Archív článkov za Júl 2024, strana 5

Otvor článok

Pozor: Polícia upozorňuje na nový podvod s SMS správami

4.7 2024 11:23

BRATISLAVA - Podvodníci zasielajú ľuďom SMS správy o tom, že ich dieťa má nové číslo.

Otvor článok

Bratislavské letisko zaviedlo novú službu. Za 6-eurový príplatok ušetríte čas pred letom

4.7 2024 11:43

BRATISLAVA - Ak plánujete letnú dovolenku a chcete cestovať lietadlom, máme pre vás dobrú správu. Letisko v Bratislave prinieslo novinku, ktorá vám ušetrí čas strávený čakaním v rade. Informovalo o tom na sociálnej sieti.

Otvor článok

Lufthansa uvažuje o zvýšení podielu v ITA Airways na 90 %

4.7 2024 12:02

RÍM - Nemecký letecký prepravca Lufthansa uvažuje o zvýšení svojho podielu v talianskych aerolíniách ITA Airways (ITA) na 90 %. Vyhlásil to generálny riaditeľ spoločnosti Carsten Spohr. V rozhovore pre štvrtkové vydanie denníka Corriere della Sera zároveň vyjadril želanie, aby si talianska vláda ponechala v ITA určitý podiel.

Otvor článok

Ceny ojazdených automobilov aj elektromobilov na Slovensku sa znižujú aj napriek poklesu ponuky

4.7 2024 12:27

BRATISLAVA - Ceny jazdeniek sa na Slovensku znižujú aj napriek poklesu ponuky. Vo svojej najnovšej analýze to konštatuje skupina AURES Holdings, prevádzkovateľ autocentier AAA Auto a Mototechna.

Otvor článok

Na Slovensko pricestoval generálny tajomník pre zahraničné veci Rakúska

4.7 2024 13:04

BRATISLAVA - Generálny tajomník pre zahraničné veci Spolkového ministerstva Rakúskej republiky pre európske a medzinárodné záležitosti Nikolaus Marschik rokoval v stredu 3. júla 2024 s obomi štátnymi tajomníkmi Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky.

Otvor článok

Prezidenti Slovenska a Poľska ocenili vzťahy oboch krajín +VIDEO

4.7 2024 13:10

VARŠAVA - Prezident SR Peter Pellegrini a poľský prezident Andrzej Duda ocenili dobré vzájomné vzťahy svojich krajín. V spolupráci chcú pokračovať. Uviedli to na štvrtkovej tlačovej konferencii po spoločnom rokovaní vo Varšave, kde slovenská hlava štátu odcestovala na pracovnú návštevu. Diskutovali okrem iného aj o energetike, migrácii či situácii na Ukrajine. Odsúdili konflikt a zhodli sa na potrebe pomoci Ukrajine. Ich názory sa však líšia v otázke, kedy majú začať prístupové rokovania Ukrajiny do Severoatlantickej aliancie (NATO).

Otvor článok

Vojenskí policajti s novou strelnicou i terénnymi autami

4.7 2024 13:34

VLKANOVÁ / HRONSEK - Príslušníci Vojenskej polície si v Centre výcviku a kynológie vo Vlkanovej-Hronseku prevzali z rúk generálneho tajomníka služobného úradu Ministerstva obrany Slovenskej republiky Petra Krajčíroviča kľúče od 13-tich služobných vozidiel. Zároveň môžu využívať vynovenú strelnicu, ktorá bude slúžiť na rozvoj schopností policajtov. Slávnostného aktu sa zúčastnil aj nový riaditeľ Vojenskej polície Róbert Beták.

Otvor článok

Dve slovenské firmy dostanú kráľovskú dotáciu. V krajine vytvoria stovky pracovných miest

4.7 2024 13:47

Slovensko sa pripravuje na významné rozšírenie svojho priemyselného sektora vďaka investíciám od dvoch spoločností – De Jong Slovakia a Schaeffler Kysuce. Tieto spoločnosti oznámili plány na investície, ktoré nielenže zvýšia výrobné kapacity, ale tiež vytvoria nové pracovné miesta a posilnia exportné kapacity krajiny.

Otvor článok

VšZP upozorňuje na podvodné praktiky v súvislosti s prepoisťovaním. Na toto si dávajte pozor

4.7 2024 14:04

BRATISLAVA - Zároveň vyzýva verejnosť na ostražitosť.

