Archív článkov za Júl 2024, strana 6

Otvor článok

Finále Czech Bowl 2024 v Nitre: Nitra Knights vs. Znojmo Knights - Veľkolepé športové podujatie plné napätia a zábavy

5.7 2024 15:32

Czech Bowl, hlavný event amerického futbalu v Česku a na Slovensku, prichádza do Nitry! V sobotu 13. júla 2024 sa na renovovanom štadióne Pod Zoborom stretnú domáci Nitra Knights s rytiermi zo Znojma v boji o titul. Pripravte sa na napínavý duel plný taktiky, tvrdosti a nečakaných momentov, ktorý priláka nielen športových nadšencov, ale aj rodiny s deťmi. Okrem zápasu čaká návštevníkov bohatý sprievodný program vrátane pre-game a half-time show, detskej zóny a účasti známych osobností zo sveta športu a šoubiznisu.

Otvor článok

Niekedy nás dokáže vyliečiť aj samotné more: Takto dokáže prospieť nášmu zdraviu

5.7 2024 16:11

Plávanie na mori je skvelá forma aeróbneho cvičenia, ktoré zvyšuje váš dych a tep, zaplavuje vaše telo čerstvým kyslíkom a udržuje vaše srdce a pľúca zdravé. A ako pri mnohých formách cvičenia, aj pri plávaní sa uvoľňujú endorfíny. Odvážni plavci však obzvlášť milujú more, pretože bolesť studenej vody vám dáva super endorfínový hit, ktorý vám môže zdvihnúť náladu a rozplynúť stres.

Otvor článok

Trend na leto 2024: Slováci začínajú objavovať neprebádané destinácie

5.7 2024 16:40

BRATISLAVA - Slováci cez leto 2024 nebudú cestovať ďaleko, až 83% preferuje Európu. Okrem tradičných destinácií začínajú letecky objavovať aj netradičnejšie miesta ako Split, Podgoricu či albánsku Tiranu. Do TOP destinácií sa dostala aj nová linka z Bratislavy do Atén. Tieto destinácie vytlačili letné klasiky ako Malorka a Malta. Cestovateľské preferencie zamiešali aj futbalové majstrovstvá EURO 2024.

Otvor článok

Príbeh o tom, že to s nami ľuďmi nie je také zlé. Toto urobil muž pre cudziu ženu!

5.7 2024 17:45

Ľudský príbeh je niekedy taký zvláštny. Popretkávaný smútkom. Ani sa nemusí diať niečo vyslovene strašné, len chýba radosť. Chýba niečo, čo by vyvolalo úsmev, skutočný úsmev, a nielen taký obyčajný, a už vôbec nie ten naučený, aby bol príbeh vyrozprávaný tak, ako sa stal.

Otvor článok

Židovský herec Paul Rudd povedal, že ak by mohol niekoho stretnúť, chcel by stretnúť Ježiša

5.7 2024 20:30

Podľa ChurchLeaders.com, Hollywood často presadzuje myšlienky, ktoré sú v rozpore s kresťanstvom a nie je prekvapujúce, že niektorí herci považujú za zvláštne hovoriť o Ježišovi. Napriek tomu 55-ročný herec, ktorý je Žid, pre IGV Presents povedal, že keby si mohol vybrať niekoho z histórie, koho by rád stretol, vybral by si Ježiša.

Otvor článok

Robert Fico prvýkrát verejne vystúpil pri príležitosti oslavy príchodu sv. Cyrila a Metoda na Devíne + VIDEO

5.7 2024 22:00

BRATISLAVA - Róbert Fico dnes prvýkrát verejne vystúpil po atentáte. V príhovore pozdvihol význam histórie Slovenska, obzvlášť udalosti, ktoré sa udiali v 9. storočí. Podľa premiéra suverénny a silný štát musí mať svoje vlastné srdce a dušu.

Otvor článok

Počasie Sobota

6.7 2024 06:20

Predpoveď počasia na 6.7.2024 (sobota)

Otvor článok

Svetová operná superstar na Symfónii umenia: JONAS KAUFMANN vystúpi po prvýkrát na Slovensku

6.7 2024 08:20

BRATISLAVA - Ružinov bude od 2. do 8. septembra 2024 hostiť svetové hudobné hviezdy, ktoré sa predstavia na štvrtom ročníku Medzinárodného multižánrového festivalu Symfónia umenia. Tento výnimočný open-air festival, ktorý sa počas svojho trvania zaradil medzi najvýznamnejšie kultúrne podujatia na Slovensku, ponúka nezabudnuteľné zážitky pre milovníkov symfonickej hudby a umenia.

