Archív článkov za August 2024, strana 4

Otvor článok

World Music Festival Bratislava privíta hudobníkov z 12 krajín sveta

4.8 2024 10:17

BRATISLAVA - Zámerom podujatia je vytvoriť priestor na dialóg medzi kultúrami, rešpekt k vlastnej tradícii a komunikácia medzi ľuďmi prostredníctvom umenia.

Otvor článok

Očová: Očovská folklórna hruda oslávi 20 rokov. Divákov čaká bohatý program

4.8 2024 11:21

OČOVÁ - Očovská folklórna hruda býva venovaná nielen folklórnym súborom z Očovej, ale aj hudobníkom, ktorí sú rodákmi z tejto podpolianskej dediny.

Otvor článok

POZOR: Pre TIETO kúsky oblečenia vás nemusia pustiť do lietadla

4.8 2024 12:08

BRATISLAVA - Niektoré aerolínie vás nemusia pustiť do lietadla, ak nemáte vhodné oblečenie. Na toto si dajte pozor.

Otvor článok

Expertka na cestovanie uvádza 3 pravidlá, ktoré by ste pri ceste do Grécka mali dodržiavať

4.8 2024 13:21

ATÉNY - Priyanka Juneja, americká influencerka a cestovateľka, si posvietila na tri klasické chyby, ktorých sa ľudia dopúšťajú pri plánovaní cesty do Grécka. Týmto 3 veciam by ste sa mali podľa nej určite vyhnúť, píše portál Mirror.

Otvor článok

Skutočné príbehy o tom, že aj keď nerozumieme, Boh vždy vie, čo robí

4.8 2024 14:05

Povedať, že Boh vždy vie, čo robí, môže niekomu pripadať tak trochu nevhodné. Najmä keď stojí uprostred okolností, ktorým ani zďaleka nerozumie a potreboval by viac. Viac útechy. Viac povzbudivých slov. Viac preto ako prečo.

Otvor článok

Růžička dostal stopku od RFA: Čo bude teraz so Sivákom?

4.8 2024 14:26

Posledné dni je najhorúcejšou témou česko-slovenskej bojovej scény kontroverzný Tadeáš Růžička a jeho správanie na pražskom kúpalisku. Miliónový zápas, v ktorom sa mali stretnúť dvaja RFA šampióni Růžička a Sivák, sa neuskutoční aj za prepdokladu, že Mawar zostane na slobode. Miliónový zápas sa však neruší a prebehne v plánovanom termíne 15. februára 2025 v Ostravar Aréne.

Otvor článok

One&Only Kéa Island: Raj na skok od Atén ponúka výhľad z bazéna priamo na Egejské more

4.8 2024 14:51

Prenajmite si súkromnú vilu a vydajte sa na široké more. Vrtuľníkom či motorovým člnom len 15 minút od Atén vás čaká raj na zemi. Zaujme vás architektúra, prírodné prvky aj nádych antiky. Rezort obklopuje krištáľovo čisté Egejské more a smaragdové údolia.

Otvor článok

Talentovaný Slovák sa vracia do Európy: Výber Čajkovičovi výrazne uľahčili krajania

4.8 2024 15:42

Maxim Čajkovič v kariére obliekal dres Komety Brno, švédského Malmö a za oceánom bol v roku 2021 draftovaný Tampou z pozície slovenskej draftovej jednotky. Po pôsobení vo farmách Minnesoty a Pittsburgu sa vracia do Európy, kde si mohol vyberať z viacero možností. Po dôkladnom zvážení ponúk zo Slovenska a Česka sa Čajkovič rozhodol prijať tú, ktorú ponukol extraligový účastník HC Litvínov. Ten to v minulej sezóne po piatom mieste v základnej časti dotiahol do semifinále play off.

Otvor článok

Prečo by sme mali pravidelne raňajkovať? Niektoré dôvody vás prekvapia!

