Archív článkov za September 2024, strana 3

Otvor článok

Biden tvrdí, že Netanjahu nerobí dosť pre to, aby dosiahol dohodu o rukojemníkoch

3.9 2024 09:07

Rodiny siedmich amerických rukojemníkov, ktorých stále zadržiava Hamas, žiadali v nedeľu Biely dom a izraelskú vládu, aby dosiahli dohodu s Hamasom, keďže Washingtonom otriasla správa o smrti muža z Kalifornie, ktorého militanti zadržiavali.

Otvor článok

Podpora škôl pri riešení krízových udalostí: Ministerstvo spustilo webovú stránku

3.9 2024 09:14

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva aj týmto reaguje na rôzne krízové udalosti, ktoré v predošlom období nastali v školách.

Otvor článok

Slováci v Chorvátsku: Od bitky na festivale po problémy s ubytovaním a dopravné nehody

3.9 2024 09:31

Slovenskí policajti v Chorvátsku sa aj počas posledného týždňa zaoberali niekoľkými prípadmi, vrátane bitky, ubytovania a dopravnej nehody.

Otvor článok

Putin a Mongolsko ignorujú zatykač Medzinárodného trestného súdu

3.9 2024 09:48

MOSKVA - Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí v pondelok uviedlo, že nezadržanie Vladimira Putina Mongolskom na základe zatykača Medzinárodného trestného súdu (ICC) zasadilo "ťažký úder" systému medzinárodného trestného práva, keďže ruský prezident pricestoval na rokovania, ktoré sa pravdepodobne zamerajú na nový plynovod spájajúci Rusko a Čínu.

Otvor článok

Ministerstvo obrany otvorilo prvú rezortnú škôlku na Slovensku. Komu bude slúžiť?

3.9 2024 10:04

Pedagogický kolektív novootvorenej trojtriednej materskej školy s kapacitou 60 detí bude pozostávať zo 6 učiteliek a riaditeľky.

Otvor článok

Pitvy odhalili príčinu smrti amerického bankára a manželky na palube superjachty Mikea Lyncha

3.9 2024 10:13

Bola vykonaná pitva manželského páru, ktorý sa minulý mesiac utopil na superjachte Mikea Lyncha, keď sa potopila pri pobreží Sicílie.

Otvor článok

Strategické partnerstvo: Slovensko a Kazachstan posilňujú spoluprácu v oblasti vedy a obrany

3.9 2024 10:21

BRATISLAVA - Námestník kazašského šéfa diplomacie bol historicky prvým mimoriadnym a splnomocneným veľvyslancom Kazašskej republiky so sídlom v Bratislave.

Otvor článok

Bombové hrozby v petržalských školách! Deti boli evakuované, reagoval aj Drucker

3.9 2024 10:37

BRATISLAVA - Išlo o školy na Černyševského, Nobelovom námestí, Tupolevovej, Dudovej, Holíčskej, Gessayovej a Pankúchovej ulici, čo potvrdila hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

Otvor článok

Platové hity a prehry: Ktoré odvetvia zaznamenali najväčší rast miezd?

3.9 2024 10:49

V štruktúre ekonomiky zaznamenalo medziročný rast priemernej nominálnej mzdy 18 z 19 sledovaných odvetví hospodárstva.

Otvor článok

Vianočné sviatky bez Márie Čírovej by neboli kompletné. Obľúbená speváčka zverejnila termíny turné Moje Vianoce. + VIDEO

3.9 2024 11:00

Jedna z najobľúbenejších slovenských speváčok Mária Čírová si pre fanúšikov opäť pripravila svoje nezabudnuteľné a čarovné vianočné koncerty. Turné Moje Vianoce 2024 sa začne 1. decembra v Trnave a skončí sa 19. decembra v Poprade. Tento rok prinesie Mária dokonalú vianočnú atmosféru a emotívny hudobný zážitok do deviatich slovenských miest. Pre mnohých fanúšikov sú koncerty tradičnou súčasťou Vianoc a tak sa vstupenky hneď po ohlásení turné rýchlo míňajú!

Otvor článok

Na východe Číny narazil autobus do študentov a rodičov, 11 ľudí zahynulo a 13 bolo zranených + VIDEO

3.9 2024 11:06

PEKING - V utorok skoro ráno narazil autobus do skupiny študentov a ich rodičov v škole na východe Číny, pričom zahynulo 11 ľudí a 13 utrpelo zranenia, informovala polícia.

Otvor článok

Netanjahu: Ak opustíme Filadelfský koridor, Hamas bude môcť znovu zbrojiť a zopakovať incident zo 7. októbra

3.9 2024 11:18

JERUZALEM - Premiér Benjamin Netanjahu sa v pondelok večer bránil proti obvineniam z blokovania dohody o rukojemníkoch a dôrazne obhajoval podľa neho "strategickú nevyhnutnosť" ponechať izraelské jednotky rozmiestnené pozdĺž takzvaného Filadelfského koridoru pozdĺž hranice Gazy s Egyptom.