Otvor článok

Dodávky Tesly klesli. Pokles bol však miernejší, než sa čakalo

6.7 2024 09:03

AUSTIN - Americký výrobca elektrických vozidiel Tesla oznámil za 2. štvrťrok medziročný pokles dodávok svojich áut. Firma tak prvýkrát zaznamenala medziročné zníženie predaja dva kvartály po sebe. Na druhej strane, rozsah poklesu bol miernejší, než sa očakávalo.

Otvor článok

Čínske automobilky do roku 2030 ovládnu tretinu svetového trhu

6.7 2024 11:09

BERLÍN - Čínske automobilky do roku 2030 ovládnu tretinu svetového trhu. Rast v Európe bude na úkor európskych, japonských a kórejských značiek, oznámila v utorok poradenská spoločnosť Alix Partners.

Otvor článok

Rock and roll od Spievankova – v novom klipe Zúbky nemajú prázdniny si zahrala aj gitara zo 60-tych rokov!

6.7 2024 13:02

Zúbky nemajú prázdniny! To je nový rock and roll od Spievankova, ktorým chce motivovať deti a rodičov, aby nezabúdali na starostlivosť o zuby ani cez prázdniny. Klip sa nakrúcal s Radošinskom naivnom divadle, kde nechýbalo rockové pódium so svetelnými rampami a s ohňostrojom. V klipe účinkuje Mária Podhradská ako víla Nezábudka. Petra Dubayová ako píšťalka Tidlalka a dokonca originál elektrickej gitary zo 60-tych rokov!

Otvor článok

Bratislava privíta legendy a budúcich šampiónov: Blíži sa OKTAGON 59

6.7 2024 13:06

Dve štvrťfinálové boje miliónového projektu Tipsport Gamechanger, návrat strateného syna či rozlúčka legendy. To je iba zlomok z karty blížiaceho sa turnaja OKTAGON 59. Bratislavu čaká azda kvalitatívne najsilnejšie obsadené slovenské MMA podujatie v histórii. Ako vidia júlovú šou pod holým nebom hlavného mesta domáce ikony Samuel „Pirát“ Krištofič a Robert Pukač?

Otvor článok

Cesta začína čokoládou. Ako sa pripraviť na výlet v Rakúsku? Od perly Európy vás delí len hodina

6.7 2024 13:53

Ak sa obzeráte po krátkom letnom výlete bez množstva cestovania a vybavovačiek, Rakúsko je takmer vždy prvá voľba. Od úžasných zážitkov vás delí len hodina vo vlaku alebo v aute, pričom si nemusíte zvykať na nové pravidlá.

Otvor článok

Čo Boh robí s nami, keď sme rozbití, časť prvá: Na uzdravenie stačí jedno a iba jedno

6.7 2024 14:27

Bola raz jedna katedrála. A na katedrále mohli ľudia vidieť okno, nie hocjaké, ale krásne. Viem, možno si pomyslíte, že čo už môže byť také obdivuhodné na jednom okne, ale naozaj sa naň dobre pozeralo.

Otvor článok

Rytmus šperkuje koncert v Prahe: Okrem Dary Rolins či Ega na pódiu nebude chýbať ďalšia hviezda!

6.7 2024 15:15

Oslava kariéry s podtitulom KING FOREVER! Koncert Patrika „Rytmusa“ Vrbovského ovládne pražskú O2 Arénu už 14.9.2024. Kráľ rapovej scény predstaví nabitú audio-vizuálnu šou aj pre fanúšikov rnb a funku, počas ktorej nebudú chýbať najslávnejšie a najúspešnejšie skladby.

Otvor článok

Fight Night Challenge 7 na novom mieste! Noví účastníci, disciplíny, ale aj šokujúci projekt

6.7 2024 15:28

Po šiestich mesiacoch sa veľkolepá šou z dielne Fight Night Challenge opäť vráti do slovenskej metropoly. Bratislava zažije 26. októbra 2024 už siedme podujatie rýchlo napredujúcej boxerskej organizácie. Ako už býva zvykom, príležitosť vystúpiť zo svojej komfortnej zóny dostanú známe mená zo sveta šoubiznisu, no fanúšikovia budú môcť sledovať taktiež profesionálnych športovcov, ktorí sú zárukou kvalitných predstavení medzi lanami.

Otvor článok

Adam Ďurica má novinku Drobnosti a ohlasuje termíny výročných koncertov v Bratislave a Košiciach!

