Archív článkov za August 2024, strana 3

Otvor článok

Nové Zámky: Cez priecestie, kde zomrelo 7 ľudí, už nejazdia autobusy

2.8 2024 14:38

NOVÉ ZÁMKY - Nová trasa vedie popod tri mosty s obmedzenou výškou 3,1 metra, preto musel dopravca vymeniť niektoré vozidlá na dotknutých linkách.

Otvor článok

ŠOK na olympiáde: Slovenská plavkyňa Potocká po rozplavbe SKOLABOVALA

2.8 2024 14:41

PARÍŽ - Slovenská plavkyňa Tamara Potocká v piatok (2. augusta) nepostúpila do olympijského semifinále na 200 m pol.pr.. V rozplavbách mala čas 2:14,20 a skončila na 23. mieste. Po skončení rozplavby však skolabovala.

Otvor článok

Influencerka prezývaná "Najkrajšia ruská motorkárka" zomrela pri vážnej nehode v Turecku

2.8 2024 15:00

Ruské osobnosti z motorkárskeho sveta tvrdia, že smrteľná nehoda, pri ktorej zomrela „najkrajšia motorkárka“ v krajine, bola spôsobená tým, že jej červenú motorku BMW S1000RR 2015 zrazil z cesty turecký jazdec, s ktorým cestovala.

Otvor článok

Bratislava: Byty Slovákov opäť VYKRÁDAJÚ zlodeji. Skontrolujte si dvere, či na nich nemáte TOTO!

2.8 2024 15:10

BRATISLAVA - Polícia eviduje za júl v Bratislave zvýšený počet krádeží vlámaním do bytov. Čo použili páchatelia?

Otvor článok

Stropkov: Obnovený jarmok ponúkne remeslá, folklór aj pop

2.8 2024 15:21

STROPKOV - Pripravená je i tombola a návštevníci sa môžu tešiť na bezmála 200 stánkov s občerstvením i spotrebným tovarom a chýbať nebudú ani klasické jarmočné atrakcie.

Otvor článok

POZOR! V nedeľu uzatvoria na niekoľko hodín D1 pri Bratislave smer Trnava

2.8 2024 15:24

BRATISLAVA - Postupné obmedzovanie dopravy začne v nedeľu od 1.00 do 3.00 h. Úsek diaľnice má byť uzatvorený do popoludňajších hodín.

Otvor článok

Zuberec: Pod Roháčmi sa začínajú folklórne slávnosti

2.8 2024 15:41

ZUBEREC - V jednotlivých programoch sa od piatka do nedele predstaví viac ako tisícka účinkujúcich zo Slovenska, Česka, Srbska a Írska.

Otvor článok

OS SR: Starostlivosť o psychiku vojakov sa zameriava najmä na prevenciu

2.8 2024 15:43

BRATISLAVA - V prípadoch, keď sa u vojakov napriek psychologickej príprave objavia príznaky psychickej poruchy, podstupujú vojaci klinické psychologické alebo psychiatrické vyšetrenie.

Otvor článok

Dovozy áut zo zahraničia lámu na Slovensku rekordy. Kúpa ojazdeného auta z cudziny nemusí byť vždy výhodné, upozorňujú experti

2.8 2024 16:18

BRATISLAVA - Individuálne dovozy áut zo zahraničia na Slovensku lámu rekordy. Počas júla tohto roku bolo na Slovensko spoza hraníc individuálne dovezených najviac osobných automobilov za uplynulých 16 mesiacov, drvivá väčšina z nich bola ojazdených.

Otvor článok

Intel pre zásadné zmeny zruší 15 000 pracovných miest

2.8 2024 16:39

SAN FRANCISCO - Intel vo štvrtok uviedol, že zruší 15 000 pracovných miest v celej spoločnosti, keďže výrobca čipov presadzuje zásadné zmeny v prostredí rastúcej konkurencie zo strany svojich konkurentov.