Otvor článok

V Bratislave sa zníži hlučnosť z mostu. Osadí sa tichší mostný záver

4.7 2024 14:21

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť spustí začiatkom letných prázdnin stavebnú akciu na estakáde Prístavného mosta a vymení mostný záver za novú verziu, ktorá minimalizuje hluk pri prejazde vozidiel.

Otvor článok

Úrad komisára pre deti a ZMOS spustia projekt prevencie šikany

4.7 2024 14:33

BRATISLAVA - V prvej polovici septembra spustí Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) v spolupráci s Úradom komisára pre deti projekt Akadémia prevencie šikany. Prvá zapojená škola bude v Partizánskom.

Otvor článok

Navštívte chorvátsky "Mini Dubrovník": Ostrov Korčula je nádherným domovom pláží a vínnej kultúry

4.7 2024 15:16

Ostrov Korčula je jednou z najobľúbenejších ostrovných destinácií v Chorvátsku. Nielenže sa toto miesto považuje za rodisko jedného z najvýznamnejších cestovateľov Marca Pola (ktorý ovplyvnil mnohých dobrodruhov – vrátane Krištofa Kolumba! – aby odplávali a preskúmali svet), ale je obľúbeným počas letnej sezóny, keď počet ľudí na ostrove exponenciálne pribúda.

Otvor článok

Ďalším novicom vo ViOne je Jan Kadlec. Podpísal s klubom zmluvu na jednu sezónu

4.7 2024 15:39

ZLATÉ MORAVCE - Ďalším novicom vo ViOne je Jan Kadlec. 25-ročný krajný obranca podpísal zmluvu na jednu sezónu.

Otvor článok

Rezort školstva spúšťa nový národný projekt, ktorým podporí vzdelávanie dospelých

4.7 2024 15:47

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR oznamuje spustenie nového národného projektu pod názvom Systém individuálnych vzdelávacích účtov – časť I: Elektronická platforma individuálnych vzdelávacích účtov (EPIVU). Tento inovatívny projekt predstavuje revolúciu v oblasti vzdelávania dospelých a prináša množstvo výhod pre jednotlivcov i spoločnosť ako celok.

Otvor článok

Program Cyrilometodských dní. Na čo sa môžete tešiť v Bratislave, Nitre a Terchovej?

4.7 2024 16:17

Príchod solúnskych bratov Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu sa datuje na leto roku 863. Tento rok uplynie od ich príchodu 1161 rokov. Slovenská republika si ho pripomína 5. júla ako štátny sviatok - Sviatok svätého Cyrila a Metoda.

Otvor článok

Rusi kopú na fronte dlhé tunely, Ukrajincom sa nimi dostávajú do tylu

4.7 2024 16:20

DONECK - Ruskí vojaci kopú tunely, aby sa dostali za nepriateľské línie na Ukrajine a mohli útočiť na ukrajinských obrancov. Tvrdí to ruské ministerstvo obrany, podľa ktorého sa jeho formácie pomocou tunela zmocnili „hlavné bašty“ ukrajinských ozbrojených síl na východnom okraji obce Pivničné v Doneckej oblasti.

Otvor článok

Mimoriadnu situáciu pre výskyt medveďa odvolali v 6 okresoch

4.7 2024 16:32

ŽILINA - Mimoriadna situácia na území Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) platila pre okresy Kysucké Nové Mesto, Martin, Turčianske Teplice, Ružomberok, Liptovský Mikuláš a Žilina.

Otvor článok

Rezort hospodárstva rokoval s Tureckom o posilnení obchodných vzťahov

4.7 2024 16:43

BRATISLAVA - Štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR Vladimír Šimoňák sa stretol s veľvyslancom Tureckej republiky na Slovensku Erkanom Özoralom, ktorý sa oficiálne ujal svojej funkcie v marci tohto roka.

Otvor článok

Archeologický prieskum odhalil rímske vily a usadlosti z doby železnej v anglickom Shropshire

4.7 2024 17:15

SHROPSHIRE - Archeologický prieskum na viac ako 1 000 hektároch (2 471 akrov) v Shropshire identifikoval množstvo predtým neznámych prvkov, vrátane dvoch veľkých rímskych víl a viacerých usadlostí zo staršej doby železnej.

