Archív článkov za September 2024, strana 2

Otvor článok

NDS: Oprava pri kúpe diaľničnej známky je odteraz jednoduchšia

2.9 2024 11:36

BRATISLAVA - Pokiaľ si motorista zakúpi nové vozidlo, ale ponechá si svoje EČV, na ktoré mal zakúpenú diaľničnú známku, naďalej mu známka platí.

Otvor článok

Pellegrini: Chcem, aby deti našli balans medzi technológiami a skutočným životom + VIDEO + FOTO

2.9 2024 11:48

BANSKÁ BYSTRICA - Školu otvoril okrem prezidenta aj primátor Banskej Bystrice Ján Nosko, ktorý ocenil vynikajúce výsledky školy.

Otvor článok

Daňový proces s Hunterom Bidenom: Bude menej politicky napätý, ale rovnako pikantný

2.9 2024 12:05

LOS ANGELES - Hunter Biden už síce nie je takým politickým hráčom, akým bol v čase, keď sa jeho otec Joe Biden ešte uchádzal o znovuzvolenie za prezidenta, ale bude pod drobnohľadom, keďže tento týždeň čelí v Los Angeles obvineniam z viacerých daňových podvodov a daňových únikov a v prípade uznania viny mu hrozí až 22 rokov za mrežami.

Otvor článok

Mbappe prvýkrát skóroval v La Lige: Dúfal som, že sa to podarí + VIDEO

2.9 2024 12:11

MADRID - Francúzsky futbalista Kylian Mbappe si otvoril strelecký účet v španielskej La Lige. Dvadsaťpäťročný kanonier sa dočkal presného zásahu až vo štvrtom ligovom vystúpení v drese Realu Madrid a vďaka dvom gólom do siete Realu Betis zariadil víťazstvo "bieleho baletu" 2:0.

Otvor článok

Lukáš Adamec zverejnil videoklip k piesni Rád by som. Natočil ho na jeden záber + VIDEO+ FOTO

2.9 2024 12:21

Populárny spevák, Lukáš Adamec, ponúkol vizuálnu podobu ďalšej skladbe zo svojho tretieho sólového albumu BODKA. Unikátne video k skladbe Rád by som vzniklo v spolupráci s Michalom Nemtudom. Spevák vysvetlil, ako vznikajú efekty v “jednorázovke“.

Otvor článok

Politici oplakávajú rukojemníkov, vyjadrujú rozhorčenie nad Hamasom a opätovne vyzývajú na ukončenie vojny

2.9 2024 12:38

WASHINGTON - Po tom, ako izraelské obranné sily našli telá šiestich rukojemníkov, prišli kondolencie z Bieleho domu, od členov Kongresu a z politických kampaní.

Otvor článok

STOP ŠIKANE! Ministerstvo školstva predstavuje konkrétne opatrenia + VIDEO

2.9 2024 12:49

BANSKÁ BYSTRICA - Do konca roka budú všetky školy v pôsobnosti BBSK preškolené, aby vedeli účinne identifikovať a riešiť prípady šikany.

Otvor článok

Zamestnanci sa dočkali vyšších stravovacích príspevkov: Rezort zvyšuje sumy od 1. septembra

2.9 2024 13:16

BRATISLAVA - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny zvýšilo od 1. septembra sumy stravného pre zamestnancov pri pracovných cestách.

Otvor článok

Barmský pytón zjedol zaživa ešte väčšieho pytóna sieťovaného

2.9 2024 13:42

Barmský pytón bol spozorovaný, ako napadol a zhltol pytóna sieťovaného. Podľa vedcov by mohlo ísť o prvý známy prípad, keď sa tieto dva najväčšie hady na svete navzájom ulovili.

Otvor článok

Bratislava: Nehoda smerom do Trnavy! Diaľnica D1 je uzavretá + FOTO

2.9 2024 14:07

BRATISLAVA - Zatiaľ z neznámych príčin došlo k zrážke osobného a nákladného vozidla, pri ktorej bola jedna osoba vážne zranená.

Otvor článok

Poľnohospodári očakávajú nižšiu úrodu. A dôvod?

2.9 2024 14:14

Odhad úrody slnečnice, kukurice a repy bude spresnený v septembrových odhadoch.

Otvor článok

Bezpečnosť a pozitívna atmosféra na školách! Polícia pripomína dôležitosť oznamovania šikany

2.9 2024 14:17

Snahou polície bude aj tento školský rok pôsobiť preventívne a v spolupráci so školami a výchovno-vzdelávacími inštitúciami budeme naďalej pokračovať vo vykonávaní besied, prednášok a interaktívnych aktivít v snahe zabrániť a eliminovať hrubému správaniu, šikanovaniu a iným nevhodným prejavom správania

Otvor článok

Podpora odľahčenia opatrovateľov: Rezort prispeje rodičom zdravotne znevýhodnených detí + VIDEO + FOTO

2.9 2024 14:23

BRATISLAVA - Projekt Podpora odľahčenia opatrovateľov je určený ľuďom poberajúcim peňažný príspevok na opatrovanie dieťaťa vo veku 6 - 18 rokov, ktorému bola poskytnutá sociálna služba v rámci odľahčovacej služby.

