Archív článkov za September 2024, strana 4

Otvor článok

Tragická smrť šéfa Audi v Alpách: Počas horolezeckého výstupu spadol stovky metrov do rokliny

3.9 2024 18:15

RÍM - Fabrizio Longo, šéf talianskej automobilovej divízie Audi, tragicky zahynul počas víkendu pri výstupe na horu Adamello. Skúsený horolezec spadol do rokliny vo výške 3 000 metrov. Záchranári ho našli po tom, ako tragédiu nahlásil iný horolezec, informuje New York Post.

Otvor článok

Rekordný počet prestupov: Kluby vynaložili menej napriek nárastu transakcií, uvádza FIFA

3.9 2024 18:45

ZÜRICH - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) informovala, že počas letného prestupového obdobia 2024 zaregistrovala rekordných 11.000 medzinárodných prestupov. Predstavuje to nárast 4,8 percenta v porovnaní s rovnakým obdobím v minulom roku.

Otvor článok

Von der Leyenová sa zaviazala urýchliť rozširovanie EÚ

3.9 2024 19:10

BLED - Rozširovanie Európskej únie (EÚ) sa urýchli v rámci novej Európskej komisie, ktorá má byť vytvorená v nadchádzajúcich mesiacoch, oznámila v pondelok na medzinárodnej politickej konferencii v Slovinsku súčasná a budúca predsedníčka Komisie Ursula von der Leyenová.

Otvor článok

Pri pokuse o útek z väzenia v Kongu zomrelo 129 ľudí + VIDEÁ

3.9 2024 19:50

KINSHASA - Pri pokuse o útek z hlavného konžského väzenia zomrelo 129 ľudí vrátane niekoľkých zastrelených a ďalších, ktorí zahynuli v tlačenici v preplnenom zariadení, informovali v utorok úrady. Aktivisti tvrdili, že počet mŕtvych je vyšší, ale neuviedli presný počet.

Otvor článok

Počasie Streda

4.9 2024 05:05

Predpoveď počasia na 04.09.2024 (Streda)

Otvor článok

Navarrová porazila Badosovú a stala sa prvou semifinalistkou ženskej dvojhry US Open + VIDEO

4.9 2024 08:04

NEW YORK - Domáca americká tenistka Emma Navarrová sa stala prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom US Open. Vo štvrťfinále zvíťazila v pozícii turnajovej trinástky nad nasadenou dvadsaťšestkou Španielkou Paulou Badosovou 6:2, 7:5 a dosiahla životný úspech. V dueli o postup do finále nastúpi proti víťazke súboja medzi druhou nasadenou Bieloruskou Arinou Sobolenkovou a Číňankou Čeng Čchin-wen.

Otvor článok

Pellegrini v Paríži: Slovenskí paralympionici robia krajine excelentnú reklamu

4.9 2024 08:17

PARÍŽ - Pellegrini tiež vyzdvihol, že úspechy paralympionikov robia Slovensku vynikajúcu reklamu a dúfa, že ich výkony prispejú k zlepšeniu podmienok pre ľudí so zdravotným znevýhodnením na Slovensku.

Otvor článok

V USA odsúdili na viac ako 1 rok väzenia muža za tisíce obťažujúcich telefonátov do kancelárií Kongresu

4.9 2024 08:32

WASHINGTON - Bývalý obyvateľ Marylandu bol v utorok odsúdený na viac ako jeden rok za mrežami za tisíce výhražných a obťažujúcich telefonátov do desiatok kancelárií Kongresu v celej krajine, ako vyplýva zo súdnych záznamov.

Otvor článok

Prvý súdny spor ohrozuje zrušenie dlhov pre 30 miliónov študentov podľa Bidenovho plánu

4.9 2024 08:48

WASHINGTON - Sedem štátov pod vedením GOP podalo prvú žalobu proti Bidenovmu širšiemu plánu na odpustenie študentských pôžičiek. Štáty uviedli, že Biden plánoval zaviesť úľavy ešte pred zverejnením konečného predpisu.