Otvor článok

Tento víkend sa uskutočnia preteky automobilov do vrchu 2024

4.7 2024 17:43

ČIERNY BALOG - Preteky automobilov do vrchu v Čiernom Balogu v tomto roku oslávia svoje 30. výročie. Toto legendárne automobilové podujatie sa uskutoční v dňoch 6.a 7.júla 2024 a pôjde naozaj o výnimočné športové preteky.

Otvor článok

Nová výstavba pri Štrkovci by mohla priniesť bazén zapustený v jazere

4.7 2024 18:04

BRATISLAVA - Štrkovecké jazero v bratislavskom Ružinove je obľúbenou rekreačnou lokalitou obyvateľov hlavného mesta. Starosta Ružinova Martin Chren vysvetlil, prečo je v jazere zákaz kúpania, ale aj to, aké zmeny by mohla do tejto oblasti priniesť budúcnosť.

Otvor článok

Čínsky prezident Si Ťin-pching varoval členov SCO pred skutočnou hrozbou mentality studenej vojny

4.7 2024 18:26

ASTANA - Čínsky prezident Si Ťin-pching vo štvrtok vyzval členov Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (SCO), aby zabezpečili bezpečnosť tvárou v tvár skutočnej hrozbe mentality studenej vojny. Povedal to prezident Si na 24. zasadnutí Rady hláv štátov ŠOS.

Otvor článok

Dva národy pod hrozbou zániku: Bude sa západný svet nečinne prizerať ďalším tragédiám? (komentár Iva Samsona)

4.7 2024 19:19

Západ je pojem, ktorý odráža geografickú, ale aj politickú realitu. Vlastne by mal označovať iba Západnú Európu a Európanmi zaľudnenú Severnú Ameriku, tieto entity však strácajú svoj európsky charakter, aj keď sa k nim politicky radia krajiny ako stredná východná Európa, Austrália, Nový Zéland, Japonsko, Južná Kórea, Taiwan, Izrael a možno, s veľkými podmienkami, aj India. Charakterizuje ich predovšetkým vyššia životná úroveň a hodnoty, ktoré vytvárajú právny štát. Poprípade sa k týmto hodnotám chcú priblížiť. Niektoré z tých, ktoré tento štandard dosiahli, poprípade chcú dosiahnuť, zajtra nemusia existovať. Scenáre sú jednoduché..

Otvor článok

Počasie Piatok

5.7 2024 06:00

Predpoveď počasia na piatok (05.07.2024)

Otvor článok

Pokles dopytu po elektromobiloch vyvoláva neistotu na nemeckom trhu

5.7 2024 09:21

FRANKFURT - Nemecký trh s batériami bude tento rok závisieť do veľkej miery od toho, či sa podarí prekonať pokles dopytu po batériových elektrických vozidlách. Uviedlo to v utorok nemecké združenie pre elektrotechnický a digitálny priemysel ZVEI.

Otvor článok

Majiteľ firmy vo Francúzsku sľúbil svojim zamestnancom finančnú odmenu za účasť vo voľbách

5.7 2024 10:10

SAINT-BLAISE - Spolumajiteľ prepravnej spoločnosti v južnom Francúzsku sľúbil, že každému zo svojich 70 zamestnancov dá 50 eur, ak sa zúčastnia oboch kôl parlamentných volieb. Je mu jedno, ktorú stranu budú zamestnanci voliť. Chce ale, aby mali spoločenskú zodpovednosť, informuje agentúra AFP.

Otvor článok

Napoleonove pištole idú vo Francúzsku do dražby, majú miliónovú hodnotu

5.7 2024 10:10

PARÍŽ - Dve pištole, ktorými sa chcel kedysi francúzsky cisár Napoleon Bonaparte zastreliť, pôjdu na budúci víkend do dražby. Podľa očakávania aukčného domu ich cena môže dosiahnuť až 1,5 milióna eur.

Otvor článok

Zelené čajové plantáže či fascinujúce druhy zvierat: Srí Lanka so svojimi plážami tvorí raj na zemi

5.7 2024 11:04

Ak ste ešte neobjavili „perlu Indického oceánu“, je načase zaradiť ju na začiatok zoznamu. Od jej idylických pláží a bujnej čajovej krajiny až po majestátne leopardy, slony a morské korytnačky na vás na Srí Lanke čakajú všetky druhy prekvapení . Srílančania sú neuveriteľne pohostinní a priateľskí. Všade, kam prídete, vás budú vítať usmiate tváre.

