Archív článkov za Júl 2024, strana 2

Otvor článok

Keď zápasil naposledy, takmer spadla celá tribúna: Pôjde Šajben po tomto zápase o titul?

1.7 2024 18:04

Slovenský MMA bojovník Dávid Šajben medzi profesionálmi predĺžil svoju neporaziteľnosť a dokázal, že napriek nízkemu veku patrí v bantamovej váhe medzi slovenskú špičku. Teraz bude mať jedinečnú príležitosť to aj dokázať v súboji s Davidom Martinikom.

Otvor článok

Vojnou sužovaní sudánski úradníci sa snažia vyžiť z vedľajších pracovných miest

1.7 2024 18:37

CHARTÚM - Prebiehajúca vojna v Sudáne otriasla technológiou, zdravotníctvom, školstvom a ďalšími verejnými či súkromnými službami, ktoré zamestnávajú množstvo šikovných odborníkov.

Otvor článok

Bieloruská tenistka Sobolenková odstúpila z Wimbledonu: Moje rameno nespolupracuje

1.7 2024 19:09

LONDÝN - Bieloruská tenistka Arina Sobolenková sa pre zranenie ramena odhlásila z grandslamového turnaja vo Wimbledone. Dvojnásobná šampiónka Australian Open oznámila svoje rozhodnutie krátko pred pondelňajším (1. 7.) duelom prvého kola proti Američanke Emine Bektasovej, informovala agentúra AFP.

Otvor článok

Vedci objavili typ púštneho machu, „ktorý môže prežiť na Marse“

1.7 2024 19:26

Mach, ktorý rastie v Mohavskej púšti a Antarktíde, môže pomôcť vytvoriť život na červenej planéte, tvrdia vedci

Otvor článok

Let zo Španielska zasiahli silné turbulencie, desiatky osôb utrpeli zranenia +VIDEO

2.7 2024 08:16

MADRID - Pri turbulenciách počas letu zo Španielska do Uruguaja utrpelo v pondelok (1. 7.) zranenia najmenej 30 ľudí. Stroj spoločnosti Air Europa pristál núdzovo v Brazílii, zranení sú v nemocnici, uviedla brazílska stanica BandNews.

Otvor článok

Hurikán Beryl zosilnel na katastrofickú najvyššiu kategóriu

2.7 2024 08:34

WASHINGTON - Hurikán Beryl vo východnom Karibiku zosilnel v pondelok večer na najvyššiu piatu kategóriu. Sprevádza ho vietor s maximálnou rýchlosťou až 260 kilometrov za hodinu a je na "úrovni potenciálne katastrofickej kategórie", uviedlo americké Národné centrum pre hurikány (NHC).

Otvor článok

Rezort dopravy rodinám obetí vlakového nešťastia vyplatí 50 000 eur

2.7 2024 08:42

NOVÉ ZÁMKY - Tragická dopravná nehoda sa stala na chránenom železničnom priecestí na Dvorskej ceste v Nových Zámkoch vo štvrtok krátko po 17.00 h.

Otvor článok

Výsledky rokovaní o platoch policajtov budú známe koncom leta

2.7 2024 09:06

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra deklarovalo, že sa snaží o riešenia, ktoré situáciu v polícii zastabilizujú, budú motivovať pre službu v polícii a budú pamätať aj na policajtov vo výsluhe.

Otvor článok

Záchranári našli v Chorvátsku telo nezvestnej českej ženy

2.7 2024 09:16

ZÁHREB - Chorvátski záchranári našli v nedeľu v oblasti letoviska Drvenik telo nezvestnej českej občianky. Tamojší horskí záchranári, hasiči a policajti ju hľadali od piatka.

Otvor článok

Fiala o Ficovi a termíne rokovaní vlád. Budú mať zmysel?

2.7 2024 09:27

PRAHA - Český premiér Petr Fiala podotkol, že sa uskutočňujú všetky formy bilaterálnych rokovaní vrátane pravidelného stretávania ministrov a pripomenul aj nedávnu návštevu slovenského prezidenta Petra Pellegriniho v Prahe.