Otvor článok

BOMBY NA ŠKOLÁCH: Polícia prijíma opatrenia, spolupracuje s českými kolegami

4.9 2024 09:04

BRATISLAVA - Prípadom sa zaoberá úrad boja proti organizovanej kriminalite, pričom páchateľovi hrozí v prípade preukázania viny až 25 rokov väzenia, prípadne doživotie.

Otvor článok

Expanzia služieb v Číne sa ochladzuje, čo je novým znakom ekonomického oslabenia

4.9 2024 09:16

PEKING - Podľa súkromného prieskumu sa aktivita v oblasti služieb v Číne zvýšila menej, ako sa očakávalo, čo zvýšilo obavy o stav ekonomiky.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Takto vyzerá legendárny Karol Duchoň, premena Vladka Plevčíka na speváka trvá niekoľko hodín! + VIDEO

4.9 2024 09:30

Boli sme sa pozrieť, ako sa nakrúca dobový hudobný film o kultovom spevákovi Karolovi Duchoňovi! Na jedného z najobľúbenejších spevákov posledných desaťročí sa doslova premenil herec a spevák Vladko Plevčík. Pozrite si reportáž a zistíte ako dlho trvá umeleckým maskérom jeho premena, aj či sú on a režisér Peter Bebjak fanúšikovia hudby Karola Duchoňa!

Otvor článok

Šutaj Eštok: Chceme pracovať pre ľudí, ctíme si koaličnú dohodu + VIDEO

4.9 2024 09:42

BRATISLAVA - Líder Hlasu sa vyjadril aj k otázke nového predsedu parlamentu a pripomenul, že táto pozícia podľa koaličnej zmluvy patrí Hlasu-SD.

Otvor článok

Rastislav Chovanec v Slovinsku: Európska komisia stojí pred neľahkou úlohou + FOTO

4.9 2024 10:08

Štátny tajomník Chovanec absolvoval počas konferencie viacero bilaterálnych rokovaní. So štátnou tajomníčkou slovinského ministerstva pôdohospodárstva Evou Knezovou hovorili aj o rozvojových projektoch pre africké krajiny v rámci iniciatívy Global Gateway.

Otvor článok

Legislatívne zmeny pre lepšiu budúcnosť: Emisné kvóty a sociálna starostlivosť na stole vlády

4.9 2024 10:17

BRATISLAVA - Ministri by mali schváliť úpravu legislatívy a zároveň odsúhlasiť, aby novela prešla parlamentom v skrátenom legislatívnom konaní.

Otvor článok

Ako zabezpečiť dieťaťu cestu do a zo školy? Odborníčka radí

4.9 2024 10:21

Namiesto času stráveného pri počítači alebo na mobile môžu spolu navštevovať kultúrno-spoločenské podujatia alebo tráviť čas vonku športovaním.

Otvor článok

USA: Izrael v rámci dohody o rukojemníkoch súhlasil so stiahnutím z časti Filadelfského koridoru

4.9 2024 10:42

GAZA - Biely dom v utorok vyhlásil, že jeho najnovší, Izraelom podporovaný návrh dohody o rukojemníkoch zahŕňa stiahnutie IDF z husto obývaných oblastí pozdĺž filadelfského koridoru, deň po tom, čo premiér Benjamin Netanjahu vyhlásil, že Izrael musí na neurčito zachovať prítomnosť na úseku hranice medzi Egyptom a Gazou.

Otvor článok

V Lamanšskom prielive sa „roztrhla preplnená" loď. Tragédia si vyžiadala životy najmenej 12 ľudí +VIDEO

4.9 2024 11:05

Šesť detí a tehotná žena sú medzi najmenej 12 ľuďmi, ktorí zahynuli po tom, ako sa loď s desiatkami žiadateľov o azyl do Spojeného kráľovstva "roztrhla" pri jednej z najhorších tragédií v Lamanšskom prielive od začiatku krízy s malými loďami.