Otvor článok

Austrálsky pedagóg roky zneužíval deti. Priznal sa až k 307 prípadom

2.9 2024 14:43

BRISBANE - Bývalý zamestnanec detského domova sa v pondelok na súde v austrálskom Brisbane priznal k 307 prípadom násilia páchaného na deťoch. 46-ročný Ashley Paul Griffith počas svojho pôsobenia v Austrálii a v talianskej Pise v rokoch 2007 až 2022 ublížil desiatkam detí a niekoľko z nich znásilnil, uviedol denník The Guardian.

Otvor článok

Festival Pomlé - oslava chutí, vín a tradícií Horného Žitného ostrova + VIDEO

2.9 2024 15:01

Festival Pomlé v Šamoríne každoročne spája ľudí zo širokého okolia. Krásne prostredie lesoparku Pomlé sa stalo 30. a 31. augusta 2024 opäť epicentrom dobrého jedla, vína a kultúry.

Otvor článok

Palestínski ozbrojenci zabili na Západnom brehu 3 izraelských policajtov

2.9 2024 15:15

JERUZALEM - Podľa izraelských úradov boli v nedeľu zabití traja izraelskí policajti, jedna žena a dvaja muži, po tom, čo palestínski ozbrojenci spustili paľbu na izraelské kontrolné stanovište na okupovanom Západnom brehu Jordánu.

Otvor článok

Nemecký kancelár Scholz sa obáva nárastu krajnej pravice v regionálnych voľbách

2.9 2024 15:31

BERLÍN - Nemecký kancelár Olaf Scholz označil výsledky dvoch regionálnych volieb, ktoré priniesli veľké víťazstvo krajne pravicovej AfD a straty pre jeho koalíciu, za „trpké“ a vyzval hlavné strany, aby vytvorili vlády bez „pravicových extrémistov".

Otvor článok

Záhorská Bystrica: Na zastávke namiesto streľby bitka. 43-ročný muž bol zranený

2.9 2024 15:33

ZÁHORSKÁ BYSTRICA - Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR pôvodne informovalo, že na zastávke v bratislavskej mestskej časti Záhorská Bystrica sa malo strieľať a jeden muž mal byť zranený.

Otvor článok

Komédia Beetlejuice Beetlejuice otvorila festival v Benátkach a zožala štvorminútový potlesk! + VIDEO

2.9 2024 16:00

Ako spoznáme ozajstnú filmovú klasiku? Celé generácie fanúšikov a fanúšičiek ju majú v obľube, tešia sa z každého ďalšieho pozretia a nevedia sa dočkať pokračovania. Pri snímke Beetlejuice si legendárny režisér Tim Burton dal načas a čakali sme na ňu viac ako 36 rokov! Čakanie je na konci, pokračovanie s názvom Beetlejuice Beetlejuice je na svete a v stredu otvorilo 81. ročník Medzinárodného filmového festivalu Benátky. Do slovenských kín príde čoskoro – už 5. septembra ho môžete hľadať v tom vašom!

Otvor článok

Vedci naznačujú, že lieky na chudnutie „spomaľujú proces starnutia"

2.9 2024 16:20

Lieky na zníženie telesnej hmotnosti môžu spôsobiť revolúciu v zdravotníctve tým, že spomalia proces starnutia a umožnia ľuďom žiť dlhšie a v lepšom zdraví. Toto je dramatické posolstvo popredných vedcov po štúdiách, ktoré boli minulý týždeň prezentované na konferencii Európskej kardiologickej spoločnosti v Londýne.

Otvor článok

Horúčavy pokračujú! Lámu sa teplotné rekordy, platia aj výstrahy pred požiarmi + MAPA

2.9 2024 16:43

Hoci sa 1. septembra začala jeseň, počasie v našej oblasti na to podľa SHMÚ ani zďaleka nevyzeralo.

Otvor článok

V holandských školách platí celonárodný zákaz používania mobilov v triedach

2.9 2024 17:09

AMSTERDAM - V Holandsku od pondelka platí celonárodný zákaz používania mobilných telefónov na školách. Zákaz na stredných školách platí už od začiatku tohto kalendárneho roka a teraz začalo platiť aj na základných školách.

Otvor článok

Pitná voda pre všetkých: Taraba a Andrassy bojujú proti neudržateľnému systému vodární

2.9 2024 17:31

BRATISLAVA - Taraba a Andrassy sa zhodli, že je úlohou štátu, ako zodpovedného hospodára, výraznejšie posilniť vplyv štátu a jednoznačne stanoviť povinnosti a smerovanie vodárenských spoločností.

Otvor článok

Školy pod drobnohľadom: Bezpečnostné dotazníky prinesú nové opatrenia + VIDEO

2.9 2024 17:46

BRATISLAVA - Komisár pre deti Jozef Mikloško dodal, že deti sú pripravené na zložité situácie, ktoré môžu nastať, a z hľadiska vonkajšej bezpečnosti je všetko pripravené.

