Archív článkov za Júl 2024, strana 1

Otvor článok

Slovenskí futbalisti po prehre s Anglickom neskrývali sklamanie. Tréner Calzona: Môžeme byť hrdí na to, čo sme dokázali

1.7 2024 08:11

GELSENKIRCHEN - Slovenskí futbalisti boli blízko k dosiahnutiu historického postupu do štvrťfinále majstrovstiev Európy vo futbale. Nakoniec podľahli Angličanom v osemfinále po predĺžení 1:2 a s turnajom sa lúčia. Anglicko sa stretne vo štvrťfinále so Švajčiarskom v sobotu 6. júla o 18:00 h.

Otvor článok

Desať detských ambulantných pohotovostí končí, ostatné skracujú čas fungovania

1.7 2024 08:35

BRATISLAVA - Zatvárajú sa pohotovosti v okresoch Galanta, Košice-okolie, Medzilaborce, Myjava, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Piešťany, Ružomberok, Sabinov a Senica.

Otvor článok

Voľby vo Francúzsku: Po prvom kole vedie krajná pravica, protestovali proti nej tisíce ľudí +VIDEO

1.7 2024 08:42

PARÍŽ - Tisíce ľudí vo Francúzsku v nedeľu (30. 6.) večer demonštrovali proti vzostupu krajnej pravice po tom, čo v prvom kole predčasných parlamentných volieb vedie strana Národné združenie (RN) Marine Le Penovej. T

Otvor článok

Čínske investície pomáhajú slovenskej ekonomike

1.7 2024 09:04

BRATISLAVA - Z pohľadu zahraničného obchodu je Čína pre Slovensko najvýznamnejším partnerom. Vzájomný obrat medzi Slovenskom a Čínou dosiahol vlani cez 10 miliárd eur a ďalej rastie.

Otvor článok

Zosuv pôdy po silnej búrke a lejakoch si vo Švajčiarsku vyžiadal dve obete

1.7 2024 09:16

TICINO - Dvaja ľudia zomreli a tretí je nezvestný po zosuve pôdy v juhovýchodnom Švajčiarsku, uviedla v nedeľu (30. 6.) miestna polícia.

Otvor článok

Horskí záchranári pomáhali v Malej Fatre: Zraneného turistu odviezol vrtuľník

1.7 2024 09:22

TERCHOVÁ - Horskí záchranári pomáhali v nedeľu v Malej Fatre 48-ročnému turistovi, ktorý pri zostupe z Veľkého Rozsutca v strmom skalnatom teréne spadol a utrpel úraz hlavy, chrbta a hornej končatiny. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojom webe.

Otvor článok

Ultraortodoxní Židia v Izraeli protestovali proti povolaniu do armády +VIDEO

1.7 2024 09:39

TEL AVIV - Tisíce ultraortodoxných Židov v Izraeli protestovali proti ich povolaniu do armády. Protesty vypukli po tom, čo izraelský najvyšší súd v utorok jednohlasne rozhodol, že povinná služba v armáde sa bude vzťahovať aj na ultraortodoxných Židov.

Otvor článok

Studenič po 8 rokoch opustil zámorie. Bude hrať za švédsky Färjestad

1.7 2024 09:47

Štokholm - Slovenský hokejista Marián Studenič si bude v novej sezóne obliekať dres švédskeho tímu tímom Färjestad BK. Dvadsaťpäťročný útočník sa tak po ôsmich rokoch strávených v zámorí vráti späť do Európy. So švédskym klubom, ktorý o prestupe informoval na svojom webe, sa dohodol na dvojročnej spolupráci.

Otvor článok

Finále českej ligy na Slovensku: V Nitre sa chystá nezabudnuteľná šou v sprievode zápasu roka!

1.7 2024 10:00

Prestížny event s podtitulom CZECH BOWL XXXI, teda finále českej ligy amerického futbalu sa tento rok odohrá na najväčšom a najkrajšom štadióne celej súťaže. Pod Zoborom v Nitre sa stretnú víťazi semifinálových duelov, v ktorých nechýbajú ani hráči domáceho Nitra Knights. Fanúšikovia sa môžu tešiť na jedinečný športový a kultúrny zážitok!

Otvor článok

Slovenský Červený kríž: Obsah lekárničky treba prispôsobiť aktivitám i počtu účastníkov

1.7 2024 10:13

BRATISLAVA - Súčasťou lekárničky by mali byť aj voľnopredajné lieky proti horúčke, bolesti a alergii, rovnako pravidelne užívané lieky.