4.8 2024 16:48

Rána otvárajú dvere novým začiatkom. Po prebudení človek vstupuje do prítomnosti dneška a je odskúšané, že aký postoj k realite zaujme, ovplyvní prežívanie nasledujúcich hodín. Áno, nič nie je konštantné a v priebehu sekundy sa aj z temnej môže stať svetlá, ale vo všeobecnosti existuje akési tiché a občas aj radšej nevyslovené pravidlo, že nie je dobré vziať deň do rúk s nedostatkom radosti a energie. Tento článok možno nevyrieši problém premárnených príležitostí, verím však, že inšpiruje k lepším návykom.

Otvor článok

Obraty e-shopov rástli, najviac v segmente dom a záhrada

4.8 2024 17:20

BRATISLAVA - Obraty e-shopov aj počet objednávok sa za druhý štvrťrok 2024 oproti minulému roku zvýšili. Skokanom je tovar spojený so starostlivosťou o dom a záhradu.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Horúca módna show v podaní Fera Mikloška, čo je trendy a čo je out podľa renomovaného dizajnéra? + VIDEO

4.8 2024 20:00

Hot Summer Fashion Show – to je názov exkluzívnej módnej prehliadky módneho guru Fera Mikloška vo veľkolepom hoteli Thermia Palace v Piešťanoch. Očakávaná módna udalosť priniesla večer plný špičkovej módy a prominentných hostí. Pozrite si reportáž Netiek a dozviete sa ako sa renomovaný dizajnér zoznámil s topmodelkou a hviezdou večera Simonou Krainovou, čo považuje za módne faux pas a čo je podľa neho naopak trendy!

Otvor článok

Turisti versus farmári: Kto dostane vodu na suchom zmietanej Sicílii?

5.8 2024 08:06

SICÍLIA - Extrémne sucho, ktoré tento rok zasiahlo južné Taliansko vrátane Sicílie, vyvoláva zložité rozhodnutia a kontroverzie ohľadom rozdeľovania vody. Sicílski farmári, ktorí čelia nedostatku vody pre svoj dobytok, musia prijať drastické kroky a poslať svoje zvieratá na bitúnok, aby zachránili zdroje vody pre nárast turizmu, ktorý je kľúčový pre ekonomiku ostrova. Píše o tom web imeteo.sk.

Otvor článok

Slovenskí volejbalisti vyhrali všetky tri prípravné zápasy v Rakúsku

5.8 2024 08:29

STEINBRUNN - Slovenskí volejbaloví reprezentanti triumfovali v prvých troch prípravných zápasoch pred začiatkom kvalifikácie o postup na ME 2026. V rakúskom Steinbrunne uspeli proti domácemu výberu v piatok 3:1, v sobotu, keď bol na programe neoficiálny duel, vyhrali 4:0 na sety a v nedeľu malo opäť navrch mužstvo Stevena Vanmedegaela (4:0).

Otvor článok

Tajný projekt: Meta platí milióny za hlasy celebrít v novom AI projekte

5.8 2024 08:42

Meta má v pláne priniesť novú generáciu umelej inteligencie, ktorá bude využívať hlasy slávnych osobností. Podľa informácií od Bloomberg a The New York Times, spoločnosť rokuje s hviezdami ako Awkwafina, Judi Dench a Keegan-Michael Key. Cieľom je, aby tieto hlasy boli súčasťou konverzačného generatívneho AI asistenta, nazývaného MetaAI, podobného Siri a Google Assistant. Informuje o tom engadget.com.

Otvor článok

Peter Pellegrini: Odkaz Matice slovenskej je aktuálny aj v súčasnosti

5.8 2024 09:03

BRATISLAVA - Matica slovenská, ktorá vznikla 4. augusta 1863, je najvýznamnejšou kultúrno-spoločenskou inštitúciou v dejinách slovenského národa.

Otvor článok

PÁD V TATRÁCH: Záchranári pomáhali zranenému cyklistovi

5.8 2024 09:17

ZUBEREC - Cyklista si pádom z bicykla privodil viaceré povrchové poranenia na tele a tvári, ako aj poranenia ramien.