Otvor článok

V Poslaneckej snemovni ČR trénovali zásah proti útočníkovi

2.7 2024 10:03

PRAHA - Zložky českého Integrovaného záchranného systému (IZS) trénovali v pondelok v Poslaneckej snemovni zásah proti aktívnemu útočníkovi. Na cvičení sa zúčastnili aj niektorí zamestnanci snemovne a poslanci. Podľa predsedu bezpečnostného výboru Pavla Žáčka cvičenie odhalilo, že snemovňa nie je dostatočne chránená a na niektorých miestach chýbajú kamery.

Otvor článok

EURO 2024: Slovinci trápili favorita, no o senzáciu sa napokon nepostarali. Brankár Costa hrdinom Portugalska

2.7 2024 10:11

FRANKFURT - Futbalisti Portugalska postúpili do štvrťfinále majstrovstiev Európy. V druhom pondelkovom (1. 7.) osemfinálovom zápase zdolali Slovinsko až po jedenástkovom rozstrele 3:0. V riadnom hracom čase a ani v predĺžení gól nepadol. Slovinskí exekútori nepremenili ani jednu z troch jedenástok, všetky chytil brankár Diogo Costa. Tím Roberta Martineza sa vo štvrťfinále stretne s Francúzskom, ktoré vyhralo nad Belgickom tesne 1:0.

Otvor článok

Orbán pricestoval do Kyjeva na prvú návštevu Ukrajiny od začiatku vojny

2.7 2024 10:22

BUDAPEŠŤ / KYJEV - Maďarský premiér Viktor Orbán pricestoval v utorok do Kyjeva na vopred neohlásenú návštevu Ukrajiny, počas ktorej bude rokovať s prezidentom Volodymyrom Zelenským, informovala agentúra MTI s odvolaním sa na jeho hovorcu Bertalana Havasiho.

Otvor článok

Pri izraelskom útoku na juhu Pásma Gazy zahynulo osem ľudí

2.7 2024 10:39

GAZA - Osem ľudí zahynulo a viac ako 30 ďalších ich utrpelo zranenia pri izraelskom útoku na juhu Pásma Gazy, uviedla v utorok humanitárna organizácia Červený polmesiac. K útoku došlo už po tom, ako izraelská armáda nariadila evakuáciu južných oblastí Pásma Gazy.

Otvor článok

Šamorín sa stane dejiskom pretekov Spartan, ambasádori vyzývajú: „Poďte do toho, nie ste v tom sami!“

2.7 2024 10:56

V známom športovom komplexe X- Bionic v Šamoríne sa 6. a 7. júla odohrajú jedinečné preteky Spartan v kategóriách Sprint/Night/Charity/Super/HH/Kids 2024. Účastníci budú musieť zdolať prekážkový beh na trati niekoľkých kilometrov, prekonať vlastný strach silou a odvahou. Aj vďaka kilometrom, ktoré v Šamoríne pretekári v kategórií Charity ubehnú, pomôžu projektu zameranom na detské duševné zdravie.

Otvor článok

Slovensko-írske vzťahy pokračujú. Štátny tajomník Eštok prijal írskeho veľvyslanca

2.7 2024 11:05

BRATISLAVA - Slovensko a Írsko majú záujem pokračovať v spolupráci v politickej, ekonomickej aj kultúrnej oblasti. Potvrdilo to dnešného rokovanie štátneho tajomníka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Mareka Eštoka s veľvyslancom Írskej republiky na Slovensku Dermotom McGauranom.

Otvor článok

Obdobie leta a dovoleniek je skúškou pre rodinný rozpočet

2.7 2024 11:16

BRATISLAVA - Letné mesiace sú obdobím oddychu a zábavy, ale aj skúškou pre rodinný rozpočet. Počas dovolenky sa ľudia zvyčajne menej strážia a viac míňajú. Ak pritom skončia na účte v mínuse alebo siahnu po peniazoch z kreditnej karty, mali by dávať pozor na to, koľko minú a kedy ich banke dokážu vrátiť, upozornili odborníci zo spoločnosti Fingo.sk.