Otvor článok

Polícia aktuálne preveruje bombovú hrozbu po celom Slovensku

1.7 2024 10:32

TRNAVA - Polícia priblížila, že neznáma osoba oznámila mužským hlasom bombový útok na súd.

Otvor článok

ÚVZ: Veľké množstvo komárích bodnutí vyvoláva nervozitu

1.7 2024 10:34

BRATISLAVA - Veľké množstvo bodnutí od komára vyvoláva u ľudí nervozitu, zníženie sústredenosti, nepozornosť, nespavosť či podráždenosť. Upozornil na to Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR na svojom webe. Podotkol, že komáre najviac útočia ráno a večer.

Otvor článok

Rezort školstva uvažuje o povinnej maturite z matematiky

1.7 2024 11:04

BRATISLAVA - Vysokoškolské štúdium v zahraničí preferuje 33,4 percent zo všetkých stredoškolákov. Na Slovensku by chcelo absolvovať vysokú školu 31,6 percent zo všetkých študentov stredných škôl.

Otvor článok

Mesto Bojnice ku koncu minulého roka dlžilo 311 000 eur

1.7 2024 11:21

BOJNICE - Radnica ukončila uplynulý rozpočtový rok s prebytkom.

Otvor článok

Bratislava: Od pondelka dochádza k úprave cestovných poriadkov MHD

1.7 2024 11:36

BRATISLAVA - Upravená bude aj doba prevádzky účelových liniek 25, 26 a 92 v sobotu.

Otvor článok

Ceny ropy vzrástli, cena Brentu sa posunula nad 85,50 dolárov za barel

1.7 2024 11:43

SINGAPUR - Ceny podporili ich najnovšie prognózy z USA o raste dopytu po pohonných látkach, ako aj informácie, že aktivita v čínskom výrobnom sektore rástla najrýchlejšie za posledné tri roky.

Otvor článok

Americká rodina žaluje NASA. Vesmírny odpad prerazil strechu a takmer zasiahol malého chlapca

1.7 2024 11:46

FLORIDA - Americká rodina zo štátu Florida žiada odškodné 80-tisíc dolárov od Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA). Na jej dom totiž tento rok v marci spadol kus kovu, ktorý bol pôvodne súčasťou zásielky pre Medzinárodnú vesmírnu stanicu ISS. Odpad s hmotnosťou 700 gramov ale spadol na strechu domu Oterových, píše BBC News.

Otvor článok

Najedzte sa v Bologni a zabudnite na starosti: Najlepšie cestoviny zažijete práve v tomto historickom bludisku

1.7 2024 12:00

Bologna bola na mape Talianska odjakživa mestom, cez ktoré cestovatelia iba prechádzali. Možno práve preto nemá takú popularitu ako iné talianske mestá. Dnes je však Bologna cieľom. A to veľmi zaujímavým.

Otvor článok

V Prievidzi sa obmedzí doprava. Prebieha rekonštrukcia mostného objektu

1.7 2024 12:12

PRIEVIDZA - Rekonštrukcia si vyžiadala i dočasnú zmenu trasovania liniek mestskej hromadnej dopravy.

Otvor článok

Povinné deklarovanie hotovosti pri jej preprave cez vnútornú hranicu EÚ

1.7 2024 12:29

BRATISLAVA - Cieľom novely je zároveň zaviesť do slovenskej legislatívy európske smernice.

Otvor článok

Pozor: Prechod z chladného do horúceho prostredia môže spôsobiť teplotný šok

1.7 2024 12:47

BRATISLAVA - Pri používaní klimatizácie treba mať pozatvárané dvere a okná. Odborníci z Úradu verejného zdravotníctva SR pripomenuli aj potrebu čistenia.

Otvor článok

Francúzske médiá: Macronova éra sa skončila

1.7 2024 13:09

PARÍŽ - Mnoho denníkov na svojich titulných stranách vyzýva voličov, aby na konci tohto týždňa prišli k druhému kolu volieb a zamedzili nástupu strán z okraja politického spektra k moci.

Otvor článok

Americké predvolebné fiasko oboch straníckych nominovaných kandidátov. Tak toto v USA ešte nepamätajú (komentár Iva Samsona)

1.7 2024 13:25

Predvolebné televízne diskusie definitívne menovaných politických víťazov straníckych (demokrati - „dems“ - verzus republikáni – „reps“ – ) zvolených vyvolených bývali po zavedení televízie do amerických domácností priam najsledovanejším kultovým podujatím hneď po tamojšom najobľúbenejšom športe – bejzbale.

Otvor článok

Miláno: Zadržali 6 ton prekurzorov na výrobu extázy

1.7 2024 13:43

MILÁNO - Zo zadržaného množstva by sa dalo vyrobiť 63 miliónov tabletiek extázy s trhovou hodnotou okolo 630 miliónov eur.