Otvor článok

Španiel Alcaraz je prvý finalista mužskej dvojhry v Paríži

2.8 2024 17:05

PARÍŽ - Španielsky tenista Carlos Alcaraz sa stal prvým finalistom mužskej dvojhry na olympijskom turnaji v Paríži. V piatkovom semifinále deklasoval v pozícii nasadenej dvojky Kanaďana Felixa Augera-Aliassimea 6:1 a 6:1.

Otvor článok

Záver olympijských hier bude veľkolepý: Tom Cruise plánuje kaskadérsky kúsok, pri ktorom pristane na nápise Hollywood + VIDEO

2.8 2024 17:25

PARÍŽ - Olympiáda v Paríži by sa mala dočkať veľkolepého záveru, pri ktorom herec Tom Cruise má spraviť kaskadérsky kúsok. Mal by pristáť na slávnom nápise Hollywood v Los Angeles v USA a pozývať divákov na ďalší ročník hier.

Otvor článok

Prešov: Východ získal ďalšieho investora, popredná čínska spoločnosť postaví na Slovensku svoj prvý závod v Európe

2.8 2024 18:10

PREŠOV - Na Slovensko mieri čínsky investor. Čínska spoločnosť Jiangsu Xinquan Automotive Trim podpísala zmluvu na prenájom približne 18-tisíc metrov štvorcových priemyselných a logistických priestorov v CTPark Prešov Juh.

Otvor článok

Európske letné perly: 5 nezabudnuteľných destinácií pre vašu dovolenku

2.8 2024 18:42

Leto sa prehuplo do druhej polovice prázdnin. I napriek tomu je stále dostatok času na plánovanie dovolenky. Či už túžite po relaxe na pláži, dobrodružstve v horách alebo kultúrnom zážitku v rušnom meste, existuje množstvo úžasných destinácií, ktoré stoja za návštevu.

Otvor článok

Turecký športovec sa stal virálnym po tom, čo vyhral striebro s rukou vo vrecku a bez výstroja + VIDEO

2.8 2024 19:09

PARÍŽ - Turecký športový strelec Yusuf Dikec získal striebornú medailu v súťaži zmiešaných družstiev vo vzduchovej pištoli na 10 metrov. Jeho výkon priniesol Turecku vôbec prvú olympijskú medailu v streľbe, informuje portál Šport.

Otvor článok

POZOR! Môže vám vybuchnúť priamo v aute. Ak si TOTO nechávate vo vozidle počas leta, nerobte to

2.8 2024 19:32

Expert varoval pred nebezpečenstvom, ktoré môže predstavovať stúpajúca teplota, ak necháte v aute obľúbený predmet Slovákov.

Otvor článok

Zmrzlina z fašírky, leča alebo kyslých uhoriek? Cukráreň vás prevedie netradičným gastrozážitkom

2.8 2024 19:43

TATABÁNYI - Fanúšikov si získala praženicová zmrzlina, ale tiež príchuť tvarohových slížov či nakladaných uhoriek. Tie sa tak rýchlo vypredali, že nové dávky museli niekoľkokrát vyrábať. Veľký úspech zožal aj syr čedar a majiteľ Róbert bol najviac prekvapený z toho, ako rýchlo sa ujala rožková zmrzlina.

Otvor článok

Počasie Sobota

3.8 2024 05:48

Predpoveď počasia na 03.08.2024 (Sobota)

Otvor článok

Banská Štiavnica: Podujatie Nezabudnuté remeslá privíta desiatky remeselníkov. Vystúpia aj folklórne súbory

3.8 2024 07:03

BANSKÁ ŠTIAVNICA - O hudobný a tanečný program sa postarajú Folklórny súbor (FS) Marína zo Zvolena, FS Haviar z Rožňavy a Ľudová hudba Pokošovci.

Otvor článok

Prokrastinácia alebo lenivosť? 7 tipov, ako byť viac produktívny

3.8 2024 08:16

Prokrastinácia sa najčastejšie objavuje u žiakov, študentov, ale aj tých, ktorí pracujú z domu a robia skrátka niečo úplne iné namiesto svojich povinností. Často však býva nesprávne zamieňaná s lenivosťou.

