Slovenské inovatívne firmy Virtual Medicine a Akular oslnili svet svojimi špičkovými produktmi

NETKY.SK • 20 September 2024, 18:04 • 2 min
Slovenské inovatívne firmy Virtual Medicine a Akular oslnili svet svojimi špičkovými produktmi

BRATISLAVA - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Rastislav Chovanec otvoril ďalšie podujatie z cyklu „Inovačný deň“ za prítomnosti viac ako 20 veľvyslancov z rôznych kontinentov.

slovakia

left justify in out

V úvode podujatia, počas ktorého sa prezentovali úspešné slovenské firmy Virtual Medicine a Akular, pripomenul štátny tajomník Rastislav Chovanec, že cieľom Inovačných dní je predstaviť veľvyslancom akreditovaným pre Slovenskú republiku naše domáce firmy s inovatívnymi produktmi.

Podujatie je súčasťou podpory ekonomickej diplomacie SR, ktorá je jednou z priorít súčasného vedenia ministerstva zahraničných vecí. "Počas Inovačných dní sa stretávame už pravidelne a tentokrát sa predstavili úspešné slovenské firmy z oblasti zdravotníctva a stavebníctva, ktoré sa zo startupov vypracovali na svetové špičky vo svojich oblastiach pôsobenia," priblížil R. Chovanec.

Spoločnosť Virtual Medicine pomáha s unikátnym produktom aj pri vzdelávaní slovenských študentov medicíny a firma Akular má veľa kontaktov a kontraktov v zahraničí. Obe firmy sú mimoriadne úspešné v predaji svojich softvérových produktov po celom svete.

"Robia dobré meno Slovenskej republike v zahraničí, čím nepriamo pomáhajú aj ďalším spoločnostiam zo Slovenska presadiť sa v náročnej konkurencii globálneho trhu," vyzdvihol štátny tajomník rezortu diplomacie.

Firma Virtual Medicine predstavila medicínsky startup – anatomický atlas Human Anatomy VR. Ide o najpokročilejšiu vzdelávaciu platformu medicínskej anatómie vo virtuálnej realite na svete. Produkty firmy Virtual Medicine našli uplatnenie u desaťtisícich používateľov vo viac ako 180 krajinách sveta.

Spoločnosť Akular prezentovala unikátnu platformu na vizualizáciu 3D modelov nehnuteľností v rozšírenej realite. Umožňuje architektom, dodávateľom a investorom znázorňovať modely budov a technickej infraštruktúry v skutočnej veľkosti a kontexte okolia ešte pred ich výstavbou. Tým im pomáha šetriť čas, peniaze a zdroje. Podobný produkt vyvinulo v celosvetovom meradle doposiaľ iba päť firiem.

Štátny tajomník Chovanec poďakoval v závere veľvyslancom za ich osobnú účasť na Inovačnom dni, pričom ocenil ich aktívny záujem a zapojenie sa do diskusie so slovenskými podnikateľmi. Na mieste mali priamo možnosť vyskúšať si aj ich technológie pomocou virtuálnej reality.

"Verím, že aj na základe tejto skúsenosti budeme môcť čoskoro zhodnotiť, že Inovačný deň sa pretavil do kontaktov medzi týmito dvoma slovenskými firmami a ich novými partnermi a odberateľmi v zahraničí. Je povinnosťou štátu vytvárať aj takýmito podujatiami priestor pre slovenské firmy a podporiť ich ďalší rast a rozvoj. Rezort diplomacie plánuje v organizovaní Inovačných dní pokračovať," uzavrel Chovanec.

Inovačného dňa sa zúčastnili zástupcovia Azerbajdžanskej republiky, Čínskej ľudovej republiky, Egyptskej ľudovej republiky, Gruzínska, Helénskej republiky, Holandského kráľovstva, Chorvátskej republiky, Indickej republiky, Japonska, Líbye, Maďarskej republiky, Poľskej republiky, Portugalskej republiky, Rumunska, Slovinskej republiky, Španielskeho kráľovstva, Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska, Spolkovej republiky Nemecko, Švajčiarskej konfederácie, Tureckej republiky, Vietnamskej socialistickej republiky a na podujatí sa zúčastnil aj zástupca Európskej investičnej banky.

         



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MZV SR, Foto: MZV SR
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies