Archív článkov za Október 2024, strana 1

Otvor článok

Počasie Utorok

1.10 2024 04:59

Predpoveď počasia na 01.10.2024 (Utorok)

Otvor článok

Austrálsky premiér vymenoval vyslanca pre boj proti islamofóbii

1.10 2024 08:05

CANBERRA - Austrálsky premiér Anthony Albanese vymenoval osobitného vyslanca pre boj proti islamofóbii.

Otvor článok

Slovensko očakáva nové investície z Južnej Kórey: Zameriava sa na automobilový priemysel a energetiku

1.10 2024 08:20

SOUL - Juhokórejské firmy plánujú nové investície na Slovensku, najmä v automobilovom priemysle, čo môže pomôcť pri rozvoji regiónov, ako je Horná Nitra. Premiér Robert Fico počas návštevy Južnej Kórey diskutoval aj o výstavbe nového jadrového reaktora v Jaslovských Bohuniciach. Spolupráca by sa mala rozšíriť aj do oblasti inovácií, obranného priemyslu a vedy, pričom obe krajiny našli spoločnú reč na viacerých frontoch.

Otvor článok

Izrael spúšťa pozemnú ofenzívu proti Hizballáhu: Nová fáza konfliktu na juhu Libanonu

1.10 2024 08:31

BEJRÚT - Izrael spustil "obmedzené, lokalizované a cielené pozemné útoky" na juhu Libanonu, čo znamená zintenzívnenie jeho prebiehajúcej ofenzívy proti hnutiu Hizballáh.

Otvor článok

Týždeň bezpečnosti na železniciach: Policajti skontrolovali takmer tisíc osôb a stovky vozidiel

1.10 2024 08:46

BRATISLAVA - Počas Týždňa bezpečnosti na železniciach sa do preventívnych akcií zapojilo 565 policajtov, ktorí skontrolovali 962 osôb a 768 motorových vozidiel na železničných priecestiach. Cieľom bolo zvýšiť bezpečnosť v železničnom sektore a predísť porušeniam zákona. Počas akcie odhalili Kontroly sa zamerali aj na kritické miesta infraštruktúry, ako sú mosty a tunely.

Otvor článok

Univerzitná nemocnica v Košiciach spustila očkovanie proti chrípke: Bez objednania a so zvýšenou kapacitou

1.10 2024 09:01

KOŠICE - Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura v Košiciach odštartovala sezónu očkovania proti chrípke. Záujemcovia sa môžu nechať zaočkovať každý utorok, stredu a štvrtok bez potreby objednania. Vakcinačné centrum je pripravené zaočkovať 400 až 500 ľudí týždenne, pričom ponúka aj možnosť súčasného očkovania proti COVID-19.

Otvor článok

Severná Karolína po búrke Helene: Záchranné tímy dopravujú núdzové zásoby do odrezaných oblastí, počet obetí stúpa + VIDEÁ

1.10 2024 09:17

BAT CAVE - V pondelok záchranné tímy letecky dopravovali núdzové zásoby potravín a vody do odľahlých oblastí Severnej Karolíny, ktoré boli odrezané a zničené tropickou búrkou Helene. Tá premenila západ štátu na krajinu pripomínajúcu "postapokalyptický" svet.

Otvor článok

Slovensko spúšťa očkovanie novou adaptovanou vakcínou proti COVID-19

1.10 2024 09:31

BRATISLAVA - Od 1. októbra bude na Slovensku dostupná nová adaptovaná vakcína Comirnaty JN.1, ktorá poskytuje zvýšenú ochranu proti aktuálne najrozšírenejšiemu variantu ochorenia COVID-19. Ministerstvo zdravotníctva zabezpečí jej distribúciu do očkovacích centier, pričom vakcína je určená pre všetky vekové kategórie.

Otvor článok

Oktagon mieri do Frankfurtu s jasným cieľom, lámať rekordy: Slovenský obor v súboji odlišných svetov!