Otvor článok

Lečofestival vo Veľkých Kapušanoch: Súťaž vo varení leča a bohatý program + VIDEO

3.8 2024 08:18

VEĽKÉ KAPUŠANY - Tento rok vystúpi skupina HEX, maďarská skupina R-GO, miestne folklórne skupiny Vánok a Komócsa a Csipkés.

Otvor článok

Nový vedecký objav môže pomôcť pri liečbe rakoviny pankreasu

3.8 2024 09:16

LONDÝN / WASHINGTON – Rakovina pankreasu dokáže vypínať molekuly v jednom z najdôležitejších génov tela, zistili vedci zo Spojeného kráľovstva a USA. Tento objav teraz môže pomôcť pri hľadaní nových spôsobov liečby tejto agresívnej formy ochorenia.

Otvor článok

Prešovský kraj: Nové zážitky pre turistov? +FOTO

3.8 2024 10:09

PREŠOV - Turisti sa môžu napríklad vybrať do Polonín a so sprievodcom sa ponoriť do hlbín pralesa alebo dokonca bivakovať pod hviezdami.

Otvor článok

Ako odľahčiť svoj kufor pred dovolenkou? 12 vecí, ktoré radšej nechajte doma

3.8 2024 11:21

Je pravdepodobné, že nie každý predmet vo vašom kufri musí ísť s vami na dovolenku. Odľahčite svoj kufor tým, že z neho vyhodíte nepotrebné veci. Od fénu a toaletných potrieb až po kozmetické tašky a časopisy. USA Travel Today prináša 12 vecí, ktoré si môžete vyškrtnúť zo svojho zoznamu.

Otvor článok

Hrochy boli PODCENENÉ! V štúdii prekvapili vedcov, ich rýchly klus pripomína lietanie

3.8 2024 12:08

Hroch je považovaný za pomalé a neobratné zviera. Nový výskum ale ukázal, že veda bežecké schopnosti týchto veľkých zvierat výrazne podcenila.

Otvor článok

Veľkolepá premiéra, emócie a standing-ovation. Po úspechu na MFF v Karlových Varoch prichádza do slovenských kín veľkofilm Vlny!

3.8 2024 12:49

Herečky Táňa Pauhofová, Michaela Majerníková, herci Tomáš Maštalír, Martin Hofmann, Vojtěch Kotek, Vojtěch Vodochodský, Petr Lněnička, producentky Monika Kristl, Wanda Adamík Hrycová a aj režisér Jiří Mádl predstavili očakávaný strhujúci triler Vlny prvému publiku. „Česko a Slovensko vôbec nie sú malé krajiny, ako by sa mohlo zdať,“ odkazuje autor veľkofilmu Jiří Mádl.

Otvor článok

Zopár tipov, ako si udržiavať pevnú myseľ, časť prvá: V tichu je kľúč k dobrej budúcnosti

3.8 2024 13:09

V Biblii sa píše, že kto dúfa v Boha, bude mať pevnú myseľ. Myseľ, ktorá sa neznepokojí, ktorá sa nenaplní úzkostlivými myšlienkami, aj keby sa pred človeka postavil obor aj s celou svojou rodinou. Lenže, ako to už býva, nič nepríde len tak, samo od seba, ale treba aj ľudskú aktivitu. Hoci sa nám možno nechce a boli by sme radšej, keby všetko Boh urobil za nás (veď kto by to nechcel, však?), aj my musíme priložiť ruku k dielu.

Otvor článok

Hemingway bol jedným z opitých poétov. Spisovatelia po stáročia fungovali na alkohole a my vieme prečo

3.8 2024 14:23

Čo viedlo toľkých spisovateľov k pitiu a nadmernému pitiu? Bola to hnacia sila za úspechom každého druhu, hlad po prestíži, sláve a peniazoch v spojení s bremenom kladeným na tvorivé ja? Stáli za tým depresie či šero daného obdobia? A prečo sa tvorcom tak darilo pod častou silou tvrdého alkoholu, ktorý by málokto zniesol?