Otvor článok

Slovenské volejbalistky sa po prvýkrát kvalifikovali na MS 2025 v Thajsku

3.9 2024 11:32

BRATISLAVA - Slovenské volejbalové reprezentantky sa kvalifikovali na MS 2025 v Thajsku. Slovensky sa na svetový šampionát dostali prvýkrát v histórii a to vďaka postaveniu v rebríčku Medzinárodnej volejbalovej federácie (FIVB), v ktorom im patrí 28. miesto. Na záverečnom turnaji sa predstaví 32 tímov.

Otvor článok

Nezamestnanosť na Slovensku klesá: Rekordné minimum za posledné 3 roky

3.9 2024 11:59

Počet nezamestnaných po sezónnom očistení v porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom sa znížil o 4,5 % na 146,3 tisíca osôb. Dáta o trhu práce sú výstupom z Výberového zisťovania pracovných síl (VZPS).

Otvor článok

"Vlastenecká výchova": Hongkonské školy začínajú zavádzať Si Ťin-pchingove myšlienky

3.9 2024 12:08

HONGKONG - Tento týždeň sa v Hongkongu začal nový školský rok, ktorý pre niektorých študentov priniesol významnú novinku: učenie Si Ťin-pchingových myšlienok.

Otvor článok

Bombové hrozby na školách: Drucker a Eštok zvýšili opatrenia, prezident odsúdil útoky + VIDEO

3.9 2024 12:15

Útoky tohto typu jasne ukazujú, prečo je dôležité zvyšovať odolnosť štátu, aj keď nedošlo k bezprostrednému ohrozeniu zdravia a životov detí a zamestnancov škôl. Môžu vyvolať strach, spôsobiť škody, narušiť vzdelávanie detí, ohroziť ich duševné zdravie.

Otvor článok

Takáč: V tomto roku treba dočerpať ešte 267 mil. eur z eurofondových výziev + VIDEO

3.9 2024 12:34

BRATISLAVA - Na zrýchlenie čerpania pripravilo ministerstvo niekoľko opatrení vrátane zvýšenia počtu pracovníkov, zefektívnenia vyhodnocovania žiadostí o nenávratné finančné prostriedky a zníženia byrokracie.

Otvor článok

Efektívnejšia údržba tunelov: Nočné práce pre minimálne dopravné obmedzenia

3.9 2024 12:47

V nasledujúcich týždňoch budú diaľničiari pokračovať s pravidelným servisom v tuneloch Sitina, Považský Chlmec, Bôrik, Žilina, Ovčiarsko, Horelica, Svrčinovec, Poľana, Šibenik, Bikoš, Sitina, Prešov a Branisko.

Otvor článok

Robert Fico: Ľudia si zaslúžia moderné nemocnice a všade tam, kde to bude možné + VIDEÁ

3.9 2024 12:57

PREŠOV - Predseda vlády SR Robert Fico dnes v sprievode podpredsedu vlády SR a ministra obrany Roberta Kaliňáka a ministerky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej navštívil dve nemocnice na východnom Slovensku.

Otvor článok

Pellegrini sa rozlúčil s dvoma generálmi. Čo im odkázal? + FOTO

3.9 2024 13:17

BRATISLAVA - Pellegrini pripomenul dôležitú úlohu armády počas pandémie ochorenia COVID-19 a pri príchode utečencov z Ukrajiny.

Otvor článok

V dôsledku izraelských operácií na Západnom brehu bolo zabitých 29 Palestínčanov

3.9 2024 13:25

RAMALLÁH - Izraelské vojenské operácie na Západnom brehu Jordánu, ktoré sa začali v stredu, zabili 29 Palestínčanov a 121 ďalších zranili, uviedlo v pondelok palestínske ministerstvo zdravotníctva.

Otvor článok

Minister Keketi chváli slovenských hokejistov: Olympijský sen je opäť realitou! + VIDEO + FOTO

3.9 2024 14:06

Na turnaji sa po prvýkrát od predošlých OH v Pekingu zapojili do reprezentácie aj hráči z KHL. Martin Gernát, Mário Grman a Adam Liška nazbierali spolu päť kanadských bodov.

Otvor článok

Pápež František začína historickú cestu po Ázii a Tichomorí

3.9 2024 14:32

Pápež František pricestoval do indonézskeho hlavného mesta Jakarta, čím začal svoju najdlhšiu a najvzdialenejšiu cestu do ázijsko-tichomorského regiónu.

Otvor článok

Bratislava: Na diaľnici sa prevrátila Tesla. Čo sa stalo? + FOTO

3.9 2024 14:43

BRATISLAVA - Nakoľko pri tejto udalosti nedošlo k zraneniu osôb ani spôsobeniu škody na inom vozidle, udalosť bola na mieste uzatvorená ako škodová udalosť.

Otvor článok

Pezinok: Bezplatná MHD a iné opatrenia zlepšia dopravné pokrytie mesta

3.9 2024 14:47

PEZINOK - Zmeny v MHD sú súčasťou plánov mesta Pezinok na zlepšenie dopravnej obslužnosti, zmenšenie dopravných zápch a podporu udržateľnej mestskej mobility.