6.7 2024 16:02

Spevák a skladateľ Adam Ďurica má novú skladbu Drobnosti, ktorá je predzvesťou pripravovaného nového albumu. Novinkou ohlásil Adam výnimočné koncerty, ktoré mapujú jeho úspešnú kariéru. Koncerty v Bratislave a v Košiciach budú oslavou 10 rokov od hitu Neľutujem a 20 rokov Adama Ďuricu na hudobnej scéne!

Otvor článok

Odhaľte tajomstvá michalovskej Mata Hari: Historická prednáška v Zemplínskom múzeu

6.7 2024 16:30

MICHALOVCE - Zemplínske múzeum v Michalovciach, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja, pozýva širokú verejnosť na cyklus prednášok venovaných histórii Michaloviec nazvaných Najväčšie kriminálne prípady Michaloviec do roku 1945. Prvá z prednášok venovaná michalovskej „Mata Hari“ sa uskutoční už v nedeľu 7. júla 2024 so začiatkom o 19.00 hodine v Zimnej záhrade Zemplínskeho múzea. Prednášajúcim bude Martin Molnár – historik Zemplínskeho múzea v Michalovciach.

Otvor článok

Historické katakomby či zábavný Disneyland: Paríž ponúka dokonalý zážitok v každom období

6.7 2024 17:12

Ak hľadáte čo robiť v blízkosti Eiffelovej veže, aby ste si za jeden deň odškrtli množstvo pamiatok, vašou ďalšou zastávkou by nemalo byť nič iné ako Musée d'Orsay. Predtým, než sa stalo poprednou svetovou umeleckou galériou, bolo Musée d'Orsay hlavnou železničnou stanicou (v skutočnosti prvou elektrifikovanou železničnou stanicou na svete).

Otvor článok

Olympijská atlétka po prekonaní svetového rekordu: „V Kristovi je všetko možné!“+VIDEO

6.7 2024 22:40

Športovkyňa po prekonaní svetového rekordu v príprave na letné olympijské hry v roku 2024 vyhlásila: „v Kristovi je všetko možné!“

Otvor článok

Bratislavské hudobné slávnosti vstupujú do 59. ročníka

7.7 2024 09:07

BRATISLAVA - Tento rok predchádza slávnostiam mimoriadny festivalový koncert BHS už 5. septembra.

Otvor článok

Každý Slovák vlani zjedol v priemere 3,4 kg čokolády. Ktorá krajina je na čele rebríčka?

7.7 2024 09:30

Deň čokolády, najpopulárnejšej sladkosti na svete, si každoročne pripomíname 7. júla. V tento deň majú na celom svete milovníci čokolády ideálnu zámienku na to, aby si ju dopriali bez akéhokoľvek pocitu viny.

Otvor článok

Rebríček najlepších miest na život

7.7 2024 10:11

CNN zoradila 173 miest z celého sveta na základe 30 ukazovateľov usporiadaných do piatich kategórií, ktorými sú stabilita, zdravotná starostlivosť, kultúra a životné prostredie, vzdelávanie a infraštruktúra.

Otvor článok

Najkrajšie kostoly na svete: Pastva pre oči všetkých návštevníkov láka do sveta histórie a viery

7.7 2024 11:08

Bez ohľadu na to, či sa považujete za duchovného človeka alebo nie, návšteva posvätných miest počas výletu má niečo zvláštne. Nielenže tieto stavby dávajú zmysel pre miesto a komunitu, ale často sú to jedny z najúžasnejších budov v danej destinácii.

Otvor článok

Perla východu. Preskúmajte stredoveké mesto v Estónsku a plavte sa medzi stromami

7.7 2024 12:00

Estónsko je krásnou baštou východnej Európy, pričom hraničí priamo s Ruskom. Je ale v Európkej únii, takže sa nemusíme obávať prísnych kontrol či regulácií, na cestovanie vám úplne stačí občiansky preukaz.

Otvor článok

Máme za sebou rekordne teplý polrok

7.7 2024 12:08

BRATISLAVA - Sezóna prvých šiestich mesiacov roku 2024 mala priemer teploty vzduchu približne o 4 stupne Celzia vyšší, ako bol priemer z obdobia 1961 až 1990.

Otvor článok

Prípravy Slovenska na svetovú výstavu Expo 2025 Osaka pokračujú

7.7 2024 13:11

BRATISLAVA - Slovensko bude prezentované v pavilóne C s rozlohou 54 štvorcových metrov.