1.10 2024 09:50

Po úspechu turnaja v Brne, kde bojovníci a fanúšikovia vytvorili jedinečnú atmosféru, prichádza organizácia Oktagon s doteraz najväčšou výzvou. Oktagon 62, ktorý sa bude konať 12.10. na futbalovom štadióne Deutsche Bank Park, v nemeckom Frankfurte, je na ceste stať sa najväčším eventom v histórii MMA v Európe. Podľa dostupných informácií je už teraz predaných 54-tisíc lístkov.

Otvor článok

Tragická nehoda na diaľnici D2: Zrážka s kamiónom si vyžiadala život vodiča

1.10 2024 10:05

BRATISLAVA - Na diaľnici D2 medzi Malackami a Bratislavou došlo k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej zahynul 40-ročný vodič osobného vozidla značky Peugeot. Nehoda, ktorá sa stala na 37,5 kilometri diaľnice, je aktuálne v štádiu vyšetrovania a premávka v tomto úseku je uzavretá.

Otvor článok

Ruské sily zaútočili na vojenské zariadenia ukrajinských ozbrojených síl v Záporoží

1.10 2024 10:11

Zasiahli najmä závod Motor Sich a závod na stavbu a opravu lodí v Záporoží, uviedol predseda komisie pre suverenitu, vlastenecké projekty a podporu veteránov Verejnej komory Ruskej federácie.

Otvor článok

Miliónový zápas je tu! Kde pozerať Slovan Bratislava vs Manchester City?

1.10 2024 10:28

BRATISLAVA - Už dnes budú mať slovenský fanúšikovia unikátnu možnosť. Prestížny anglický futbalový klub Manchester City dorazil do Bratislavy na druhé kolo Ligy Majstrov. Belasí fanúšikovia tak budú môcť naživo vidieť futbalových velikánov svetového kalibru akými sú Haaland, Foden, či hviezdny tréner Pep Guardiola. Citizens v prvom európskom zápase remizovali bez gólov s Interom Miláno. Slovan Bratislava prehral s Celticom Glasgow 5:1.

Otvor článok

Šéf amerického Fedu naznačil menšie znižovanie sadzieb v budúcnosti

1.10 2024 10:34

WASHINGTON - Predseda amerického Federálneho rezervného systému (Fed) Jerome Powell v pondelok uviedol, že ak ekonomické údaje zostanú stabilné, budúce zníženie sadzieb by malo byť menšie ako septembrové zníženie o pol percentuálneho bodu.

Otvor článok

Posilnenie imunitného systému: Kľúč k zdraviu a pohode

1.10 2024 10:49

BRATISLAVA - Imunitný systém je nevyhnutnou súčasťou našej obranyschopnosti, ktorá chráni organizmus pred vonkajšími a vnútornými hrozbami. Jeho správne fungovanie závisí od mnohých faktorov, vrátane výživy. Tento článok sa zaoberá tým, ako môžeme podporiť imunitný systém prostredníctvom stravy a aké potraviny sú najúčinnejšie pre udržanie zdravej obranyschopnosti.

Otvor článok

Izraelský útok na Damask: Tri obete a zranení civilisti, medzi nimi aj televízna moderátorka + VIDEÁ

1.10 2024 11:03

DAMASK - Tri civilné osoby prišli o život a ďalších deväť bolo zranených pri izraelskom leteckom útoku na sýrsku metropolu Damask, uviedli v utorok s odvolaním na vojenský zdroj sýrské štátne médiá.

Otvor článok

Jesenná celoplošná deratizácia v Košiciach: Dôležitý krok k ochrane verejného zdravia

1.10 2024 11:19

KOŠICE - Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Košiciach vyhlásil jesennú celoplošnú deratizáciu, ktorá potrvá od 1. do 31. októbra. Cieľom tejto akcie je regulácia živočíšnych škodcov, najmä hlodavcov, v mestských priestoroch a objektoch.