Otvor článok

V Bratislave sa zníži hlučnosť z mostu. Osadí sa tichší mostný záver

1.7 2024 14:17

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť spustí začiatkom letných prázdnin stavebnú akciu na estakáde Prístavného mosta a vymení mostný záver za novú verziu, ktorá minimalizuje hluk pri prejazde vozidiel.

Otvor článok

Karibskú oblasť ohrozuje mohutný hurikán Beryl +VIDEO

1.7 2024 14:29

BRIDGETOWN - Beryl, prvý hurikán tohtoročnej sezóny v Atlantickom oceáne, zosilnel na štvrtú kategóriu - druhú najvyššiu na päťdielnej stupnici. Sprevádza ho vietor s rýchlosťou 215 km/h a v nedeľu večer sa nachádzal asi 240 kilometrov juhovýchodne od Barbadosu

Otvor článok

7 mŕtvych po silných búrkach, ktoré spôsobili záplavy vo Švajčiarsku, Francúzsku a Taliansku + VIDEÁ

1.7 2024 14:43

Najmenej sedem ľudí zabili silné búrky a silné dažde, ktoré sa cez víkend prehnali Francúzskom , Švajčiarskom a Talianskom .

Otvor článok

Raši: Vláda bude ešte dvakrát rokovať pred letnou prestávkou +VIDEO

1.7 2024 14:46

BRATISLAVA - Je pritom podľa neho možné, že sa na júlovom vládnom zasadaní po májovom atentáte už objaví premiér Robert Fico.

Otvor článok

Kaliňák o zdravotnom stave premiéra a o možnosti legitimovať ľudí na internete

1.7 2024 14:47

BRATISLAVA - V najbližších dňoch možno očakávať, že sa premiér Robert Fico opäť ukáže a postupnými krokmi sa chytí všetkých svojich pracovných povinností. Vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák to uviedol v nedeľu v jednej z relácií verejno-právnej televízie.

Otvor článok

Už 5 prípadov horúčky dengue u nás

1.7 2024 15:10

BRATISLAVA - Horúčka dengue sa šíri uštipnutím komára infikovaného vírusom dengue. Vo väčšine prípadov prebieha asymptomaticky, alebo má len mierny priebeh.

Otvor článok

Maďarsko prevzalo polročné predsedníctvo v Rade Európskej únie

1.7 2024 15:40

BUDAPEŠŤ - Maďarsko sa v pondelok ujalo polročného rotujúceho predsedníctva v Rade Európskej únie. Medzi jeho deklarované priority patrí zlepšenie konkurencieschopnosti EÚ, zastavenie nelegálnej migrácie a priblíženie krajín západného Balkánu k členstvu v EÚ,

Otvor článok

Vojaci NATO majú na Slovensku nové vedenie

1.7 2024 15:43

Španielov privítali Kaliňák aj Pellegrini, poďakovali Čechom. Velenie jednotky NATO na Slovensku preberá španielsky kontingent.

Otvor článok

USA uviedli viacero svojich základní v Európe do stavu zvýšenej pohotovosti

1.7 2024 16:22

WASHINGTON - Niekoľko amerických vojenských základní v Európe bolo cez víkend pre obavy z teroristických útokov uvedených do stavu zvýšenej pohotovosti. Informujú o tom televízne staníce CNN a ABC News.

Otvor článok

Policajti v New Yorku zastrelili chlapca, ktorý na nich mieril replikou zbrane. Mysleli si, že je reálna + VIDEO

1.7 2024 16:41

NEW YORK - Policajt v americkom štáte New Yorku smrteľne postrelil 13-ročného chlapca, ktorý predtým utekal pred policajtami a mieril na nich replikou ručnej strelnej zbrane, informuje agentúra AP.

Otvor článok

Odstúpi Biden z volieb? Radil sa s rodinou, rozhodujúci vplyv má prvá dáma

1.7 2024 17:15

WASHINGTON - Americký prezident Joe Biden sa v nedeľu vo vidieckom sídle v Camp Davide v štáte Maryland stretol s veľkou časťou svojej rodiny. Blízki 81-ročnej hlavy štátu ho tam podľa médií podporili v pokračovaní v kampani po štvrtkovej veľmi nepresvedčivej účasti v debate s republikánskym konkurentom Donaldom Trumpom, napísali portály Politico alebo The New York Times.

Otvor článok

Envirorezort eviduje v tomto roku už 15 útokov medveďa na človeka

1.7 2024 17:41

Postup pri manažmente medveďov bude v zmysle novej legislatívy efektívny a rýchly.