Otvor článok

Hra Plinko: Zábava a Výhry v Slovenských Online Kasínach

3.9 2024 15:16

Na Slovensku sa stáva fenoménom vo svete online kasín práve hra Plinko. Táto jedinečná hra, ktorá kombinuje prvky náhody a stratégie, ponúka hráčom vzrušujúci zážitok a možnosť vyhrať atraktívne ceny.

Otvor článok

Úsilie o impeachment Bidena umiera pomalou a bolestivou smrťou

3.9 2024 15:41

WASHINGTON - Po takmer ročnom vyšetrovaní republikáni pred dvoma týždňami zverejnili správu o obžalobe. Zdá sa však, že snaha o obžalobu, ktorá sa už spomalila, sa nikam neposunie. Niektorí republikáni by si mohli vynútiť hlasovanie už tento mesiac. Je však nepravdepodobné, že by sa to podarilo.

Otvor článok

Eštok: Hrdinské činy dobrovoľných hasičských zborov si zaslúžia pozornosť + VIDEO

3.9 2024 15:48

BRATISLAVA - Prestížny motivačný program s ocenením a finančnými darmi pre dobrovoľných hasičov úspešne funguje a pomáha dobrovoľným hasičov v Českej republike už 14 rokov.

Otvor článok

Finančná stabilita vs. mzdové nároky: Vláda SR oznámila plán na zvýšenie platov verejných zamestnancov

3.9 2024 15:49

BRATISLAVA - 3. septembra 2024 sa na pôde Úradu vlády SR uskutočnilo 3. kolo kolektívneho vyjednávania k vyšším kolektívnym zmluvám so zástupcami štátu a KOZ .

Otvor článok

Fico: Audit potvrdil manipulácie a porušenie zákona pri dotáciách v oblasti ľudských práv + VIDEO

3.9 2024 16:03

BRATISLAVA - Fico tiež obvinil Šimečku zo zneužívania protestov proti ministrom, ktorí vedú rezorty kultúry a spravodlivosti.

Otvor článok

V Rumunsku zadržali 19 prevádzačov migrantov. Ukrývali ich v priestoroch vozidiel a prevážali ich z Rumunska do Talianska

3.9 2024 16:13

BUKUREŠŤ - Počas akčného dňa, ktorý sa uskutočnil 2. septembra 2024 v celom Rumunsku, orgány činné v trestnom konaní vykonali 40 príkazov na prehliadku a zadržali 19 členov zločineckej siete zapojenej do pašovania migrantov. Europol podporil túto operáciu, ktorá je výsledkom spoločného vyšetrovania maďarských, talianskych, rumunských a slovinských orgánov. Zločinci ukrývali migrantov medzi tovarom alebo ich natlačili do priestorov v upravených vozidlách, pričom prejavovali maximálnu neúctu k ich bezpečnosti a blahu.

Otvor článok

Šéf jadrového dozoru OSN je na Ukrajine kvôli obavám o bezpečnosť Záporožskej elektrárne

3.9 2024 16:21

KYJEV - Šéf jadrového dozorného orgánu OSN rokoval v utorok na Ukrajine s vysokými predstaviteľmi o obavách o bezpečnosť najväčšej európskej jadrovej elektrárne, v ktorej blízkosti boli nedávno zaznamenané útoky.

Otvor článok

Sneh a treskúci mráz: Aká je prvá prognóza na zimu?

3.9 2024 16:38

Predpokladá sa, že priemerné teploty budú o 1 až 2 °C vyššie ako normálne.

Otvor článok

Raši: Eurofondy riešia problémy s nedostatkom miest v škôlkach a školách aj v Bratislavskom kraji

3.9 2024 17:03

Minister Raši si dnes prezrel aj nové priestory Základnej školy kpt. Jána Nálepku, v ktorej vďaka nadstavbe vzniklo 10 kmeňových tried a 9 odborných učební.

Otvor článok

REPORTÁŽ Slovenský deň kroja: Čo zaujímavé nám prezradil primátor mesta pod Urpínom Ján Nosko +FOTO +VIDEO

3.9 2024 17:07

BANSKÁ BYSTRICA - Slovenský deň kroja je svojho druhu unikátny festival, ktorý oslavuje krásu a rozmanitosť slovenských ľudových krojov. Tento rok to bol už 7. ročník.

Otvor článok

Brazílsky najvyšší súd potvrdil pozastavenie činnosti spoločnosti X po napätí s Elonom Muskom

3.9 2024 17:09

Komisia sudcov brazílskeho najvyššieho súdu jednomyseľne potvrdila rozhodnutie o pozastavení činnosti platformy sociálnych médií X, predtým známej ako Twitter, v celej krajine. Rozhodnutie, ktoré bolo dokončené 2. septembra, podporuje predchádzajúce rozhodnutie sudcu Alexandreho de Moraesa, ktorý nariadil pozastavenie 30. augusta.