Otvor článok

Papagáje spôsobujú chaos v argentínskom meste: Obyvatelia bojujú s výpadkami elektriny a neporiadkom

1.10 2024 11:26

HILARIO ASCASUBI - Mesto Hilario Ascasubi v Argentíne čelí problémom s tisíckami papagájov, ktoré sa sem sťahujú kvôli odlesňovaniu okolitých kopcov. Tieto vtáky poškodzujú elektrické káble, čo vedie k výpadkom prúdu, a ich neustály hluk a výkaly spôsobujú obyvateľom zúfalstvo. Biológovia varujú, že kvôli miznúcemu prírodnému prostrediu musia vtáky hľadať potravu a úkryt v mestách.

Otvor článok

Policajná akcia v Bratislavskom kraji: Odhalených 12 vodičov pod vplyvom alkoholu

1.10 2024 11:35

BRATISLAVA - V pondelok prebehla v Bratislavskom kraji dopravná akcia, počas ktorej polícia odhalila 12 vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu, vrátane jedného s právoplatným zákazom šoférovať. Štyria z nich mali nameranú hodnotu alkoholu nad jedno promile.

Otvor článok

Marek Eštok: Štát je pripravený evakuovať Slovákov z Libanonu

1.10 2024 11:49

BRATISLAVA - V súvislosti s eskaláciou napätia na Blízkom východe dnes vysoký predstaviteľ Európskej únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josep Borrell inicioval neformálnu videokonferenciu predstaviteľov diplomacií členských štátov Únie.

Otvor článok

Šok na úkor českých hviezd: Brichta a Záděra padli, Kozubovský novým šampiónom

1.10 2024 12:02

Český MMA bojovník Leo Brichta nestačil na elitného brazílskeho bojovníka Jaira Pacheca a podľahol mu po 5 kolách na body. Pacheco ťažil z calf kickov, kvalitného grapplingu a kontrole na zemi. Hoci sa Brichta dokázal v 3. a 5 kole dostať do vrchnej pozície, zvyšné kolá šli na stranu Pacheca, ktorý sa ale pre preváženie nestal novým šampiónom RFA x IAF v ľahkej váhe.

Otvor článok

Rezort zdravotníctva: Na centrá integrovanej zdravotnej starostlivosti v Bratislavskom kraji poputujú vyše 3 mld. eur

1.10 2024 12:18

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva SR vyhlásilo 30. septembra 2024 výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok na doplnenie siete centier integrovanej zdravotnej starostlivosti. Na výzvu je alokovaná suma 3,3 mil. eur zo zdrojov EÚ. Výzva je určená pre projekty Bratislavského kraja a bude otvorená až do vyčerpania alokovanej sumy.

Otvor článok

Prvé fotografie Lebrona a jeho syna Bronnyho v dresoch Lakers: História sa prepisuje! + VIDEO

1.10 2024 12:33

Sú prvou dvojicou otca a syna, ktorá hrá súčasne v NBA, a to dokonca v jednom tíme! Najlepší strelec NBA má v tejto sezóne nového spoluhráča - svojho syna Bronnyho Jamesa, 55. hráča draftu NBA.

Otvor článok

Košice: Pri kontrole na železniciach bolo odhalených 66 priestupkov + VIDEO

1.10 2024 12:49

KOŠICE - Zámerom bolo zvyšovať bezpečie občanov a ochranu života, zdravia a majetku v obvode železničných dráh. Pretože bezpečnosť všetkých cestujúcich je pre políciu prvoradá.

Otvor článok

Šimkovičová v USA: Národnému českému a slovenskému múzeu a knižnici venovala za rezort kultúry 10-tisíc eur a knižný dar

1.10 2024 13:11

NEW YORK - Pracovný program ministerky v štáte Iowa pokračoval nasledujúci deň, 27. septembra návštevou Prezidentskej knižnice a múzea Herberta Hoovera v meste West Branch ako jedného zo vzorov starostlivosti o národné kultúrne pamiatky.