Otvor článok

Podnikatelia by uvítali, keby sa daňové kontroly skrátili

2.7 2024 11:27

BRATISLAVA - Podnikatelia na Slovensku uvítajú, keď sa daňové kontroly v budúcnosti skrátia. V súčasnosti totiž takáto kontrola bežne trvá rok až rok a pol. Poukázala na to partnerka poradenskej spoločnosti Grant Thornton Silvia Hallová v reakcii na zámery Ministerstva financií (MF) SR zlepšiť výber daní a bojovať proti ich únikom.

Otvor článok

Rezort práce: Kto odmietne pracovať, príde o dávky

2.7 2024 11:39

BRATISLAVA - Dnes na tlačovej besede predstavil minister práce Erik Tomáš nový projekt pre nezamestnaných. Na Slovensku je historicky najnižšia nezamestnanosť, no stále je vyše 142 000 ľudí nezamestnaných, uviedol Tomáš.

Otvor článok

V Trnavskom kraji budú fungovať detské pohotovosti v troch mestách

2.7 2024 11:43

TRNAVA - Detské ambulantné pohotovosti budú v rámci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) od utorka fungovať v Skalici, Trnave a Dunajskej Strede. Pohotovosti pre dospelých zostávajú vo všetkých okresoch.

Otvor článok

V Považskej Bystrici začne v auguste slúžiť nová magnetická rezonancia

2.7 2024 12:11

POVAŽSKÁ BYSTRICA - Moderný prístroj kúpil za 2,1 milióna eur zo svojho rozpočtu Trenčiansky samosprávny kraj, stavebné úpravy súvisiace s inštaláciou vyšli na 200 000 eur. Aktuálne je prístroj v skúšobnej prevádzke.

Otvor článok

Európska komisia schválila prvú vakcínu proti ochoreniu chikungunya

2.7 2024 12:17

VIEDEŇ - Jednorazová vakcína IXCHIQ je určená pre osoby vo veku nad 18 rokov. Vyvinuli ju na pracovisku Valnevy v Rakúsku.

Otvor článok

Slováci cestovali vlani za rekreáciou v priemere až 4-krát za rok. Pribudli najmä cesty mimo Slovenska

2.7 2024 12:32

BRATISLAVA - Slováci sa minulý rok rozcestovali predovšetkým do zahraničia. Počas roka 2023 prekonali hranicu 10 miliónov ciest. Ale ani po štyroch rokoch súperenia s dopadmi pandémie počet dovoleniek či predĺžených víkendov nedosiahol rekordy z roku 2019. V štruktúre cestovania chýbali najmä domáce dlhodobé pobyty.

Otvor článok

Na univerzite v Sydney útočil nožom len 14-ročný chlapec. Zranil jedného muža

2.7 2024 12:48

SYDNEY - Austrálska polícia v utorok (2. 7.) oznámila, že zadržala 14-ročného chlapca po útoku nožom na univerzite v Sydney.

Otvor článok

Prieskum: Slovensko by v prípade vojny bránila len štvrtina obyvateľov

2.7 2024 13:16

Pokiaľ by bola Slovenská republika napadnutá, ochotná brániť ju by bola len zhruba štvrtina jej obyvateľov. Len 6,9 percenta na túto otázku odpovedalo určite áno. Pritom takmer 75 percent ľudí, ktorí na túto otázku vedeli odpovedať, by nebolo ochotných Slovensko brániť.

Otvor článok

Macron pod paľbou: Le Penová obviňuje prezidenta z "administratívneho štátneho prevratu" v nomináciách blízkych osôb

2.7 2024 13:34

PARÍŽ - Emmanuel Macron sa usiluje o „administratívny štátny prevrat“ nomináciami blízkych ľudí na posty v štátnej správe, tvrdí to líderka nacionalistického Národného zhromaždenia (RN) Marine Le Penová.