Otvor článok

Stropkov: DRÁMA na jarmoku! Mladý muž mieril atrapou ZBRANE na miesto, kde bol aj minister vnútra

5.8 2024 09:38

STROPKOV - Ochranka mala rýchlo a duchaplne zasiahnuť a útočník sa nestihol ani pohnúť.

Otvor článok

Ertel volá po skorej odvete so šampiónom: Tábor sa ma bojí!

5.8 2024 09:45

Hoci prijal ponuku na účasť v titulovej pyramíde PML iba pár dní pred jej uskutočnením, predral sa až do finále. Tam poslal protivníka expresne dvakrát k zemi a posledné počítanie ho delilo od vytúženého opasku. Osud bol ale proti. Pri jednom z pokusov o úder vyskočilo Adriánovi Ertelovi (5-1) rameno. Do ringu letel uterák, sen sa nateraz rozplynul.

Otvor článok

Žiarsky City fest už túto sobotu + VIDEO

5.8 2024 10:00

PARA, HEX, SEPAR a jeho polnočná šou, HEĽENINE OČI s pyrotechnikou, MEDIAL BANANA, BIJOUTERRIER, OJV, SOKOLY aj žiarska AGÁTA REUNION.

Otvor článok

Jozef Božík: Samospráva je dedičom hodnôt, ktoré chráni Matica slovenská

5.8 2024 10:14

BRATISLAVA - Mestá a obce Slovenska podľa jeho slov nesú zodpovednosť za zachovávanie týchto tradícií a odovzdávanie ich mladým generáciám.

Otvor článok

Rezort obrany objednal 131 áut. Zaplatí za ne viac ako 7 mil. eur

5.8 2024 10:24

BRATISLAVA - Rezort uzavrel na nákup vozidiel dve zmluvy. Pri nákupe osobných automobilov značky Škoda uspela spoločnosť IMPA Bratislava.

Otvor článok

TRAGICKÁ nehoda autobusu: Zahynula jedna osoba a 15 sa zranilo + FOTO

5.8 2024 10:38

RÍM - Taliansky denník Corriere della Sera informoval, že turistami v autobuse boli Číňania, ktorí v čase nehody cestovali z Ríma do Florencie.

Otvor článok

Hnutie Hamas začalo proces výberu nového lídra namiesto Ismáíla Haníju

5.8 2024 10:48

KÁHIRA - Denník The New York Times (NYT) informoval, že Irán po zabití Haníju zadržal už viac ako dve desiatky vysokých predstaviteľov.

Otvor článok

Startup Synchron prepojil svoj implantát s Apple Vision Pro: Pacienti môžu mysľou ovládať headset + VIDEO

5.8 2024 11:05

Neurotechnologický startup Synchron v utorok oznámil, že prepojil svoj implantát v mozgu s headsetom Apple Vision Pro. Teraz je možné, aby pacienti s obmedzenou fyzickou mobilitou ovládali zariadenie len svojimi myšlienkami, informuje cnbc.com.

Otvor článok

Ministri zahraničia G7 vyzvali na deeskaláciu na Blízkom východe

5.8 2024 11:17

MILÁNO - Vyhlásenie tiež vyzýva na uzavretie dohody o prímerí v Pásme Gazy a prepustenie izraelských rukojemníkov.

Otvor článok

Zelenskyj: Teraz je to realita na našom nebi. F-16 sú na Ukrajine + VIDEO

5.8 2024 11:24

KYJEV - Zelenskyj pri príležitosti Dňa vzdušných síl na nešpecifikovanej leteckej základni ukázal novinárom dve lietadlá, ktoré Ukrajina dostala od zahraničných partnerov.

Otvor článok

Gajanová zabehla nový slovenský rekord v behu na 800 metrov. Na postup do finále jej to však nestačilo

5.8 2024 11:36

PARÍŽ - Slovenskej atlétke Gabriele Gajanovej nestačil k postupu do finále behu na 800 m na OH v Paríži ani nový slovenský rekord 1:58,22 min, ktorý zlepšila po 37 rokoch. V druhom semifinálovom behu obsadila 6. priečku a nedostala sa medzi dvojicu postupujúcich priamo, ani medzi dve bežkyne postupujúce časom. V konečnom hodnotení jej patrilo 11. priečka.