Otvor článok

Obaja porazili Gábora, teraz sa ich cesty skrížili: Mikulášek pozná meno svojho ďalšieho súpera + VIDEO

3.8 2024 14:45

Český MMA bojovník Václav „Baba Jaga“ Mikulášek mieri do svojho ďalšieho zápasu pod organizáciou RFA. Jeho debut dopadol najhoršie, ako len mohol. V mimoriadne krátkom zápase dvakrát udrel kolenom do genitálií Gabriela Töröka a vzápätí bol diskvalifikovaný. Špekulovalo sa o okamžitej odvete, no zatiaľ ostávajú tieto dvere otvorené.

Otvor článok

DUCHOŇ: Pozrite si prvé zábery zo zákulisia nakrúcania filmu o kultovom umelcovi!

3.8 2024 16:48

Životný príbeh Karola Duchoňa ožíva! Režisér Peter Bebjak má za sebou prvé dni nakrúcania dobového filmu o hudobnej legende, ktorá vďaka svojmu výnimočnému talentu spája generácie. Duchoňove piesne miluje rovnako staršia a stredná generácia ako aj mladí po dvadsiatke.

Otvor článok

Letné dobrodružstvá pre deti v Banskej Štiavnici: Festival 4 živly začína

3.8 2024 17:09

Ak hľadáte miesto, na ktorom bude môcť vaša rodina s deťmi stráviť kvalitný letný čas, budúci týždeň ním rozhodne bude Banská Štiavnica. Okrem toho, že ponúka množstvo turistických atrakcií, v stredu 7. augusta v nej začne 26. Letný filmový festival 4 živly, ktorý ponúkne vo svojom programe aj viacero filmov pre detské publikum, alebo dvojicu tvorivých dielní, na ktorej sa vaše potomstvo bude môcť zoznámiť so základmi filmovej animácie.

Otvor článok

Zopár tipov, ako si udržať pevnú myseľ, časť druhá: Plňme sa, ďakujme a dávajme

3.8 2024 17:57

Existuje spôsob, ako si udržať pevnú myseľ aj v časoch búrky. Existuje spôsob, ako sa nenechať zlomiť ani v tom najhoršom. Existuje možnosť zostať silným človekom, nech by sa dialo čokoľvek. Čítame o tom v Biblii, kde sa píše, že dúfať v Hospodina znamená mať pevnú myseľ. Ale dúfať v Neho, to nie je pasivita, to si vyžaduje aktivity.

Otvor článok

Počasie Pondelok

4.8 2024 05:15

Predpoveď počasia na 05.08.2024 (Pondelok)

Otvor článok

Počasie Nedeľa

4.8 2024 05:53

Predpoveď počasia na 04.08.2024 (Nedeľa)

Otvor článok

Nedorozumenie vedie k zlým rozhodnutiam. Tu sú niektoré verše z Biblie, ktoré sme si nesprávne vyložili

4.8 2024 07:09

Viete, ako to chodí, keď si niečo zle vysvetlíme. Môže to byť len maličkosť. Napríklad sa niekto na nás pozrie a my, na základe nášho aktuálneho citového nastavenia, usúdime, že sa na nás hnevá. Cítime sa odmietnuto a smútok začína zdvíhať päsť, aby nás poriadne pobúchal na srdce. Zle si vysvetlíme, čo nám kto povedal a prečo nám to povedal, prečo nás niekam nezavolali. Dá sa vlastne bez pochýb napísať, že život je plný nedorozumení.

Otvor článok

Márny boj o záchranu automobiliek z EÚ? Číňania vytiahli fintu so skladačkami

4.8 2024 09:07

PEKING - Čínske automobilky sú pripravené vyrábať elektromobily v mnohých európskych krajinách, od Španielska až po Turecko, aby sa vyhli vysokým dovozným clám. Tá zaviedla Európska únia, aby oslabila ich cenovú výhodu a pomohla zavedeným automobilkám v regióne. Elektromobily vyrobené v Európe by sa však mohli stať novou hrozbou pre európske automobilky, píše agentúra Bloomberg.