Otvor článok

Čínsky Deep Blue Aerospace zaznamenal neúspešné pristátie rakety Nebula-1: Motor sa predčasne vypol a spôsobil výbuch + VIDEO

1.10 2024 13:28

Čínska vesmírna startupová spoločnosť Deep Blue Aerospace zažila neúspech pri pristávaní svojej rakety Nebula-1 počas najnovšieho testu, keď sa motor vypol predčasne. Raketa bola len 1,6 stopy nad zemou, keď došlo k vypnutiu motora Thunder-R1, čo spôsobilo, že sa Nebula-1 zrútila na pristávaciu plochu a vyvolala požiar.

Otvor článok

Medzinárodný deň doktorov: Oslava hrdinov nášho zdravia a ich neoceniteľnej úlohy

1.10 2024 13:43

BRATISLAVA - Tento deň nám pripomína ich neoceniteľnú úlohu v ochrane a zlepšovaní verejného zdravia, a to nielen v diagnostike a liečbe chorôb, ale aj v prevencii a vzdelávaní pacientov. V súčasnej dobe, keď čelíme mnohým globálnym zdravotným výzvam, je dôležité uznať obetavosť a odhodlanie lekárov, ktorí sa neúnavne snažia chrániť životy a zlepšiť zdravie svojej komunity.

Otvor článok

Tragédia v Thajsku: Požiar školského autobusu na predmestí Bangkoku si pravdepodobne vyžiadal 25 životov

1.10 2024 14:09

BANGKOK - V utorok v Thajsku padla obava, že pri požiari školského autobusu na predmestí Bangkoku, ktorý prevážal študentov a učiteľov na výlet, mohlo zahynúť približne 25 ľudí. Vláda zároveň oznámila, že 16 cestujúcich bolo hospitalizovaných.

Otvor článok

OSN: Viac ako polovica ruských vojnových zajatcov na Ukrajine bola mučená

1.10 2024 14:56

ŽENEVA 1. októbra – Viac ako polovica z 205 ruských vojnových zajatcov na Ukrajine, ktorých skúmala OSN, uviedla, že boli vystavení mučeniu a zlému zaobchádzaniu, uviedol Úrad vysokého komisára OSN pre ľudské práva v pravidelnej správe o situácii na Ukrajine.

Otvor článok

Pripomeňme si, na čo zabúdame. Pripomeňme si, akí dôležití sú priatelia

1.10 2024 15:22

Dary sú na to, aby sme ich využívali. Pamätám si, keď som to počula prvý raz. Pomyslela som si, že veď to je hádam logické, načo iné by dary boli, ak nie na využívanie. Pravdou však je, že ako som rástla a čoraz viac sa snažila žiť, zistila som, že také samozrejmé to nie je.

Otvor článok

Kam sa s deťmi vybrať na najlepší jesenný výlet

1.10 2024 17:16

Zvieracie farmy, bazény a aquaparky, rozprávková cesta lesom - to všetko môžete zažiť na jeseň s deťmi na najkrajších miestach Slovenska.

Otvor článok

Práca namiesto dávok: Ministerstvo práce spúšťa legislatívu na zlepšenie zamestnanosti + VIDEO

1.10 2024 18:00

BRATISLAVA - Ministerstvo práce chce motivovať dlhodobo nezamestnaných a osoby s nízkou kvalifikáciou, aby si našli prácu. Pripravilo preto novely zákonov, ktorých cieľom je zlepšiť podmienky ich zamestnávania. Nové opatrenia majú zvýšiť efektivitu poskytovaných služieb zamestnanosti a podporiť pracovnú integráciu najzraniteľnejších skupín na trhu práce.

Otvor článok

NHL opäť v Prahe! O2 aréna privíta Šabľozubých proti Diablom. + VIDEO

1.10 2024 19:00

NHL sa v rámci Global Series opäť vracajú do Česka. 4. a 5. Októbra tak bude pražská O2 aréna hostiť dueli medzi Buffalo Sabres a New Jersey Devils. Predstavia sa aj naše domáce hviezdy ako Ondrej Palat, Tomáš Nosek, či mladý slovák Šimon Nemec.

Otvor článok

Čo sa môžeme naučiť od Ježiša o hneve

2.10 2024 12:59

Šesť efektívnych spôsobov, ako aj v hneve nájsť východisko