Otvor článok

Situácia v Libanone eskaluje: Hrozí „totálna vojna“, podľa Blinkena nastane behom niekoľkých hodín

5.8 2024 11:48

Situácia na Blízkom východe eskaluje. Izraelskí vodcovia podľa denníka The Times of Israel uviedli, že budú diskutovať o pripravenosti na „totálnu vojnu“ s obavou, že by útoky mohli prísť z niekoľkých frontov. Podľa webu Axios očakávajú útok už v pondelok. Tamojšie bezpečnostné zložky sú v najvyššej pohotovosti. USA posielajú do regiónu vojnové lode a stíhačky. O možnom pondelkovom útoku hovoril s ministrami krajín skupiny G7 aj šéf americkej diplomacie Anthony Blinken, ako napísal server Axios.

Otvor článok

Florida má strach: K pevnine sa blíži obávaný hurikán Debby, hrozia „významné“ záplavy

5.8 2024 12:07

FLORIDA - Tropická búrka Debby, ktorá sa v sobotu vytvorila nad teplými vodami Mexického zálivu, by mala počas noci dosiahnuť silu hurikánu a v pondelok doraziť k severozápadnému pobrežiu Floridy. Nad americkou pevninou potom so sebou zrejme prinesie rekordné zrážky a nimi v priebehu týždňa aj hrozbu ničivých záplav na juhovýchodnom atlantickom pobreží USA. O odvolaní na americké Národné stredisko pre hurikány (NHC) o tom v nedeľu informovala agentúra AP.

Otvor článok

Rozsiahly požiar elektromobilov Mercedes v Južnej Kórei spôsobil výpadok elektriny. Vyhorelo vyše 140 áut + VIDEO

5.8 2024 12:16

INČCHON - Približne 480 domácností utrpelo výpadok elektriny v bytovom komplexe v Inčchone v dôsledku štvrtkového požiaru spôsobeného výbuchom elektrického vozidla Mercedes-Benz na podzemnom parkovisku.

Otvor článok

Banský Studenec: Obľúbené tajchy čelia NÁPORU: Koľko návštevníci zaplatia za parkovné?

5.8 2024 12:39

BANSKÝ STUDENEC - Na miestne jazerá chodí čoraz viac ľudí. Domáci ich pre preplnenosť zvyknú využívať málo, zvyčajne až v podvečerných hodinách.

Otvor článok

Denne počas letov vzniknú tony odpadu od jednorazových plastov

5.8 2024 12:45

BRATISLAVA - Riaditeľka komunikácie Envi-Paku Katarína Kretter tvrdí, že alternatívou do budúcnosti môžu byť biologicky rozložiteľné materiály, ktoré sú však drahšie ako plast.

Otvor článok

Maslo zo VZDUCHU? Zachutilo aj Billovi Gatesovi + VIDEO

5.8 2024 13:07

Maslo patrí k obľúbeným jedlám mnohých Slovákov. Okrem toho z mlieka poznáme aj rastlinné a po novom aj jedno vskutku špeciálne.

Otvor článok

HROZNÁ NEHODA: Cesta na Orave je uzavretá + FOTO

5.8 2024 13:14

DOLNÝ KUBÍN - Na mieste sa tvoria rozsiahle kolóny.

Otvor článok

Liptovský Mikuláš: Akadémia ozbrojených síl privítala 240 prvákov, medzi nimi je aj 60 žien

5.8 2024 13:18

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Noví prváci majú pred sebou sedemtýždňový základný vojenský výcvik.

Otvor článok

POZOR NA BÚRKY: Výstraha platí pre východné Slovensko

5.8 2024 13:19

Meteorológovia upozornili, že ich môže sprevádzať prudký lejak s intenzitou 20 až 30 milimetrov za 30 minút, nárazy vetra s rýchlosťou do 85 kilometrov za hodinu a krúpy.