Otvor článok

Čo Boh robí s nami, keď sme zlomení, časť druhá: Naše srdce sa Mu nehnusí

7.7 2024 14:06

Lebo tak Boh miloval svet. Miloval a potom dal svojho syna, aby sme nemuseli hynúť, ale mali život večný. Ach, aká to láska, ktorá sa neprejavila len v kvetnatých slovách, ktorá sa nedotkla srdca len povrchne, ale prenikla do najhlbšej hĺbky. Boh miluje, áno, miluje a možno je to najväčšie kresťanské klišé, aké sme schopní opakovať donekonečna, lenže ak je to skutočné a ono to skutočné je a ak to tak aj vyslovujeme a ešte dôležitejšie, ak to tak vnímame, potom sa všetko mení.

Otvor článok

OKTAGON priváža do Bratislavy špičku organizácie: Rekordéri i expresní ukončovatelia!

7.7 2024 14:50

Letné mesiace patrili z pohľadu OKTAGON MMA v ostatných rokoch obľúbenému predstaveniu pod holým nebom na Štvanici. S tradičným pražským miestom sa žlto-čierna organizácia vlani rozlúčila unikátnym spôsobom – dvoma turnajmi v priebehu dvoch dní. Jedinečné podujatie sa teraz presúva na Slovensko. Slnečné lúče, drinky a najmä vystúpenia elitných bojovníkov si užije uprostred júla Bratislava.

Otvor článok

Rytmus chystá nezabudnuteľnú oslavu kariéry: O2 Aréna otvára najvyššie poschodia!

7.7 2024 14:55

Viac ako 30 rokov na scéne a albumy Bengoro, Král, Fenomén, Krstný otec a Bengoro II., ktoré doslova lámaly rekordy a trhali rebríčky. To je tvorba Patrika “Rytmusa” Vrbovského, ktorá dnes už známeho rodáka z Piešťan dostala na absolútny vrchol hiphopovej scény, na ktorom kraľuje už viac ako dve dekády.

Otvor článok

Benátky severu, perla Holandska, ale aj najmodernejšie historické mesto. Ako objavovať skutočný Amsterdam?

7.7 2024 15:00

Okrem kultúrnych pamätihodností, ako je Dom Anny Frankovej a Rijksmuseum, má holandské hlavné mesto zelené parky, štýlové obchody a trvalý zmysel pre minulosť, ktorá našťastie nikdy nezmizne. A to vďaka múzeám svetovej úrovne.

Otvor článok

Svetová premiéra filmu Zápisník alkoholičky, hlavnú úlohu v snímke o ženskom alkoholizme bravúrne stvárnila Tereza Ramba!

7.7 2024 15:30

Aké ľahké je podľahnúť závislosti, aké ťažké si ju pripustiť a ešte ťažšie sa z nej dostať. O tom hovorí nová snímka českého režiséra Dana Svátka Zápisník alkoholičky, ktorá mala v Bratislave svetovú premiéru. Stretli sa na nej v tvorcovia aj mnohé známe tváre. Nechýbala Michaela Duffková, ktorá za svoju autentickú spoveď získala cenu Magnesia Litera a hlavná hrdinka - držiteľka Českého leva Tereza Ramba.

Otvor článok

Medzinárodný festival Konvergencie oslavuje 25 rokov

7.7 2024 16:17

BRATISLAVA - Od 12. septembra do 8. októbra ponúkne festival v Bratislave, Žiline a Banskej Bystrici inšpirujúce stretnutia s hudbou. Výnimočné projekty nebudú na festivale chýbať ani tentokrát.

Otvor článok

Letné cestovanie so Železničnou spoločnosťou Slovensko je tu!

7.7 2024 17:03

BRATISLAVA - Naplánujte si dovolenku na Slovensku a spoznajte počas leta rôznorodé prírodné zákutia či historické pamiatky. Navštívte zaujímavé podujatia alebo akvaparky a rozcestujte sa ekologickou dopravou, vlakmi Železničnej spoločnosti Slovensko. Cez leto ušetríte s populárnou letnou ponukou celosieťových cestovných lístkov SLOVAK. Za zvýhodnené ceny môžete cestovať počas celých letných prázdnin do 31. augusta.

Otvor článok

Počas prvého štvrťroka pracovalo skoro 4000 väzňov

8.7 2024 08:13

BRATISLAVA - Práca sa môže vykonávať vo všetkých 18 ústavoch SR, ale aj v objekte objednávateľa práce.

Otvor článok

Motorkár zo Slovensko prišiel o život pri nehode v rakúskom Štajersku

8.7 2024 08:23

GRAZ - Motorkár zo Slovenska prišiel v nedeľu dopoludnia o život pri nehode v okrese Murau v rakúskej spolkovej krajine Štajersko. Jeho manželka bola pri nej ťažko zranená