Otvor článok

Vo štvrtok začína Liga národov UEFA. Slovákov s cieľom postúpiť vyššie čaká Švédsko, Azerbajdžan a Estónsko

4.9 2024 11:19

Vo štvrtok sa začne štvrtá edícia Ligy národov UEFA s deviatimi zápasmi, v ktorých do pozície obhajcov titulu vstúpia futbalisti Španielska. Európski majstri začnú sezónu 2024/2025 na pôde Srbska. Slovensko sa opäť predstaví v C-divízii s cieľom postúpiť o úroveň vyššie, pričom v 1. skupine ich čakajú zápasy proti Švédsku, Azerbajdžanu a Estónsku.

Otvor článok

Stavebný sektor zápasí s útlmom: Druhý štvrťrok odhalil výrazný pokles dokončených bytov

4.9 2024 11:32

Vývoj dokončenosti bytov bol v jednotlivých krajoch veľmi nerovnomerný, medziročný pokles zaznamenalo celkovo 5 z 8 krajov Slovenska.

Otvor článok

Zápas, pri ktorom sa neoplatí žmurkať! Slovenskú legendu na PML 11 preverí nebezpečný talent

4.9 2024 11:55

Popredná slovenská organizácia PML sa na turnaj s poradovým číslom 11 poctivo pripravuje a svedčí o tom aj kvalita doposiaľ zverejnenej zápasovej karty. Hoci stále nie je kompletná, najnovšie na ňu pribudol atraktívny postojový duel v disciplíne K1. Očakáva sa poriadna prestrelka!

Otvor článok

Rusko útočilo na Kyjev a Ľvov, o život prišlo sedem ľudí vrátane detí. Vzlietli aj poľské lietadlá

4.9 2024 12:06

KYEJV - Ďalší ruský raketový útok v stredu večer bol okrem iného zameraný na ukrajinské hlavné mesto Kyjev a Rusko zaútočilo aj na západoukrajinské mesto Ľvov pomocou dronov. Informovala o tom ukrajinská armáda a dodala, že jej protivzdušná obrana útok odrazila, uviedla agentúra Reuters. Ruský útok mal dôsledky aj v susednom Poľsku, ktoré v stredu nasadilo vlastné a spojenecké lietadlá na zaistenie bezpečnosti svojho vzdušného priestoru.

Otvor článok

Vitajte v Sardínii! Vysnená destinácia s bielym pieskom

4.9 2024 12:13

Sardínia, ktorá sa nachádza medzi Španielskom , Tuniskom , Francúzskou riviérou a talianskou pevninou, je jednou z najpríťažlivejších európskych stredomorských dovoleniek. Vďaka svojmu nádhernému bielemu piesku a priesvitným tyrkysovým vodám je ostrov oprávnene známy ako plážová dovolenková destinácia – ale stojí za to ísť hlbšie, aby ste objavili na Sardínii turistické chodníky, mestské atrakcie a jedinečné kultúrne dedičstvo.

Otvor článok

Slovenský robot zostrojený stredoškolákmi bude súťažiť na svetovej súťaži FIRST Global v Aténach + VIDEO

4.9 2024 12:30

(Poprad – 4. 9. 2024) Stredoškoláci z Gymnázia M. Rúfusa v Žiari nad Hronom a Duálnej Akadémie v Bratislave sa kvalifikovali v národnom finále robotickej súťaže FIRST Global v Košiciach. V septembri tak vynechajú niekoľko vyučovacích hodín. Urobia tak s plným vedomím učiteľov a mentorov, ktorí ich dlhodobo podporovali a podporujú v štúdiu vedy a techniky a inšpirujú ich tak do budúcnosti.

Otvor článok

Raši: Ak má vláda fungovať, musí sa koaličná zmluva dodržiavať

4.9 2024 12:41

BRATISLAVA - Minister financií pred rokovaním potvrdil, že vláda musí pristúpiť k bezprecedentnej konsolidácii verejných financií, ale presná podoba opatrení ešte nebola v rámci koalície dohodnutá.

Otvor článok

Rímsky Konštantínov oblúk zasiahol blesk, trosky dopadli do okolia

4.9 2024 13:09

RÍM - Konštantínov oblúk v Ríme v utorok poškodil blesk. Do antickej pamiatky, ktorá stojí neďaleko Kolosea, udrel blesk počas silnej búrky, v dôsledku čoho sa z nej uvoľnilo množstvo úlomkov. Búrka tiež vyvracala stromy a zaplavila niektoré ulice v Ríme.