Otvor článok

Rarita, ktorá vo svete športu takmer nemá obdoby: Na jednej karte bude zápasiť otec aj syn

2.9 2024 18:00

Každý fanúšik bojových umení v Česku a na Slovensku vie, kto je Václav Sivák. Neporazená hviezda kickboxu vyhráva jeden titul za druhým a nič nenasvedčuje tomu, že by mal prestať.

Otvor článok

Košice: Muž chcel zastreliť ženu, udrel ju niekoľkokrát tyčou

2.9 2024 18:00

KOŠICE - Na mieste činu sa nachádzal aj 67-ročný muž, ktorého svedectvo môže podľa polície významne prispieť k objasneniu prípadu.

Otvor článok

Prenasledovaná juhoafrická kráľovná krásy vyhrala súťaž v Nigérii

2.9 2024 18:30

Chidimma Adetshina, ktorú prenasledovali kvôli jej národnosti a ktorá musela odstúpiť zo súťaže Miss Južnej Afriky, sa stala kráľovnou krásy úplne inej krajiny.

Otvor článok

Plánujete letieť? Pozor na nové pravidlá pre tekutiny a príručnú batožinu

2.9 2024 19:00

Od 1. septembra došlo k zmenám v leteckej doprave. Na všetkých európskych letiskách začalo platiť staré pravidlo spred 20 rokov. Európska únia oznámila nové štandardy pre množstvo tekutiny, s ktorým vás pustia na palubu lietadla. Upraviť by sa mala aj veľkosť príručnej batožiny.

Otvor článok

Záchranári objavili telá všetkých obetí havárie vrtuľníka na Kamčatke +VIDEO

2.9 2024 19:30

KAMČATKA - Záchranári našli telá všetkých obetí nehody vrtuľníka Mi-8, ktorý havaroval počas víkendu na polostrove Kamčatka na ruskom Ďalekom východe. Oznámil to v pondelok minister pre mimoriadne situácie Kamčatského kraja Sergej Lebedev.

Otvor článok

REPORTÁŽ Slovenský deň kroja v Banskej Bystrici: Veľké defilé pestrofarebných krojov +FOTO + VIDEO

2.9 2024 22:01

BANSKÁ BYSTRICA – 7. ročník Slovenského dňa kroja sa v nedeľu 1. septembra niesol v meste pod Urpínom v znamení tradícií a ľudových zvykov.

Otvor článok

Počasie Utorok

3.9 2024 05:02

Predpoveď počasia na 03.09.2024 (Utorok)

Otvor článok

Swiateková porazila Samsonovovú a postúpila do štvrťfinále US Open + VIDEÁ

3.9 2024 08:08

NEW YORK - Poľská tenistka Iga Swiateková postúpila do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Svetová i nasadená jednotka zdolala v osemfinále šestnátku "pavúka" Rusku Ľudmilu Samsonovovú 6:4, 6:1. V boji o semifinále nastúpi proti turnajovej šestke Američanke Jessicej Pegulovej, ktorá zvíťazila nad osemnástou nasadenou Dianou Šnajderovou z Ruska 6:4, 6:2.

Otvor článok

Volkswagen zvažuje zatvorenie nemeckých závodov, aby ušetril miliardové náklady

3.9 2024 08:16

WOLFSBURG - Volkswagen zvažuje zatvorenie dvoch nemeckých tovární, čo by bolo vôbec prvé zatvorenie automobilky v jej domovskej krajine, keďže sa snaží prejsť na iné ako fosílne palivá.

Otvor článok

Čierny kašeľ v Česku: Zomrelo 3-mesačné dievčatko. Ide už o 9. obeť

3.9 2024 08:24

Tohtoročná epidémia čierneho kašľa je v Českej republike najsilnejšia za viac ako 60 rokov, pričom počet pacientov prekonáva rekordy z 50. rokov minulého storočia.

Otvor článok

Eštok na náročných pretekoch: Niekedy si treba siahnuť na dno síl a otestovať sa + FOTO

3.9 2024 08:39

Do cieľa dobehol minister v čase 1:20:19 a obsadil tak celkové 184. miesto zo 668 zúčastnených mužských pretekárov v kategórii Open. Štyria účastníci preteky nedokončili.

Otvor článok

Američania zhabali lietadlo, ktoré používal Maduro. Stroj bol získaný nelegálne

3.9 2024 08:51

Spojené štáty zabavujú v Dominikánskej republike lietadlo, ktoré používa venezuelský prezident Nicolás Maduro. Podľa ministerstva spravodlivosti bolo lietadlo nadobudnuté v rozpore so sankciami. Spojené štáty uvaľujú sankcie na venezuelské hospodárstvo a mnohých vládnych predstaviteľov za zásahy proti opozícii. Americké úrady zasa chcú stíhať Madura za údajné organizovanie pašovania drog do Spojených štátov.