Otvor článok

Horúčavy až do 45 °C: Veľké varovanie pred dovolenkovými rajmi Slovákov

2.7 2024 14:09

LONDÝN - S teplotami v Európe to začína byť vážne. Tohtoročné extrémy dokonca prinútili niektoré krajiny vydať pre svojich dovolenkárov oficiálne výstrahy. Pre tento krok sa rozhodla Veľká Británia, ktorá vydala varovania pre Grécko, Cyprus, Turecko a Španielsko, informuje britský portál Mirror.

Otvor článok

Šéf vatikánskej diplomacie vyzval na mierové riešenie konfliktov

2.7 2024 14:28

MANILLA - Arcibiskup Paul Richard Gallagher, ktorý je de facto ministrom zahraničných vecí Vatikánu, v utorok vyzval na mierové riešenie konfliktov, vrátane napätia medzi Filipínami a Čínou v súvislosti s eskaláciou konfrontácií v Juhočínskom mori.

Otvor článok

Festival Východná: Na čo sa môžete tešiť? +VIDEÁ

2.7 2024 15:13

VÝCHODNÁ - Prvý júlový víkend v obci pod Kriváňom bude tradične patriť Folklórnemu festivalu Východná. 69. ročník vrcholnej prehliadky slovenského folklóru sa bude konať od štvrtka 4. júla do nedele 7. júla.

Otvor článok

Poplach pri Gardskom jazere: Vo vode našli vírus, ľudia majú črevné problémy

2.7 2024 15:25

TORRI DEL BENACO - Časť pobrežia Gardského jazera, ktoré je v lete vyhľadávanou destináciou pre turistov z Nemecka a strednej Európy, má problémy s pitnou vodou. Píše to v utorok denník Corriere della Sera. Problémy sú na pobreží, ktoré spadá pod Benátsko – črevné problémy tu zasiahli vyše tisíc obyvateľov a návštevníkov. Podľa analýz sa však dá v najväčšom talianskom jazere kúpať.

Otvor článok

Rozlúčka s Wimbledonom nedopadla podľa jeho predstáv. Andy Murray sa odhlásil z dvojhry

2.7 2024 15:42

LONDÝN - Britský tenista Andy Murray sa odhlásil z grandslamového turnaja vo Wimbledone. Dvojnásobný šampión na tráve All England Clubu (2013 a 2016) sa nedokázal dať zdravotne do poriadku po nedávnej operácii chrbta.

Otvor článok

Novým stálym predstaviteľom SR v NATO je Marek Varga

2.7 2024 15:43

BRATISLAVA - Novým stálym predstaviteľom Slovenskej republiky pri Severoatlantickej aliancii bude Marek Varga.

Otvor článok

Rodinná tragédia: Dobodaná žena v Banskej Bystrici

2.7 2024 16:00

K tragickej udalosti došlo dnes (2.7) v jednej z bytoviek na Slnečnej ulici v Banskej Bystrici.

Otvor článok

Polícia obvinila muža, ktorý týral svoje psy. Hrozí mu až 5 rokov +FOTO

2.7 2024 16:13

CHYNORANY - Obvinený do apríla tohto roka v Chynoranoch na záhrade v klietke choval šesť sučiek plemena anglický kokeršpaniel a ďalších päť šteniat psíkov plemena anglický kokeršpaniel v klietke v kufri auta.

Otvor článok

Na Slovensku sa vlani spotrebovali lieky za vyše 2,2 mld. eur

2.7 2024 16:59

BRATISLAVA - Za lieky sa vlani celkovo zaplatilo viac ako 2,2 miliardy eur. Zdravotné poisťovne z toho uhradili vyše 1,6 miliardy eur a pacienti viac ako 556 miliónov eur.

Otvor článok

Opitý vodič v protismere vytláčal oproti idúce autá. Snažil sa uniknúť policajtom

2.7 2024 17:13

SKRABSKÉ - Polícia zadržala pri Skrabskom vodiča s 2,8 promile a so zákazom šoférovania.