožní to novela zákona o diaľničnej známke, ktorú podpísal prezident SR Peter Pellegrini. Cena novej známky bude 5,40€. Okrem zavedenia jednodňovej známky schválil parlament aj zrušenie tzv. ročnej známky, namiesto ktorej zostane v ponuke už len 365-dňová.