Otvor článok

Kontroverzná výstava Body Worlds: Pokuta 30-tisíc, kritika pokračuje

4.9 2024 13:26

BRATISLAVA - Výstava plastinovaných ľudských tiel Body Worlds sa konala v Bratislave od októbra 2023 do januára 2024.

Otvor článok

Marek Eštok: Riešenie demografických zmien nie je voľbou, ale nevyhnutnosťou

4.9 2024 14:28

Ministri a štátni tajomníci sa venovali otázkam lepšieho využitia potenciálu súkromného kapitálu a zároveň nastaveniu budúceho európskeho rozpočtu tak, aby nestratil zo zreteľa tradičné investičné priority a zároveň priniesol nástroje, ktoré by motivovali k účasti súkromného sektora.

Otvor článok

Zastrešenie vodární štátom: Nová legislatíva na ochranu národného bohatstva + VIDEO + FOTO

4.9 2024 14:31

Predseda Najvyššieho kontrolného úradu SR Ľubomír Andrassy zdôraznil, že štát musí prevziať zodpovednosť a nastaviť udržateľný model financovania, ktorý pokryje nielen opravy a obnovu existujúcej infraštruktúry, ale aj jej rozširovanie.

Otvor článok

Ministerstvo varuje: Vo Francúzsku menia pravidlá mýta, hrozia vysoké pokuty

4.9 2024 14:43

Mýto možno zaplatiť do 72 hodín od prejazdu aj osobne na niektorom z predajných miest Nirio.

Otvor článok

Taraba: Vodárenské spoločnosti už nebudú v šedej zóne, štát zasiahne + VIDEO + FOTO

4.9 2024 15:04

BRATISLAVA - Zmenu má priniesť novela zákona o verejných vodovodoch a verejných kanalizáciách a zákona o regulácii sieťových odvetví, ktorú Tarabu vláda poverila pripraviť.

Otvor článok

Vitamínová bomba: Ako uhorky podporujú zdravie a zlepšujú stav pleti

4.9 2024 15:12

BRATISLAVA - Rovnako sa v uhorkách nachádza aj kremík, ktorý posilňuje kĺby, šľachy, chrupavky a väzivá.

Otvor článok

Bezpečnosť škôl posilní nový projekt: Každá škola dostane šesť až desať kamier + VIDEO + FOTO

4.9 2024 15:19

BRATISLAVA - Šutaj Eštok zdôraznil, že nepôjde len o bežné kamery, ale o zariadenia schopné „čítať tváre“ a identifikovať ľudí s trestným záznamom.

Otvor článok

USA obvinili vodcov Hamasu v súvislosti so smrtiacimi útokmi na Izrael zo 7. októbra

4.9 2024 15:31

WASHINGTON - Spojené štáty oznámili obvinenia z trestných činov voči najvyšším predstaviteľom Hamasu v súvislosti s ich úlohou pri plánovaní, podpore a vykonaní útoku zo 7. októbra v južnom Izraeli.

Otvor článok

REPORTÁŽ Banská Bystrica SNP80: Na strunu divákov udreli folkloristi v krojoch +FOTO +VIDEO

4.9 2024 15:32

BANSKÁ BYSTRICA – Slávnostný Galaprogram pri príležitosti 80. výročia Slovenského národného povstania sa vo štvrtok odštartoval o 20.30. Moderovanie organizátori zverili do rúk skúsenej, sympatickej Marianny Ďurianovej. Veľká časť programu bola venovaná folklórnej tematike.

Otvor článok

Boris Susko plánuje zvolať Radu pre ľudské práva po audite: Odhalené manipulácie a porušenie zákona + VIDEO + FOTO

4.9 2024 15:38

BRATISLAVA - Susko tiež kritizoval exministerku Máriu Kolíkovú v súvislosti s dotačnou výzvou, za ktorou stál rezort spravodlivosti.