Otvor článok

Z dedinskej posilňovne na boxerský trón: Luboš Šorm očaruje Európu

5.7 2024 11:21

Luboš Šorm, ktorý ešte pred dvoma rokmi patril medzi nádejné talenty českého stolného tenisu, dnes ohromuje svet boxu. Pandémia COVID-19 ho priviedla do dedinskej posilňovne, kde objavil svoju skrytú vášeň pre box. Tento mladý športovec prešiel od stolného tenisu k boxerským titulom neuveriteľne rýchlo, stal sa národným šampiónom a teraz mieri na veľké európske pódiá. Zistite, ako sa mu podarilo dosiahnuť tento nečakaný úspech a aké sú jeho plány do budúcnosti.

Otvor článok

Labouristická strana zvíťazila vo voľbách v Spojenom kráľovstve

5.7 2024 12:05

LONDÝN - Britská Labouristická strana zvíťazila v štvrtkových voľbách do Dolnej snemovne parlamentu. Vyplýva to z predbežných oficiálnych výsledkov, ktoré jej dosiaľ pripísali najmenej 326 kresiel, čo stačí na získanie väčšiny v 650-člennej snemovni. Sčítavanie hlasov naďalej prebieha.

Otvor článok

Minulé leto v zahraničí ošetrili vyše 14 500 Slovákov

5.7 2024 12:15

BRATISLAVA - Poistenci majú v krajinách Európskej únie na základe Európskeho preukazu zdravotného poistenia rovnaký nárok na lekársky nevyhnutnú zdravotnú starostlivosť ako domáci poistenci.

Otvor článok

Hacknutý účet RFA je späť: Pripravte sa na titulový zápas Mezhidov vs. Brichta

5.7 2024 13:04

Organizácia Real Fight Arena oznámila 10. februára, že jej účet na YouTube s takmer 20 000 odberateľmi a množstvom záznamov zo zápasov bol hacknutý. Trvalo necelý polrok, kým k nemu RFA nemala prístup, no teraz je už všetko inak. V období, počas ktorého si organizácia dáva dlhšiu letnú pauzu, sa mohla tomuto problému intenzívnejšie venovať a napokon môže oslavovať.

Otvor článok

Ľubochnianska dolina: Tragická nehoda si vyžiadala jeden život, dve osoby v nemocnici

5.7 2024 13:30

Vo štvrtok popoludní došlo v Ľubochnianskej doline k tragickej nehode, pri ktorej auto spadlo do rokliny. Jeden muž zomrel na mieste, zatiaľ čo ďalšie dve osoby boli prevezené do nemocnice. Polícia prípad intenzívne vyšetruje.

Otvor článok

Mbappé vyrastal s plagátmi Ronalda na stenách. Teraz môže ukončiť jeho pôsobenie na scéne európskych šampionátov

5.7 2024 14:16

HAMBURG - Cristiano Ronaldo proti Kylianovi Mbappému. Kým kariéra 39-ročného Portugalčana ovenčená piatimi Zlatými loptami, piatimi víťazstvami v Lige majstrov či triumfom na ME 2016, sa chýli ku koncu, o štrnásť rokov mladší Francúz má ešte väčšinu hráčskych čias pred sebou a dúfa, že sa mu podarí dostať na magickú úroveň CR7.

Otvor článok

Koľko sa treba hýbať denne podľa veku? Pozrite si prehľad a overte si, ako ste na tom

5.7 2024 14:21

Hýbať sa oplatí v každom veku a nikdy nie je neskoro začať. Rezort zdravotníctva pripravil prehľad, koľko pohybovej aktivity je optimálnej podľa veku.

Otvor článok

Ekovýchova na Kamzíku pre rodiny s deťmi

5.7 2024 15:03

BRATISLAVA - Hlavné mesto a Mestské lesy v Bratislave otvorili v rekreačnom areáli na Kamzíku moderné Centrum ekovýchovy. Slúži ako zázemie pre organizovanie rôznych kurzov a seminárov týkajúcich sa ochrany prírody pre školy, aj širokú verejnosť.